Parlamentarne volitve 2008
Ravno to je problem. Da ti te zalostne zgodbe podajas kot dejansko stanje v Sloveniji. Rumeni tisk isce ekstreme in jih predstavlja, ker to je ljudjem zanimivo. Pisejo o ekstremno bogatih, o ekstremno revnih. Nihce ne pise o povprecnezu. Oni grejo z lupo iskat take primere, k so res v pizdi. In je zelo brezvezno, da se pride v diskusijo o delu vlade pa se opleta s takimi primeri okoli, kot da je to, da oba starsa hudo zbolita in ne moreta delat, nek pogost pojav s katerim se spopada vsaka druga slovenska familija. V sociali rabimo sistemske resitve, ne pa da se bo obravnavalo primer po primer.*purple* napisal/-a:gemini, tudi jaz jasno vem kako gre tisk.vem da so zgodbe podaljšane in vse.ampak tukaj to ni važno.važno je dejansko stanje, ki ga v momentu razbereš!
Poleg tega so mi Slovenske novice neokusne, ker so tako mrhovinarske.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Mahagonij napisal/-a:Ravno to je problem. Da ti te zalostne zgodbe podajas kot dejansko stanje v Sloveniji. Rumeni tisk isce ekstreme in jih predstavlja, ker to je ljudjem zanimivo. Pisejo o ekstremno bogatih, o ekstremno revnih. Nihce ne pise o povprecnezu. Oni grejo z lupo iskat take primere, k so res v pizdi. In je zelo brezvezno, da se pride v diskusijo o delu vlade pa se opleta s takimi primeri okoli, kot da je to, da oba starsa hudo zbolita in ne moreta delat, nek pogost pojav s katerim se spopada vsaka druga slovenska familija. V sociali rabimo sistemske resitve, ne pa da se bo obravnavalo primer po primer.*purple* napisal/-a:gemini, tudi jaz jasno vem kako gre tisk.vem da so zgodbe podaljšane in vse.ampak tukaj to ni važno.važno je dejansko stanje, ki ga v momentu razbereš!
A pa se ti ne zdi čudno, da je vedno več takšnih primerov. Vedno več ekstremno revnih in vedno več ekstremno bogatih. Mislim, da ji je vse manj potrebno iskati z lupo, oz. jih sploh ni treba več iskati. A se ti ne zdi, da jih je tukaj že kar nekaj napisalo, da srednji sloj vedno bolj izginja? Kako naj potem pišemo o njem

ana27 napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:Mahagonij kaj mene brigajo tvoji starši. Mene zanima kakšno plačo imaš ti in stroške, ne tvoji starši.
on nam o svojih starših in o njegovi družini
![]()
koga pa ti preživljaš v tvoji družini?
O svoji druzini zato, da povem, da imate prav...ne trpim v revscini. In tudi poloznic ne placujem, vse prihodke porabim zase.
Nisem pa vedu da rabim prezivljat nekoga oziroma ziveti na svojem, zato da lahko sodelujem v tej diskusiji.

Komaj cakam, da bom 27 oz. 28, da bom prijel boga za jajca in lahko sodeloval tukaj tko k vidve.
Na vajino zalost jst nekoc bom 28, vidve pa pametne nikol.
- razmazena_maca
- Debatorica
Mahagonij napisal/-a:ana27 napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:Mahagonij kaj mene brigajo tvoji starši. Mene zanima kakšno plačo imaš ti in stroške, ne tvoji starši.
on nam o svojih starših in o njegovi družini
![]()
koga pa ti preživljaš v tvoji družini?
O svoji druzini zato, da povem, da imate prav...ne trpim v revscini. In tudi poloznic ne placujem, vse prihodke porabim zase.
Nisem pa vedu da rabim prezivljat nekoga oziroma ziveti na svojem, zato da lahko sodelujem v tej diskusiji.![]()
Komaj cakam, da bom 27 oz. 28, da bom prijel boga za jajca in lahko sodeloval tukaj tko k vidve.
Na vajino zalost jst nekoc bom 28, vidve pa pametne nikol.
Mahagonij spet se ne strinjam s tem, da pljuvaš po ostalih. Kako jima lahko soliš pamet, ko niti sebe nisi sposoben preživljati. Mislim,da se bo še kdo strinjal, da ti nisi primeren za dajanje izjav o tem koliko zaslužiš v naši državi in akoko uspešno se s tem denarjem preživljaš.
Eh ta trend je zelo majhen.cvetkaaa napisal/-a:A pa se ti ne zdi čudno, da je vedno več takšnih primerov. Vedno več ekstremno revnih in vedno več ekstremno bogatih. Mislim, da ji je vse manj potrebno iskati z lupo, oz. jih sploh ni treba več iskati. A se ti ne zdi, da jih je tukaj že kar nekaj napisalo, da srednji sloj vedno bolj izginja? Kako naj potem pišemo o njem
Mediana slovenskih plac je samo rahlo pod povprecno slovensko placo. Sicer sm pa se dal en link v temi o placah.
Aha. One dve pa lahko ze 5 strani nizata same osebne napade name? Ti mas mal dvojne standarde.cvetkaaa napisal/-a:Mahagonij spet se ne strinjam s tem, da pljuvaš po ostalih.

cvetkaaa napisal/-a:Kako jima lahko soliš pamet, ko niti sebe nisi sposoben preživljati.

Od kje pa to sklepas?
Jst sm sebe sposoben prezivljati.
Jst sebe ne prezivljam.
Parafrazirano, se ne prezivljam, lahko bi pa se, ce bi se moral.
Rabis dodatna pojasnila kaj je razlika?
Zracunal sm, da se mi splaca pri starsih zivet do diplome. Ce me brcnejo vn, imam poznanstva pri vecih firmah s katerimi sm preteklosti delal, in dobim sluzbo takoj. S tisoc evri na mesec se bom pa najbrz ze lahko prezivljal LOL.
Stevilke koliko so place in kake so cene so stevilke. Kdo jih izrece ne vpliva na njihovo pravilnost.cvetkaaa napisal/-a: Mislim,da se bo še kdo strinjal, da ti nisi primeren za dajanje izjav o tem koliko zaslužiš v naši državi in akoko uspešno se s tem denarjem preživljaš.
Po mojem ni pene, mojmu bratu ratuje z dosti manj kot to. S punco imata skupaj, men se zdi, ravno kakega jurja(sta studenta in ne delata 160 ur na mesec), mata pa flat v LJ za 400 eur. Je pa fora, da ce redno delas ti delodajalec placa prevoz, in lahko naprimer najames stanovanje na Brezovici(mas mestni bus do tja) za 20-25% manj. Ce hoces po vsej sili bit v ljubljani v stanovanju tkoj ful vec placas.Sekhmet napisal/-a:Mahagonij napisal/-a: S tisoc evri na mesec se bom pa najbrz ze lahko prezivljal LOL.
Ja, glih za glih, and that's the point, no seveda, razen, če ti bo oči stanvanje kupu
Pa se ta na temo volitev:
O tem se na teh predvolilnih soocenjih najbrz ne bo kej dost govoril, ampak po mojem je najbolj perec problem v sloveniji sodstvo.
Ker, ce sodstvo slabo dela, gre vse h hudicu. Lahko imamo najboljse zakone na svetu, najboljse regulative, najboljso policijo, pa nam nic ne pomaga, ce je sodstvo tako kot je zdaj. Policija lahko zapira gospodarske kriminalce, skorumpirane uradnike, davcne utaje, pa nic ne pomaga, ker traja 5 let predn se komu od obtozenih kej zgodi al pa se sploh ne, ker zadeva zastara.
Da ne omenjam mastnih denarjev, ki jih placujemo kot kazen evropi zaradi sodnih zaostankov. Shit, to so miljoni cisto stran vrzeni, ker sodisca ne opravljajo dobro svojega dela.
Preprosto, drzava nadzira stvari z zakoni, in ce sodisca ne delujejo dobro, potem je vse zastonj, saj nam jih ni treba spostovati vec. In potem nobena stranka na vrhu ne pomaga. Zadnje case se dozdeva, da so kaznovani samo kurji tatovi, morilci in prometni prekrskarji.
Je pa zadeva se dodatno problematicna, ker ce se vlada kej vmesava v sodisca, pol tkoj zacnejo sodniku tulit, da se posega v njihovo neodvisnost. Hkrati pa zahtevajo, da bi imeli visje place, ces da bodo bolj neodvisni in bolj ucinkoviti. Kje hudica so pa oni ze videli, da za slabo delo dobis se nagrado v obliki povisice, da bos pa mogoce, po bozji milosti, pol zacel zares delat? Poleg tega, da imajo skoraj dosmrtno zagotovljeno sluzbo.
Na zalost ne ta vlada, niti naslednja, ne bosta kej dost na tem podrocju storili, ker je to en velik gordijski vozel, za katerega ne obstaja preprosta resitev.
Mahagonij napisal/-a:Ravno to je problem. Da ti te zalostne zgodbe podajas kot dejansko stanje v Sloveniji. Rumeni tisk isce ekstreme in jih predstavlja, ker to je ljudjem zanimivo. Pisejo o ekstremno bogatih, o ekstremno revnih. Nihce ne pise o povprecnezu. Oni grejo z lupo iskat take primere, k so res v pizdi. In je zelo brezvezno, da se pride v diskusijo o delu vlade pa se opleta s takimi primeri okoli, kot da je to, da oba starsa hudo zbolita in ne moreta delat, nek pogost pojav s katerim se spopada vsaka druga slovenska familija. V sociali rabimo sistemske resitve, ne pa da se bo obravnavalo primer po primer.*purple* napisal/-a:gemini, tudi jaz jasno vem kako gre tisk.vem da so zgodbe podaljšane in vse.ampak tukaj to ni važno.važno je dejansko stanje, ki ga v momentu razbereš!
sej so dejanska stanja v sloveniji!!veš kolk je takih ljudi!veš kolk je recimo ljudi, ki je v Železnikih in okolici ostalo brez vsega, potres v bovcum požari, družinske tragedije, družisnke smole, bolezni.če novice najdejo za vsak dan eno zgodbo,potem jst nevem kako bi se temu reklo kot dejansko stanje.
ti si zaslepljen, ker ti ne gre slabo, eden tipičnih slovencev in ljudi ki ne čutijo pomanjkanja, in mislijo da ga tudi noben drug ne čuti.oja, motiš se mahagonij, tukaj pa res nimaš prav, niti ene same besede, ki jo napišeš.
In ne Mahagonij,takih primerov še zdaleč ne rabiš iskat z lupo,ampak jih imaš pred nosem, samo če to spregledaš in si ne delaš nekih lažnih ustvar, da so vsi srečni in da imajo vsi vse!
Nisem pa vedu da rabim prezivljat nekoga oziroma ziveti na svojem, zato da lahko sodelujem v tej diskusiji
glede na to kakšne govoriš, predvidevam da dokler tebi osebno ne bo zaguistilo tega ne boš vedel kako je.ko ti pa ornk zagusti in ko nimaš nikjer nobene pomoči, takrat ti pa teče voda v grlo ja.In iz takih ljudi se dandanes norca delate.krasno.
*purple* napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Ravno to je problem. Da ti te zalostne zgodbe podajas kot dejansko stanje v Sloveniji. Rumeni tisk isce ekstreme in jih predstavlja, ker to je ljudjem zanimivo. Pisejo o ekstremno bogatih, o ekstremno revnih. Nihce ne pise o povprecnezu. Oni grejo z lupo iskat take primere, k so res v pizdi. In je zelo brezvezno, da se pride v diskusijo o delu vlade pa se opleta s takimi primeri okoli, kot da je to, da oba starsa hudo zbolita in ne moreta delat, nek pogost pojav s katerim se spopada vsaka druga slovenska familija. V sociali rabimo sistemske resitve, ne pa da se bo obravnavalo primer po primer.*purple* napisal/-a:gemini, tudi jaz jasno vem kako gre tisk.vem da so zgodbe podaljšane in vse.ampak tukaj to ni važno.važno je dejansko stanje, ki ga v momentu razbereš!
sej so dejanska stanja v sloveniji!!veš kolk je takih ljudi!veš kolk je recimo ljudi, ki je v Železnikih in okolici ostalo brez vsega, potres v bovcum požari, družinske tragedije, družisnke smole, bolezni.če novice najdejo za vsak dan eno zgodbo,potem jst nevem kako bi se temu reklo kot dejansko stanje.
ti si zaslepljen, ker ti ne gre slabo, eden tipičnih slovencev in ljudi ki ne čutijo pomanjkanja, in mislijo da ga tudi noben drug ne čuti.oja, motiš se mahagonij, tukaj pa res nimaš prav, niti ene same besede, ki jo napišeš.
In ne Mahagonij,takih primerov še zdaleč ne rabiš iskat z lupo,ampak jih imaš pred nosem, samo če to spregledaš in si ne delaš nekih lažnih ustvar, da so vsi srečni in da imajo vsi vse!
Nisem te vprasal kok je velika celotna crna kronika. Zanima me kok je primerov, ko imas 2 starsa nezaposljiva zaradi poskodbe ali bolezi. Ne ti men pol o toci pa pozarih in potresih. Kaj ima to veze? To so naravne nesrece, poleg tega to vsaj v neki meri krije zavarovalnica in pa tudi drzava kej da. Sploh pa to ni bil predmet razgovora.
Noben se ne dela norca.*purple* napisal/-a:Nisem pa vedu da rabim prezivljat nekoga oziroma ziveti na svojem, zato da lahko sodelujem v tej diskusiji
glede na to kakšne govoriš, predvidevam da dokler tebi osebno ne bo zaguistilo tega ne boš vedel kako je.ko ti pa ornk zagusti in ko nimaš nikjer nobene pomoči, takrat ti pa teče voda v grlo ja.In iz takih ljudi se dandanes norca delate.krasno.
predmet razgovora je bil revščina in ljudi ki so padli v revščino.kaj je tisti ki je vse izgubil v poplavi, kaj manj prikrajšan kot tist ki je postal revež zaradi bolezni?revež je, zakaj kako, čemu, je brezveze razpravljat.zdaj se razpravlja o tem, kako mu pomagat iz bede.
in ne, če nisi imel za zavarovalnino premoženja, ti ne krije zavarovalnica.tukaj si spet praktično odvisen od pomoči države.
če se dotaknem potresa v posočju leta 98.država je resda dosti krila, vsja tako so prikazali.na koncu pa se je izkazalo, da so namesto obljubljenih in plačanih boljših materialov uporabili crap materiale in to na enem izmed najbolj potresnih območij pri nas.in so se iste bajte ki so bile takrat renovirane spet poškodovale do te mere, da jih je bilo treba porušiti!in tukaj je spet država pokazala kako fajn je vse zmučkala.
kako pa ti temu praviš mahagonij če se ne delaš norca.zame se prikrito delaš norca, ker pomanjkljivo gledaš na te ljudi in iz viška.
in ne, če nisi imel za zavarovalnino premoženja, ti ne krije zavarovalnica.tukaj si spet praktično odvisen od pomoči države.
če se dotaknem potresa v posočju leta 98.država je resda dosti krila, vsja tako so prikazali.na koncu pa se je izkazalo, da so namesto obljubljenih in plačanih boljših materialov uporabili crap materiale in to na enem izmed najbolj potresnih območij pri nas.in so se iste bajte ki so bile takrat renovirane spet poškodovale do te mere, da jih je bilo treba porušiti!in tukaj je spet država pokazala kako fajn je vse zmučkala.
kako pa ti temu praviš mahagonij če se ne delaš norca.zame se prikrito delaš norca, ker pomanjkljivo gledaš na te ljudi in iz viška.