prehitevam sama sebe?

Pomoč iz čustvenih stisk.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

prehitevam sama sebe?

Neprebrana objava Napisal/-a V_Rose_V »

no ok...sej pravzaprav ne vem če se prehitevam al se ne...stara sem 23 let, študiram, živim doma...mela sem 2 vezi po 2 leti(z zadnjim sem tud živela 5 mesecev skupaj), zdaj sem z novim skupaj 3 mesece...seveda sem tudi veliko bolj "zrela" kot v prejšnjih 2 vezah, pa tud moj sonček je veliko bolj zrel, kot sta bila bivša.
okoli mene znanci, sošolke, sošolke moje 4 leta mlajše sestre itd. na veliko rojevajo, so noseče, se skup selijo in tako naprej. ob vseh teh novicah, ob teh informacijah se mi zdi, da me vsi prehitevajo. s tem fantom, ki ga imam sedaj, res čutim in si želim ustvarit skupno življenje. rada bi zaživela z njim, mela z njim nekoč otroke(on ma od prej 5 letno pupiko s kateo se super razumeva)...čeprav vem da je vse skupaj hitro za te 3 mesece kar sma skupaj..
kdaj je pravi čas, da naredima korak naprej...da mogoče skupaj zaživima, da mu povem, da si to želim?...kake izkušnje?
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Ja, prehitevaš samo sebe. :wink: Super, da si našla fanta, ki ti ustreza, ampak stara si 23 let in se ti še NIKAMOR ne mudi. Pusti času čas, spoznajta se, potem boš pa videla.

Poleg tega pa on že ima hčerkico in jaz v takem primeru ne bi kar na vrat na nos zaživela z nekom, saj ne bi hotela, da moja hčerkica dobi nadomestnega očka, ki bo po nekaj mescih morda odšel. Zato ne prehitevaj dogodkov.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Ne prehitevaj samo zato, ker se ti zdi, da to delajo drugi. Tega se ponavadi odvadimo po najstniških letih, kjer velikokrat hitimo zaradi pritiska vrstnikov; in nam je na koncu žal, da nismo raje poslušali sebe.

Torej poslušaj sebe. Trije meseci so premalo, da bi resnično vedela, če sta za skupaj. Prav možno, da sta, mogoče pa tudi ne. Raje uživaj trenutek in se prepusti toku. Navsezadnje imaš tako nekaj, kar drugi, ki hitijo, nimajo: možnost zasilnega izhoda, če bo kdaj potreben.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Lady_T
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_T »

Težko je rečt, če prehitevaš ali ne, ker je pri vsakem drugače in ni nekega pravila. Iz tega tud sledi, da če imajo tvoje vrstnice že froca ali dva, potem to ne pomeni, da ga moraš imeti tudi ti in da zato zaostajaš.
Sej zagotovo imaš nek občutek, ali gre vse prehitro ali ne in ga upoštevaj. Je pa res, da te lahko (vsaj pri meni je tako) pred kakšno večjo odločitvijo (npr. živeti skupaj s partnerjem) strah in postaneš skeptična.... pa je morda lahko pravilna :nixweiss:
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a V_Rose_V »

point je v tem, da vsekakor želim čim prej od doma, ker od dopoldnjene polnoletnosti doma poslušam, da če mi kaj ne paše, lahko grem...pač menda "vsakodnevna zadeva pr nas mladih, ki mamo čudne starše" :lol:
ne...pač..resno razmišljam, da bi šla živet stran od doma, mogoče celo k fantu...če bo pa po sreči, pa zase...tako še vedno lahko grem k njemu, če se nama bo zdelo prav po določenem času...ampak po eni strani pa mi nekaj ljudi govori...da naj ikoristim življenje na polno in uživam in delam kaj mi srce poželi...
na dom sem nenormalno navezana, ker živim od rojstva tukaj, ampak po drugi strani je pa tu občutek tesnobe, omejenosti, nesproščenosti, kot da sem v nekem zaporu pod nenehno kontrolo...če nisem na faxu al pa na šihtu(študentskem), al pa na treningu, sem kot vsi normalni ljudje, pač rada v družbi,pa naj si bo to fant al pa prijatli...ampak dobim skoz pod nos, da me ni nič doma...zakaj pičkarim? ker poslušam to od fotra, ki je že 17 let brezposelna oseba in skoz tiči doma...kaj naj doma? njega za hlačnco držim in gledam skup z njim 24/7 tv????
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Razumem (še kako dobro!), da želiš čim prej od doma, ampak ni pa potrebno, da se kar takoj preseliš k fantu. Če imaš možnost, pojdi na svoje, in kot si sama rekla, se lahko čez čas vseliš skupaj s fantom.

Naredi sicer kakor želiš, ampak jaz vem, da se po treh mesecih ne bi selila skupaj s fantom.

Pa on ve za te tvoje "načrte" in bi tudi on rad videl skupno selitev ali si si sama vse to lepo zamislila?
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

kot so ti že vse rekle,ne hiti, ker maš časa še dovolj. prav je, da misliš na prihodnost ampk je ne prehitevaj. mogoče je dovolj že to, da si zastaviš načrt varčevanja za stanovanje ali hišo, kar pač želiš.meni se že to zdi velika naložba za prihodnost.

kar se tiče tega, da ti vsi govorijo, da zdaj uživaj, da zdaj moraš vse izkoristit.jaz ne bi, če se ti zdi da to ni tvoja želja. delaj kar hočeš. tud men skoz govorijo da ful nikamor ne grem, da mi bo ful žal ker ga ne žuram več tolk. pa se mi po domače povedano jeb*. za moje pojme sem dovolj prežurala, zdj je pa čas da začnem mislit na prihodnost. namreč stara sem isto kot ti. zastavila sem si določene cilje, ki jih nameravam v kratkem doseči in žuranja ni med temi cilji.

predvsem tu misli ti nate, kaj so tvoje želje, sanje in cilji. ne glej na druge kaj delajo in kaj imajo, temveč glej nase. s tem fantom stvari ne prehitevaj, temveč pusti prosto pot. za moje pojme sta še premalo časa skupaj da bi se odločila za skupno življenje. vendar pa je tudi to tvoja oz. vajina odločitev.

predvsem ti želim veliko sreče, da se boš odločila tako kot si ti želiš, ne pa tako kot bi drugi pričakovali od tebe
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

To, da je v zgodbo vpletena njegova hčerkica, je samo še dodaten argument proti hitenju.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Zakaj se enim ženskam po treh mesecih zveze čisto odpelje v smer resnosti in velikih odločitev?

Ta fenomen je res zanimiv. Razumem, da se ti zgodi pri 16ih, ko je vse leteče, ko je prvi fant tako ali tako princ na belem konju, ampak a z leti ne postanete nič bolj dojemljive za realnost, za postopno doseganje ciljev, za neko varnost, za neko racionalnost, ki pride z leti? In ne zdaj začeti s tem, da obstajajo izjeme, ki po treh mesecih zveze partnerja poznajo v nulo, ker sta si tako ali tako usojena in poti nazaj ni.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

V_Rose_V napisal/-a:point je v tem, da vsekakor želim čim prej od doma, ker od dopoldnjene polnoletnosti doma poslušam, da če mi kaj ne paše, lahko grem...pač menda "vsakodnevna zadeva pr nas mladih, ki mamo čudne starše" :lol:

Pa saj zato, da uresničiš to ni treba takoj hopa copa otroka našopat? To naredi šele takrat, ko boš to resno začutila... Poleg tega, če se prav spomnim iz neke druge teme, s fantom nista ne vem kako dolgo skupaj (oče niti ne ve, da ima on hčerko)?

Praviš, da delaš, študiraš, hodiš na treninge, se družiš s prijatelji - super izkoriščaš čas za svoja (mlada) leta. Si res že želiš naraščaj? Sem dobila občutek, da te muči samo to, kar se ti dogaja doma in pritisk okolice, ki kar vsa okoli tebe "rojeva". V materinstvo skoči šele, ko boš sama pripravljena.
onegirl111
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a onegirl111 »

punca ne prehitevaj....
na začetku vsake zveze misliš to je to...ker je vse sladko....zato pa se ne poročimo takoj ko se spoznamo....mora biti tisti čas ko se reče, da hodiš z nekom...zato da ga spoznavaš...da ga odkrivaš in da spoznaš ali sta za skupaj ali ne.
moje mnenje vsaj..... :)
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Počakaj še malo. Tudi vse okoli mene imajo dojenčke in tudi jaz si ga nenormalno želim, zato te popolnoma razumem. Ampak previdnost je mati modrosti, zato, ti svetujem, da še malo počakaš, dodobra spoznaš svojega fanta, vidiš, kako funkcionirata skupaj, pol pa, če bo vse ok, veselo na delo. Koliko počakati, pa ne morem reči, ampak, jaz bi sigurno še pol leta, če ne več. Želim ti, da se vse dobro izteče.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Vsak si želi met otroka, sploh pa k je sveže zaljubljen :) prvo končaj faks, spoznaj malo boljše tega novega fanta in pol šele razmišljej naprej..
Na tvojem mestu bi me začelo skrbet šele čez 3 leta (pr 25, 26), sploh pa če bi bla slučajno samska..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Jst sm stara 30 let, pa nimam še nič konkretnega, tko da ne skrbi, maš še čas :)
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

ja, prehitevaš.
Odgovori