MilkyWay napisal/-a:_Larissa_ bedni so mi kakršnikoli predsodki in ocenjevanje ljudi na podlagi njihovih priimkov...in narodnosti... Važno, da so tisti na -ić pohotni starčki, ki si ga drkajo na ulici, ko vidijo doro bejbo, tisti na -ello (al karkoli že je) važni Italijani, tisti s priimkom od živali in poklici (največkrat Kuhar, Novak, Volk, Jež...) polni zavisti...
Jz sm si svoje predsodke ustvarla na podlagi tistega kar sm vidla in doživela. Vem, da to ni dobro in lepo in vem niti, da niso usi takšno kot jz mislim. Ampak preprosto, ko vidiš, da se neka stvar ponavlja pri različnih ljudeh večkrat, ustvariš predsodek.
Ne vem s kje si in mogoče se pri vas to ne dogaja. Zase vem, da v Izoli mi niti najmanj ni prijetno it skozi park, ko so na klopcah ti stari južnjaki. Reci kar hočeš ampak meni ni prijetno, ko človek star 60, 70, let gleda vame in me vabi k sebi na koleno. Ostali isto. Al pa v Bumerangu ( vedno pouhen šibtarjev ) pideš in se postavi 2 mm ob tebi in te gleda. Veš kaj bi hot in kaj si misli.
Na podlagi teh mojih izkušenj sem si pač ustvarila predsodek, da so stari južnjaki takšni in šibtarji takšni. Mogoče ga bom nekoč spremenila ampak šele, ko bom srečala tolko ljudi, da bom komot spremenila mnenje.