fun napisal/-a:Ampak da pri taki amatersiki fotomontaži še katera misli da so punce res vse take?? Očitno gre za anti-propagando fotomodelov; in na splošno trenutnih mognih idealov...
Zdravo/nezdravo?? Tudi zdravniki in strokovnjaki na tem področju ne ugotovijo vedno, a ima določena oseba težave s prehranjevanjem; ne da se to "kr tko na uč" takoj postavit diagnoze, vrjemite... Bulimijo ima lahko žal tudi normalna oziroma debela punca... In prav tako ni fer, da se določeno deklico označ za "bolno" na podlagi ene retuširane fotografije...
Sej ne rečem, marsikatera punca ki jo vidmo je presuha; ampak sama se je odločila za to, in če komu pač ni všeč, mu pač ni...
se strinjam, ja. ker ljudeje preprosto preveč posplošujejo, ko vidijo neko suho dekle (niti ni nujno, da je manekenka) in jo takoj določijo za anoreksično ali bulimično. se pa ne zavedajo, da je tudi veliko močnejših punc takih, ker želijo na ta način shujšati.
sicer pa kaj je zdravo in kaj ni, je smešno določati. in tudi vsaka shujšana postava niti ni nujno anoreksična. ker hujšamo lahko tudi drugače, ne samo z anoreksijo.
in spet je nemogoče določiti, kaj je suho, kaj normalno, kaj debelo (pri manekenkah) ker žal ima vsak drugačna merila. ogromno 'normalnih' deklet bo reklo (se vidi tudi na forumu), da so manekenke presuhe, anoreksične in nevemkajševse. ja. ampak modni kreatorji, agencije, modne hiše...bodo rekli pa vse kaj drugega. tako da, odvisno s katerih oči gledamo.
in kot sem že enkrat povedala, v manekenstvu žal ne moreš uspeti, če si povprečen. še dandanes je merilo za to, biti suh. na kakršenkoli način že. in ni vsakdo za vsak poklic, tudi za manekenstvo ne. in če se nekatera dekleta na račun manekenstva odrečejo hrani in zdravju, je navsezadnje to samo njihova odločitev in volja.
glede heidi klum: super noge, boki, prsi, ampak v pasu (trebuh) ima kakšen centimeter preveč. vsaj za moje predstave o manekenki.
in tudi moje mnenje je, da je na pistah samo še zaradi imena (čeprav lahko priznamo, da se kljub letom in otrokom super drži).