Krvodajalstvo
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
-
- Kofetarica
- Kraj: LJuBLjaNa
ženska napisal/-a:Nisem še bila na kakšni krvodajalski akciji. Mislim, da bi jim takoj omedlela, če bi mi vzeli malo več krvi, ker imam zelo nizek krvni tlak (tudi do 90/60).
Če bi že šla, bi šla največ zaradi radovednosti, da vidim kakšno kri imam in katero krvno skupino.
Če imaš prenizek tlak ti sploh ne dovolijo darovat krvi, tko da ni bojazni, da boš omedlela

Sicer pa sem spet dobila vabilo, da se pridružim krvodajalski akciji u petek, 12.9.! In grem! Ker mi je blo prvič super, občutek je bil zakon, ker sm vedla, da sm nardila neki dobrega... In zdej bo tudi tko! Komi čakam!
ojla... v ponedeljek nameravam it prvic darovat kri. sm se tud pred casom testirala na hiv, sifilis in hepatitis b in c, pa vendar me zanima, kako zgleda to obvescanje, ce je kej narobe s tvojim zdravjem, glede na to, da se vecina krvodajalcev zanasa na to, da je z njimi vse ok, ker jih pac nihce ni nic obvestil. kri nameravam dat v lj, na slajmerjevi. a kdo ve, kako to zgleda,a ti poslejo posto in po kolkem casu to? a kdo ve, kere teste oni uporabljajo in kaksno je pri njihovih testih diagnosticno okno? pri ikrvodajalcih naj bi delali dodatne teste, ki naj bi ta diagnosticna okna precej skrajsali. kaj je pa s to krvodajalsko kartico? a jo vedno dobis in kdaj? moj brat je namrec ze neki casa krvodajalec,pa je nima.