*purple* napisal/-a:ma dej freaky, kaj ste napisal?preberi še enkrat vaše poste pa mi potem povej.In kukr vem to ni obračanje besed, glede na to da že obstaja na forumu ena taka tema in tam jasno piše kaj in kako si nekateri mislijo!
pač zase poskrbite tko kot vam najbolj sede, drugim pa nimate pravice govort kaj naj in kaj naj ne!in nihče se ne odloča za otroka samo zarad ljubezni.ampak če imam mejhno plačo pač imam.otrok ne rab met usega možnega materialnega da bo srečen!izhajam iz stališče moje familije.prej sta bla oba v drugi službi in sta mela tud manj plače.pa sem mela jst čist dost stvari zase, nism bla lačna ne žejna, sem bla oblečena, imela sem igrače imela sem praktično vse, kar sem rabila.in znala sem cennit usako stvar!moje igrače od barbik in do legokock, so še vedno kot nove-pa jih vseeno ni malo!in na podlagi tega da mata obadva minimalno plačo smo se precej dobro znašli, ker smo znal delat z denarjem.
In ravno tako mislim, da je lahko čisto z vsakim.
men v življneju stalnopreračunavanje in kalkuliranje ne predstavlja nekega smisla.Ne predstavlja mi smisla nekej načrtovat in se tega striktno držat.Ko bo prišel bo, pa če bo čez devet mesecev, al pa čez pet let.imel pa bo tisto kar bo rabil, preseravanja se pa ne bomo šli, četudi bo moja plača segala v višave!
A si malo obrnila ploščo?

Prej si tulila v isti rog s tistimi, ki so trdili, da s 400 evri ne moreš otroka vzgajat, zato bi morala država pomagat, zdaj pa zganjaš en antimaterializem in zagovarjaš skromnost pri vzgoji in drugačne vrednote.
Pri tem, da sploh nihče ni napisal, da mora biti človek bogat, da ima lahko otroke. To je orhideja1 sama izumila kot nekakšen protiargument. Ampak pri finančnem stanju obstaja več kombinacij.
-2 solidni plači, urejene stanovanjske razmere
-2 solidni plači, visoka najemnina/kredit
-1 visoka plača, lastno stanovanje
-2 minimalni plači, 25 000 evrov dolga
-1 minimalna plača, brez stanovanja, delo za določen čas
...
Vsak naj sam zase presodi, če lahko preživlja otroke, si skalkulira, kako bo z otroškimi dodatki ipd. Ampak dejstvo pa ostaja, veliko bolj trapasto je naštancat 3 otroke in potem jamrat, da država ne pomaga, kot pa vnaprej ugotovit, da si treh otrok pač ne moreš privoščit in nataknit kondom.
In fer/nefer tukaj ni glavno vprašanje, ker otroku tvoj srd, da je na oblasti napačna stranka, ki se ne ozira na nižje sloje, ne bo kupilo adaptiranega mleka in plenic.