kr.ena napisal/-a: In ugotovila, da je vse, kar veš o časih socializma iz druge roke..
Saj nihče tule gor ne pozna tega obdobja iz prve roke, razen zadnjih nekaj let bivše SFRJ.
kalanhoja napisal/-a:*purple* napisal/-a:uf, ljudje se že znajdejo da ne letijo iz zavoda.
recimo, kolegica pozna svojo mentorco na zavodu in mučkata že ene tri leta na tak način, da je ona še zmer na zavodu, čeprav odklanja prošnje.
vse se da![]()
in četudi odletiš iz zavoda, mislm da te država ne pusti kr tko brez ničesar.neko socialno pomoč useeno dobivaš.
od kje moji mami letijo ponudbe, pa verjetno ne bom govorilače si sposoben, če vidijo da si delaven in priden, da imaš pošlihtano, potem ni ovire.
Glede zavoda potem gre tukaj za veze. Zato jo pa najeba tisti, ki nima vez, kar pa ne moreš posplošit za vse.
MilkyWay napisal/-a:A mi lahko kdo pove, če obstajajo kakšne predčasne volitve, za tiste, ki jih na volitveno nedeljo ni doma?
MsN napisal/-a:Opažam, da bistvenih ugotovitev in idej sploh ni, vse se vrti okoli starih in novih, seveda nepomembnih, afer,
MsN napisal/-a:Najbolj svež veter obupa je včerajšni nastop D. Rupla, ki je očitno skrajno vesel, da J. Drnovška več ni, saj je njegovo smrt omenil kar 2x in to s precej privoščljivim tonom - tega pri ljudeh ne prenesem, ker če ne more ohraniti kanček spoštovanja vsaj do umrlih, ne vem, kje je sploh kaj človeškega v tem 'človeku'.
Podobno je bilo na prejšnem soočenju na pop tv, kjer je večina politikov govorila drug mimo drugega - Erjavec igra na karte klovna (pretirava), Sok ni imel pojma, podobno izgubljen se mi je zdel D. Krajnc, Janša ves poten in nenavadno nervozen, Cvikl relativno dostojen, Jelinčič spet nastopaški in homofobičen (Cvikla okliče za pedra), glede na obnašanje in komuniciranje so tako v dobrem smislu izstopali le Golobič, Kresalova in Peče.
Dost veren prikaz stanja politicne kulture v sloveniji in tej temi, tako da ravno nisem presenecen.MsN napisal/-a:Osredotočam se na način povedanega in vse skupaj je skrajno neumno, na kakšen nivo se spuščajo vsi ti ljudje, kako komunicirajo in kako malo potrpljenja in odprtosti za druga mnenja premorejo.
jullia_ napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Fajn ti je uspelo temo spremenit.
Zanimiv komentar. Res ne vem komu in zakaj?
Če ti pa komentarji niso po tvoji volji, potem ti pa svetujem, da v temo umestiš anketo in bomo dajali piko stranki, ki bi jo volili. Pa zraven pripis brez komentarja.
Bom ti na kratko povzela. Najprej je padla trditev, da v javni upravi izgubiš službo, če nisi prave stranke. Na vztrajne pozive, naj nekdo za božjo voljo že pove, kako vedo, kaj sploh voliš, ni bilo odziva.
So pa eni temo hitro spremenili na volitve raznih delavskih svetov in ostalih zadev (ki s temi volitvami nimajo baš zveze, kajne).
In na moj argument, da direktor sam odloča, kdo bo njegova tajnica in da se Janša skoraj stoposto v to ne vmešava, sem hitro nazaj izvedela, da je še vedno ful nefer, da službe dobivajo neizobraženi in nekvalificirani luftarji.
V glavnem, vse te trditve o vmešavanju SDS v kadrovanje so čisti bulšit (vsaj na nivoju, ki ga nekateri poskušajo prikazat, to je, da Janša in Grims doma pregledujeta življenjepise in dirigirata) in ker se tega vsi, ki so trdili nasprotno, dobro zavedajo, so raje prešaltali nazaj na dobre stare floskule.
Mahagonij napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:tor napisal/-a:Toliko koliokor smo bili v SFRJ razslojeni ne bomo nikoli več.
Takrat je delavska družina lepo živela, dames pa ne. Zato mi je tale komentar čisto mimo.
Jap...zato ker je rezim jebal kmete v rit, zato da so lahko delavci boljs ziveli.
Zato je tvoj komentar cisto mimo. Ker je to bil rezim, ki je pac umetno zvisal delavcem standard na racun kmetov. Vsaj neko obdobje(preden bo kdo pristavil, da ni blo 45 let tko).