foxy napisal/-a:Tudi mene je na cesti že parkrat ustavila agentka heringa in vsakič na isto finto. Prepričuje te, da prideš k njim na avdicijo, ki je v bistvu samo sestanek, na katerem te skušajo pridobiti za vplačilo tečaja. Ker sem jo zavrnila, me je še neki prepričevala, potem sem ji pa kar rekla, da če se ji zdim res tolk super, naj pa oni vložijo vame denar za manekenski tečaj, saj bodo potem tko al tko procente vlekel. No, pol pa ni imela kakega pametnega argumetna. Skratka, hočem rečt, da se mi ne zdijo neka resna agencija. Saj že če njihovo stran pogledaš, vidiš, da je čist amaterska. Pa jo primerjaj potem z model group al pa z nina lubarda al pa kako resno agencijo, pa boš vidla. Vsekakor vsem, ki vas to delo zanima, ne priporočam heringa.
Tole se super povedala. Na žalost se tudi tu vse vrti okoli denarja. Neka bejba, ki mogoče ni ravno rojena za fotomodel bo vložila zaradi želje ogromno denarja v razne tečaje in book-e ki jih mora imeti, na koncu pa se bo tam tudi ustavilo in mogoče bo sodelovala le na kakšni modni reviji ali bila promotorka. Zna se zgoditi, da dotična punca od sebe zahteva vedno več, ker meni da ni dovolj dobra, začne hujšati in že smo v prvi skrajnosti...
Povsem drugače je s tistimi, ki so resnično nadarjeni za ta poklic in brez težav pridejo do vrha modnih pist, poleg tega jim veliko stroškov krijejo tudi agencije.
Poznam tako punco, ki kot manekenka trenutno dela v Parizu.
Res je žalostno, da se take in drugačne agencije dobesedno delajo norca iz naivnih najstnic le zaradi tega, da lahko v svoj žep pospravijo ogromne količine denarja.