Glivice

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

MsN napisal/-a:Pomembno je tudi, da v času glivic nimaš spolnih odnosov brez kondoma, ker drugače obstaja velika verjetnost, da jih dobi tudi partner - pri moških pa so simptomi manj očitni in, ko se ženska že pozdravi, pogosto dobi glivice še enkrat, prav zaradi tega, ker jih je vmes dobila še od partnerja.

Res je, se strinjam glede spolnih odnosov. Mi2 jih prva dva dni nisva imela, potem pa s kondomom.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

js mam spet glivice, že 2. to poletje. pa mi sploh ni do seksa, ker me pečejo sramne ustnice. drugače pa mi je ena rekla kao da se ni pametno umivat ko maš glivice... js sm klicala k ginekologu in mi je sestra rekla naj se 3x-4x dnevno umijem samo z vodo in namažem s canestenom.

bila sem zj 10 dni v franciji v hribih in sem se v teh 10 dneh le 1x stuširala, ostale dni pa sem se umivala le z polliterskemi flaškami vode. sestro sem vprašala če je to razlog za glivice in je rekla da je. tko da tista ki mi je takrat svetovala naj se ne umivam, nima prav.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Glede umivanja mora vsaka najti svojo zdravo mero. Ne preveč, ne premalo. Meni se zdi, da je 2x na dan optimalno, brez mil, samo mlačna voda, nežno brisanje z brisačko, ki je vedno sveža in to je to. Če umivaš preveč, lahko raniš sluznico, če uporabljaš mila in deodorante, se zgodi podobno (pri večini), če umivaš premalo pa je seveda spet narobe. V splošnem pa so glivice bolj posledica slabega imunskega sistem,a hormonskih sprememb, jemanja antibiotikov kot znak slabe higiene - to ti bo povedal vsak ginekolog :wink:
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

joj... zbudila sm se z krvavimi gatkami. ko sem pogledala sem ugotovila da imam sramne ustnice krvave, kot da bi se spraskala do krvi ali je možno da to naredi krema canesten? kakšen predlog kaj naj? ginekologa imam 1.9..
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Če mene vprašaš, ni šans, da je to zaradi canestena. Če bi že bila nanj anlergična in imela nezaželene učinke, potem bi se pojavile samo kakšne kožne reakcije. Pokliči ginekologa, če lahko prideš kaj prej. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
sminka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sminka »

oila.
Imam problem fant me je dražil s prstom možno da me je malo popraskal mene je že takrat bolelo in zato sva nehala bilo je tudi malo krvi :roll: .Okoli nožnice je bilo po tistem čudno vse me je čudno skelelo :evil: .Ko se se šla umit me je zelo...peklo.Ali me je samo poporaskal saj me preden sva začela ni nič bolelo.In še ali se to zaceli samo :?: :(
Hvala za odgovore
onasladka3
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a onasladka3 »

Hojla!Da ne bom odpirala nove teme bom kar tle vprašala.Stvar je taka spodi mene ful srbi že 2 do 3 tedne,vem da so varetno glivice,umivam se spodi vsaj 2x na dan z imtimnim milom Chilly ,spodnjice že več kot mesec nosim samo bombažne,velikrat si jih moram zamenjati 2x na dan ker mam tak izcedek,sem že namočila tampon v navadni jogurt in ga dala v nožnico sam nič ne pomaga seksam tudi ne ker se bojim da me bo peklo.Stvar je taka k ginekologu ne bi šla ker velikrat mi je kej dal za glivice pa mi ni pomagalo in že več kot leto nisem bla pri njemu in tudi ne mislem zdaj iti ker nima nikoli časa poslušati težav v lekarno tudi ne bi šla kaj iskat ker mislim da mi ne bo nič pomagalo.Kaj lahko katera pove kaj naj naredim?
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

h ginekologu pejd, ddd - čudežnega recepta ti tu ne more nobena dat :roll:
h ginekologu nebi šla, v lekarno pa tudi ne - jah kaj, pol pa trpi to vnetje še dalje..

lahko se pa nehaš izogibat tem belim haljam in se spokaš lepo h ginekologu, če pa s svojim nisi zadovoljna pa menjaj - simpl ko pasulj.. sj drugače bi ti rekla, da pejd v lekarno po kremo canesten al kaj drugega, samo glede na to da pri tebi traja že 2-3 tedne.. kr pot pod noge pa strica ginekologa pogledat!

razen če bi raje še dalje trpela in tvegala še kako večje sranje tam dol... izbira je tvoja
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

Nu$k@ napisal/-a:joj... zbudila sm se z krvavimi gatkami. ko sem pogledala sem ugotovila da imam sramne ustnice krvave, kot da bi se spraskala do krvi ali je možno da to naredi krema canesten? kakšen predlog kaj naj? ginekologa imam 1.9..

A je možno, da te je ponoči srbelo pa si se v spanju spraskala? Ker ne vem zakaj bi ti sramne ustnice začele kar na lepem krvaveti...

onasladka3: ne se toliko umivat, ker mila imajo bazičen pH, nožnica pa kislega in s tem samo povečuješ neravnovesje, tudi če je intimno milo. Umivaj z navadno vodo. pa zamenjaj ginekologa. Pri zdravnikih mislim, da je pomembno, da si vzamejo čas zate pa da ti nerodno oz. neprijetno razlagati težave, še posebej pri tako intimnih stvareh. Sploh pa gotovo ni zdravo, da tako dolgo odlašaš...
wistaria
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a wistaria »

onasladka3 napisal/-a:Hojla!Da ne bom odpirala nove teme bom kar tle vprašala.Stvar je taka spodi mene ful srbi že 2 do 3 tedne,vem da so varetno glivice,umivam se spodi vsaj 2x na dan z imtimnim milom Chilly ,spodnjice že več kot mesec nosim samo bombažne,velikrat si jih moram zamenjati 2x na dan ker mam tak izcedek,sem že namočila tampon v navadni jogurt in ga dala v nožnico sam nič ne pomaga seksam tudi ne ker se bojim da me bo peklo.Stvar je taka k ginekologu ne bi šla ker velikrat mi je kej dal za glivice pa mi ni pomagalo in že več kot leto nisem bla pri njemu in tudi ne mislem zdaj iti ker nima nikoli časa poslušati težav v lekarno tudi ne bi šla kaj iskat ker mislim da mi ne bo nič pomagalo.Kaj lahko katera pove kaj naj naredim?

pr men tud gin ni lih ne vem kok reagirala na moje težave. tako da sem šla kar do osebne zdravnice in sem ji vse povedala kako pa kaj je na stvari.
ko sem rekla za močan sirast izcedek se je močno začudila češ, joj to je pa hudo, medtem ko je blo gin čist nek vsakdanjega. zdej imam sistemsko zdravljenje z diflucanom, vsak mesec po eno kapsulo, trajalo bo pa nekje 7 mesecev vse skupaj. moram reči da se je stanje močno izboljšalo. upam da bo tako tudi po prenehanju zdravljenja.
:(
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

tudi me se glivice še niso pozdravile...kjub mazanju z canestenom(sej me je srbelo in peklo samo od zunaj)..pred začetkom menst. so težave izginile,pa tudi med menst. ni blo težav,zdaj ko pa je konec menst. pa je vnetje spet tukaj..danes grem k gin. in me zanima al se bom morala naročit za pregled...al mi bo kar sama kaj dala brez pregleda?
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a galathea »

Drage dame, potem pa naj vas srbi in peče in kaj vem kaj še vse. H gin. ne bi šle. Mazale se nebi. Umivale se nebi. Mislim, no....
Malo ostro, pa vseeno.

Jaz že nekaj časa nisem imela glivic (prej sem jih imela in so mi zdravila učinkovala le na kratek rok). Spremenila sem sledeče stvari:
- jem manj sladkarij
- pijem manj kave
-pijem zeliščne čaje
- nosim bele bombažne hlačke (ja, une grde za stare mame, nobenih tangic, boksarc, brazilk) in če imam v času ovulacije izcedek, zamenjam hlačke.
- ne nosim dnevnih vložkov
- ko imam M, uporabljam mooncup (trenutno zaradi posega sicer vložke, sicer pa vedno mooncup)
- hlače (dolge hlače, kratke hlače) niso iz umetnih materialov
- skušam čim manj sedet s prekrižanimi nogami
- depilira me kozmetičarka-brazilska depilacija. Britvice ne uporabljam več.
- redno hodim na gin. preglede in sem radovedna pacientka.
- če se mi zdi, da je vonj po glivicah, se namažem z bioclinom, predhodno pa si naredim kopel iz hrastovega lubja.
-pred in po spolnem odnosu se umijem.

Upam, da vam bo kaj od tega v pomoč.
Zivljenje je lepo...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

prvo kot prvo:
*nismo vse take da se ne umivamo,ne mažemo in ne vem kaj še vse..haloooo
*tudi jaz se zmeraj stuširam po spolnem odnosu(pred pa tudi)
*ne jem sladkarij ker jih ne maram
*ne nosim nekih stišjenih hlač..al pa kaj podobnega...nosim večinoma krila..(poleti)..in ravno sedaj so se mi glivice pojavile..
*grem k gin. ker se ga ne bojim....
kot sem vprašala me samo zanima če bom morala čakati na pregled..al mi bo zdravnica takoj kaj dala..kr nimam izkušenj s tem.
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a galathea »

Dala bo takoj, sam pojamraj da imaš res težave.
Zivljenje je lepo...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

galathea napisal/-a:Dala bo takoj, sam pojamraj da imaš res težave.

sorry ker sem tečna...am...kar dala mi bo zdravilo brez pregleda...al kako?
Odgovori