Problem s samim sabo

Pomoč iz čustvenih stisk.
1nv1s1ble
Sramežljivka
Sramežljivka

Problem s samim sabo

Neprebrana objava Napisal/-a 1nv1s1ble »

Upam da sem izbral pravo izbo, ker sem še razmišljal da bi mogoče pasala ta tema v ljubezen, ampak itak so čustva pa ljubezen vpletena:)

no da napišem svoj problem in vse ostalo:

sem 18 letni fant, pošten, prijazn, zrel pogled na vse stvari bla bla... problem pa nastane pri mojem razmišljanju in branju ljudi (očitno nimam kaj drugega za delat pa si krajšam čas s tem da berem ljudi). Da povzamem kak to zgleda dejansko. Pač povežeš ključne stvari pri človeku pa veš potem kaj bo nardil, če mu je vredu v tvoji družbi itd... Pri istem spolu ni problem, pri puncah se pa malo zaplete... res je da rabim malo več časa da jih preberem, ampak ko pa jih pa vse vem... no uglavnem bistvo je v tem, da še nisem imel nič z nobeno punco, razn objema. Zdej pa sumim da je problem pri meni, ker mi je ena recimo pač všeč pa to pa tut čutim, da je zainteresirana pa to vse, ampak ko pa pride do tistih malo bolj ljubezenskih stvari pa zmrznem - ne razmišljam več na isti način kot prej, do vsega mam čisto drug pogled-iz drugega zornega kota, postanem tut nekako "hladn" do nje, ko opazim da sem jih všeč. Zdej pa vprašanje: zakaj se to dejansko zgodi? Pač ne da nebi to hoto, ampak se pač zgodi pa nimam vpliva na to... :?

lp
dayweed
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dayweed »

če prav razumem, dobro prebereš le naključne ljudi (btw. to je zelo kul lastnost, ki ti bo še kako prav prišla, ko jo boš natreniral). pri ljubezenskih pa je logično, da še ti ne gre. tam so pač vpletena še čustva ali pa nervoza (ker te je strah neuspeha recimo). ne se vdat, boš videl, da ti bo to ratalo tudi pri puncah, ki so ti všeč.
1nv1s1ble
Sramežljivka
Sramežljivka

hmm... čustva me torej vržejo iz tira, da ne razmišljam več tako kot prej. mogoče se bojim spuščat ljudi preveč blizu mene(ne v fizičnem pomenu besede), pa je zato to tak da zamrznem pol. Glede tega branja je pa tak, da mam one ljudi s katerimi se družim vlko že podzavestno natrenirane, tak da sploh nerabim razmišljat kaj bo sledilo, ampak enostavo vem :) težava pri tem pa je, da ko naštudiram eno punco(kot punco, ne kot simpatijo) vem da nekaj čuti do mene jas pa sem očitno preveč sramežljiv oz. je ne spustim preveč blizu (slabih izkušenj še nism meu tak da nevem zakaj to...). Očitno se morem malo vlaufat pol pa upam da bo:) neuspeha me je pa tut strah, ker nism rad zavrnjen, zato rajši ne nardim nič kot pa da sm zavrnjen...
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objava Napisal/-a Laurica* »

Hm. Mogoče je krivo to, da premal pustiš stvarem, da se odvijejo same od sebe. Ko ti spoznaš punco, jo počasi spoznavaš, ti postane všeč.. Do nje moraš od začetka vzdrževat in nadgrajevat prijateljski odnos. Pogovor, pijačke in to. Mogoče pa preveč hitiš in preveč razmišljaš. Nej bo spontano. :) Ne razumem zakaj imaš pri tem, ko z neko bejbo preideš na ljubezenske stvari, drugačen in hladen odnos do nje.. Sam povej mi.. Na kakšen način si "hladen" do nje ?
Uporabniški avatar
nanyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: 18km iz mb

Neprebrana objava Napisal/-a nanyka »

To je res problem s samim sabo! Ker bolj ko razmišljaš, da se ti bo kdo 'približal' se ti nagonsko umikaš!Umikaš pa se ker veš, da boš zopet 'zmrzno'!Začarani krog!
In težavo boš rešil tako, da boš najprej razčisto pri sebi, da ne rabiš zmrznit,ker boš po vsej vrjetnosti spoznal kul osebo! In predvsem ko začutiš, da bi pred nekom lahko zmrzno, morš takoj začet s to osebo komunicirat!

Wish you luck :)
When God Created Men, She Was Only Kiding!
1nv1s1ble
Sramežljivka
Sramežljivka

Laurica* napisal/-a:Hm. Mogoče je krivo to, da premal pustiš stvarem, da se odvijejo same od sebe. Ko ti spoznaš punco, jo počasi spoznavaš, ti postane všeč.. Do nje moraš od začetka vzdrževat in nadgrajevat prijateljski odnos. Pogovor, pijačke in to. Mogoče pa preveč hitiš in preveč razmišljaš. Nej bo spontano. :) Ne razumem zakaj imaš pri tem, ko z neko bejbo preideš na ljubezenske stvari, drugačen in hladen odnos do nje.. Sam povej mi.. Na kakšen način si "hladen" do nje ?

To je to! malo preveč mam naštudiran potek dogodkov za naprej, ni več tiste spontanosti, ko se sprašuješ kaj se bo pa zdej zgodlo, ni neveš nič o situaciji... ko še ni lova v igri se pač štekava, smejiva, hecava pa tak... ko pa pri njej opazim, da bi rada mela nekaj več kot to (čeprav mi nič ne reče glede tega...opazim to.. nevem kak bi razložo to čudno in hkrati zanimivo lastnost:) ) pa začnem gledat na njo čisto drugače, ni več tistega filinga prijateljstva...hladn pa postanem do nje na tak način da se ne nasmejim več tak kot prej, da ji sploh ne pokažem nobenega interesa, čeprav mi je ful kul punca... a ni to malo čudno, da mi je všeč pa vse, ampak se umikam :?
dayweed
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dayweed »

1nv1s1ble napisal/-a:hmm... čustva me torej vržejo iz tira, da ne razmišljam več tako kot prej. mogoče se bojim spuščat ljudi preveč blizu mene(ne v fizičnem pomenu besede), pa je zato to tak da zamrznem pol. Glede tega branja je pa tak, da mam one ljudi s katerimi se družim vlko že podzavestno natrenirane, tak da sploh nerabim razmišljat kaj bo sledilo, ampak enostavo vem :) težava pri tem pa je, da ko naštudiram eno punco(kot punco, ne kot simpatijo) vem da nekaj čuti do mene jas pa sem očitno preveč sramežljiv oz. je ne spustim preveč blizu (slabih izkušenj še nism meu tak da nevem zakaj to...). Očitno se morem malo vlaufat pol pa upam da bo:) neuspeha me je pa tut strah, ker nism rad zavrnjen, zato rajši ne nardim nič kot pa da sm zavrnjen...

ne se bat, da bi bil zavrnjen. vsak je zavrnjen in ne samo enkrat. saj se boš na vse navadil. pusti času čas in se ne drži nazaj. vseeno je lajf prekratek za to. veliko sreče
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

So te starši kaj čustveno izsiljevali, ko si bil še otrok?

Načeloma se človek zapre iz nekaj razlogov. Prvi je ta, da se raje zapreš, kot pa da pokažeš čustva, ker se bojiš eventuelne prizadetosti in zavrnitve. Drugi pa, da rad igraš "hard to get", nezrelega pobiča, ki misli, da ima od Boga dano lastnost, da lahko ljudi bere kot odprto knjigo.

Jaz mislim, da si ti en zmeden pubec. Ljudi študiraš zaradi tega, ker se bojiš spontanosti in nenapovedanega obnašanja pri njih. Nesigurnost te vrže iz tira, zaradi tega postaneš tudi hladen do punc, ker se raje zapreš, kot pa da naredijo nekaj spontanega, česar ti ne moreš prej "prebrat".

Rešitev? Odrasti, saj si komaj 18.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Čudak si....jebiga...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objava Napisal/-a Laurica* »

1nv1s1ble napisal/-a:
Laurica* napisal/-a:Hm. Mogoče je krivo to, da premal pustiš stvarem, da se odvijejo same od sebe. Ko ti spoznaš punco, jo počasi spoznavaš, ti postane všeč.. Do nje moraš od začetka vzdrževat in nadgrajevat prijateljski odnos. Pogovor, pijačke in to. Mogoče pa preveč hitiš in preveč razmišljaš. Nej bo spontano. :) Ne razumem zakaj imaš pri tem, ko z neko bejbo preideš na ljubezenske stvari, drugačen in hladen odnos do nje.. Sam povej mi.. Na kakšen način si "hladen" do nje ?

To je to! malo preveč mam naštudiran potek dogodkov za naprej, ni več tiste spontanosti, ko se sprašuješ kaj se bo pa zdej zgodlo, ni neveš nič o situaciji... ko še ni lova v igri se pač štekava, smejiva, hecava pa tak... ko pa pri njej opazim, da bi rada mela nekaj več kot to (čeprav mi nič ne reče glede tega...opazim to.. nevem kak bi razložo to čudno in hkrati zanimivo lastnost:) ) pa začnem gledat na njo čisto drugače, ni več tistega filinga prijateljstva...hladn pa postanem do nje na tak način da se ne nasmejim več tak kot prej, da ji sploh ne pokažem nobenega interesa, čeprav mi je ful kul punca... a ni to malo čudno, da mi je všeč pa vse, ampak se umikam :?

Na to, da se umikaš, lahko vplivaš. Enostavno se ne umikaj. Js res ne vem, kaj bi drugega lahko naredu.
Spontanost je lepa čednost. Pri takih stvareh je brezveze razmišlat kaj bo. Nej se odvije kakor se mora. Ohranjaj odnos kakršen se je razvil. Res nimaš kakega pametnega razloga, da bi bil do nje hladen.
Joj, joj, joj. :)

Vso srečo. *
1nv1s1ble
Sramežljivka
Sramežljivka

miteq napisal/-a:So te starši kaj čustveno izsiljevali, ko si bil še otrok?

Načeloma se človek zapre iz nekaj razlogov. Prvi je ta, da se raje zapreš, kot pa da pokažeš čustva, ker se bojiš eventuelne prizadetosti in zavrnitve. Drugi pa, da rad igraš "hard to get", nezrelega pobiča, ki misli, da ima od Boga dano lastnost, da lahko ljudi bere kot odprto knjigo.

Jaz mislim, da si ti en zmeden pubec. Ljudi študiraš zaradi tega, ker se bojiš spontanosti in nenapovedanega obnašanja pri njih. Nesigurnost te vrže iz tira, zaradi tega postaneš tudi hladen do punc, ker se raje zapreš, kot pa da naredijo nekaj spontanega, česar ti ne moreš prej "prebrat".

Rešitev? Odrasti, saj si komaj 18.

ne da bi vedo. kak to zgleda, če te nekdo čustveno izsiljuje?

Nesigurnost je pa res prasica pri vsem tem... mja...ko nevem več kaj se bo zgodlo čez par sekund me vrže iz tira, nism več ziher:) po eni strani je boljše da se pač prepustim vsem in ne razmišljam kaj bo pa zdej... ampak ona nesigurnost (ja punce znate bit pri enih stvareh tak nepredvidljive, da še bog ne ve kaj bote nardile) to pa pol mene vrže iz tira tak kot si reko... kak nardit, da bom šou samo s tokom, nebom pa razmišlju kam me bo ta tok pripeljal? To bi naredu samo pri tistih ljudeh s katerimi se mam fajn, s katerimi se zastopimo... pri onih nepoznanih pa tole naštudiranje prej ali slej prav pride...

drugače pa hvala za odgovor!

McLarnovc: eni smo čudni enih pa sploh ni... al si čudn alpa ne obstajaš:) ni vmesne poti, ker je čisto vsak na tem planetu po svoje čudn...tak je pa se ne sikiram zarad tega :D

Laurica*: težje je nardit kot se sliši... nevem kak bi se sploh lotil stvari, ker pač jas že skos živim tak, kak drug način mi je tujka:) hvala*(:razz: )
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

mislim,da je najbolje da ni nehaš pri vseh svojih zadevah vnaprej načrtovat in si nekaj zamišljat. prepusti se toku. če ti je punca všeč,če imaš interes in ga ima tudi ona, potem go with the flow. pa tudi če boš zavrjen. vsakemu se zgodi. drugačnega nasveta mislim,da ne boš dobil. :) samo prepusti se!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Lej, če boš jokal na babjem forumu in čakal na usmiljenje, ti lahko rečem samo....iz te moke ne bo kruha.
Če se boš umikal al pa čakal da bo kšna punca nardila prvi korak in pristopila k tebi, se boš načakal...verjemi, tipi kar se tega tiče še vedno nismo enakopravni :lol: ..takih ki bi prve naredile korak je 2 al pa 3%... Ker če bo tip doživel zavrnitev 1x, 2x, 5x, 27x, bo še vedno znova poskušal, ženska pa bo rajši sama jokala doma v kotu, kot da bi poskusila v drugo...tako da, ne čakat žensk.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
1nv1s1ble
Sramežljivka
Sramežljivka

amm ja...:) bo treba čimprej it v akcijo ker za zgubit nimam nič itd... zavrnitev? če prav pomislim sm v lajfu doživel vlko hujših stvari kot pa je zavrnitev... bo kar bo :razz:
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

ja normalno,treba je pozitvno misliti! :D
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Odgovori