Kdo plačuje?
pepelčica napisal/-a:Pri nas v 99% plača on... Tako smo navajeni že od začetka. On dela, jz pa ne morem, tako da mi ne rata mu kej plačat. Edino dopust si ponavadi plačam sama, če si on ne zamisli da bo pn vse plačau
Če je vzrok, da ne moreš delat v zdravstvenih težavah je ve OK. Če pa ga samo izkoriščaš si pa navadna p...
kikiriki napisal/-a:pepelčica napisal/-a:Pri nas v 99% plača on... Tako smo navajeni že od začetka. On dela, jz pa ne morem, tako da mi ne rata mu kej plačat. Edino dopust si ponavadi plačam sama, če si on ne zamisli da bo pn vse plačau
Če je vzrok, da ne moreš delat v zdravstvenih težavah je ve OK. Če pa ga samo izkoriščaš si pa navadna p...
Ma nene..na žalost so zdravstvene težave. Jz bi z veseljem delala če bi lahko, samo ki zaenkrat še ne gre. Bi pa bla ful vesela da bi lahko tui jz njemu kdaj kej plačala

pepelčica napisal/-a:kikiriki napisal/-a:pepelčica napisal/-a:Pri nas v 99% plača on... Tako smo navajeni že od začetka. On dela, jz pa ne morem, tako da mi ne rata mu kej plačat. Edino dopust si ponavadi plačam sama, če si on ne zamisli da bo pn vse plačau
Ma nene..na žalost so zdravstvene težave. Jz bi z veseljem delala če bi lahko, samo ki zaenkrat še ne gre. Bi pa bla ful vesela da bi lahko tui jz njemu kdaj kej plačala
Ok to seveda razumem. Upam, da se pozdraviš in narediš kakšno lepo kariero.

kikiriki napisal/-a:pepelčica napisal/-a:kikiriki napisal/-a:pepelčica napisal/-a:Pri nas v 99% plača on... Tako smo navajeni že od začetka. On dela, jz pa ne morem, tako da mi ne rata mu kej plačat. Edino dopust si ponavadi plačam sama, če si on ne zamisli da bo pn vse plačau
Ok to seveda razumem. Upam, da se pozdraviš in narediš kakšno lepo kariero.
Hahaha hvala

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
Pr nama tud enkrat eden, drugič drugi.
Jst drgač študiram, on pa dela, ampak se mi vseeno zdi fer da enkrat jaz, drugič on. Sej kaj jst tud delam prek študenta in ni razlike, ker morava za ta keš oba delat
Tko da ko hodmo na pijačke. al jst plačam, al pa on. Tud k gremo u kino, kakor pač pride. Učas greva kam ven jest pa se tud jaz ponudm da bi plačala. Se mi učas zazdi da mu ni čist prav ampak mi je vseeno
skos pa tud ne morjo tipi plačevat.
Jst drgač študiram, on pa dela, ampak se mi vseeno zdi fer da enkrat jaz, drugič on. Sej kaj jst tud delam prek študenta in ni razlike, ker morava za ta keš oba delat

Tko da ko hodmo na pijačke. al jst plačam, al pa on. Tud k gremo u kino, kakor pač pride. Učas greva kam ven jest pa se tud jaz ponudm da bi plačala. Se mi učas zazdi da mu ni čist prav ampak mi je vseeno

The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
jaz pa nekako ne morem mimo tega, da ne bi plačevala pol pol. tudi če sem jaz na tesnem z denarjem, se nakak že znajdem. ker še živim pri starših, mi tudi oni včasih primaknejo kak denar (dobivam tudi štipendijo).
seveda bi razumela, če fant trenutno ne bi imel in bi plačevala jaz, ampak pri meni to nekak ni dopustno. sem tak človek, ki ne mara izkoriščanja ali česarkoli kar približno spominja na to.
če že nimam, se raje vzdržim tiste večerje, počitnic ali česarkoli in sem doma.
ravno zadnjič sva se s fantom pogovarjala o počitnicah: sem odločno proti temu, da bi meni plačali počitnice njegovi starši (pač nama skupaj). raje ne bi šla. fant se ni strinjal z mano, ampak jaz enostavno sem tak človek. rada sem samostojna in ne maram očitkov in zbadanj, da so mi plačali potovanje (čeprav tega niti v sanjah, vem, ne bi storili).
bi pa šla na potovanje, če bi ga plačal partner, le da bi mu to potem nekako povrnila, morda z drugim potovanjem, morda denarno... čeprav tudi nisem povsem prepričana, da bi šla.
seveda bi razumela, če fant trenutno ne bi imel in bi plačevala jaz, ampak pri meni to nekak ni dopustno. sem tak človek, ki ne mara izkoriščanja ali česarkoli kar približno spominja na to.

če že nimam, se raje vzdržim tiste večerje, počitnic ali česarkoli in sem doma.
ravno zadnjič sva se s fantom pogovarjala o počitnicah: sem odločno proti temu, da bi meni plačali počitnice njegovi starši (pač nama skupaj). raje ne bi šla. fant se ni strinjal z mano, ampak jaz enostavno sem tak človek. rada sem samostojna in ne maram očitkov in zbadanj, da so mi plačali potovanje (čeprav tega niti v sanjah, vem, ne bi storili).
bi pa šla na potovanje, če bi ga plačal partner, le da bi mu to potem nekako povrnila, morda z drugim potovanjem, morda denarno... čeprav tudi nisem povsem prepričana, da bi šla.

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Ljubljana
jaz pa razumem, da se zgodi da učas pa komu zmanjka al pa je mal na tesnem z kešem. In če je to partner, pol to zame nikoli ni izkoriščanje. Drugo je če ti hodiš na pijačke s kolegi in ves čas nekomu slučajno zmanjka.
Partnerja pa itq razumeš pa tud veš zakaj je v stiski.
Pr mojmu doma zdej neki gradijo in da moj skor celo plačo za gradnjo pa še nadure buta. In valda če nekam greva, bom jst plačala.
Drugo je če greš nekam na morje in so tukaj veliki zneski.
K recimo če gledam pr nama, je moj za naju dau več keša k jst ker se skos fura k men in gre že za bencin ful keša ker ni iz Lj.
Ampak nikoli nisva gledala kdo je pa kdaj kej plaču. Pa plača kdor hoče...enkrat jaz, drugič on.
Partnerja pa itq razumeš pa tud veš zakaj je v stiski.
Pr mojmu doma zdej neki gradijo in da moj skor celo plačo za gradnjo pa še nadure buta. In valda če nekam greva, bom jst plačala.
Drugo je če greš nekam na morje in so tukaj veliki zneski.
K recimo če gledam pr nama, je moj za naju dau več keša k jst ker se skos fura k men in gre že za bencin ful keša ker ni iz Lj.
Ampak nikoli nisva gledala kdo je pa kdaj kej plaču. Pa plača kdor hoče...enkrat jaz, drugič on.
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Pri meni je tako, da če je na začetku zveze plača vsak enkrat, tako da je nekak izeenačeno, kasneje ko je pa bolj resno je pač čisto odvisno od prilike, dejansko še vseeno en enkrat, ampak če partner nima, dam jaz ali obratno. Kar se pa prijateljev tiče, pa ponavadi plačamo vsak svoje ali pa če že kdo časti, mu seveda naslednjič tudi jaz častim. Nočem biti nobenemu nič dolžna, ker da bi pa vseskozi nekdo častil, bi mi bilo pa zelo zelo bad 

kalanhoja napisal/-a:Jaz sem za delitev, in sicer enkrat eden, drugič drugi.
Ne štekam pa kako lahko tukaj punce jamrajo, da nimajo za plačilo pijače, ker so še študentke, medtem, ko v drugo temo napiše koliko zapravi za kozmetiko, oblačila,... za pijačo pa nima.
To se tud js sprašujem.

Sicer pa mnda ni tak, da ženske ne bi mele NIČ keša? Najbrž je fora sam v tem, da jim je škoda dat, če vidijo da jim ni treba, in pač pol hitr prihranijo za kako majčko itd. Da pa nekdo nima prav nč dnarja, me pa noben ne bo prepričal, ker zihr kdaj potem dobi kej od staršev, starih staršev ... poleti lahk pa tk vsak dela, pa si neki zasluži. In zato js tega, da tip vse al pa 90% plačuje, ne vidim nč drugač kot izkoriščanje.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine