Tysia napisal/-a:"Zdaj samo še naštudiraj poglavja nevrobiologije, kjer je pojasnjeno, da imajo rastline možgane. Pa skušaj potem nadaljevati svojo filozofijo, in bo morda celo kdaj kdo imel kaj od tega." Boris, kaj pa če se ne strinjam s tem, da so bistvo pri rastlinah možgani? To bi bila tvoja teorija, očitno. Sama dopuščam možnost, da rastlinski možgani obstajajo, vendar se mi ne zdijo ključnega pomena. Poleg tega verjetno veš, da je znanost tudi zmanipulirana in da se stvari prevečkrat pokaže na način, kot odgovarja določenim interesom. Ker to ni tema, iz katere bom kdaj v prihodnosti služila kruh, bom ostala pri filozofiji.
A ni bolje najprej poznati, kaj znanost pravi, pa potem presojati, koliko ima prav in koliko ne, kot pa že kar vnaprej reči, da obstaja možnost, da se moti in pustiti vse pri miru?
O tem, kako se znanost lahko moti, razlaga tale članek:
http://yowusa.com/scitech/2000/scitech-2000-08a/1.shtmlPa gre tu res za znanost? Ne, tu gre za betonoglavstvo. Prava znanost ni to, kar članek opisuje:
In science, there can only be one truth….their truth.
Pa od kje je ta model to pobral? Od kdaj naj bi bila v znanosti le ena resnica? Totalna zabloda. Idioti v znanosti so tisti, za katere 100% obstaja to, o čemer govori članek, ni pa znanost to, o čemer govori.
Ne vem nič o tem, da bi kje napisal, da so možgani rastlin bistvo. Ključnega pomena je zame vse, kar rastlina ima. Usmerjala pa naj bi jo lastna zavest, če je kaj pravice na tem svetu.
Bistveno pa je, da veš čim več o rastlini, preden (ali med tem, ko) o njej filozofiraš. In zato bi preučil čim več raziskav različnih strokovnjakov na tem področju. Ko najdeš neskladje v razlagah različnih strokovnjakov, poskušaš najti odgovor na to, kje je problem. In s tem lahko nekoč nekdaj komu koristiš. Jaz imam vedno namen s filozofijo nekaj ustvariti, ne pa le govoriti pravljice, pa čeravno so včasih ravno pravljice zabavne. Zato delam oboje.
Če ti pa pravim, da rastlina ni enako človek. Njuni volji se razlikujeta. In čistost tudi. Rastline po mojem mnenju nimajo slabih namenov, medtem ko jih človek lahko ima.
Ja, ok, ampak to je zdaj teorija, pri kateri vztrajaš že od samega začetka. Zakaj pa misliš, da rastlina nima slabih namenov? In če jih nima, pa kljub temu zaserje neko celotno drugo vrsto, je potem zame še toliko bolj čez les, popolna neodgovornost. "Jaz, koruza Pionir dobra. Jaz koruza Pionir preplaviti čim več polj. To dobro." In koruza preplavi vse eko koruzice. In to je kul? In še najslabše pri tem je, da (po tvojem) NI imela slabih namenov. Zmešana koruza.
Zakaj postavljaš zavest rastlin nad človeško? Kaj ti to koristi? Je to vera? Je to upanje? Je to strah?