Ali dovolite, da denar vpliva na vajin odnos?

Pomoč iz čustvenih stisk.
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Ali dovolite, da denar vpliva na vajin odnos?

Neprebrana objava Napisal/-a ßabyka »

Zanima me, kakšen pomen dajete v zvezi denarju? Zadnič sm gledala film, v katerem sta se zaljubila fant in punca, ki sta izhajala iz zelo različnih družin. Ona iz bogate, imela je lahko vse kar si je želela (kar se tiče materialnih stvari)... On pa iz revnega predela. Fant se je precej obremenjeval s tem, kaj si punca misli o okolju v kterem živi. Pa sem ugotovila, da tudi jaz velikokrat postavim nek zid pred svojim srcem in fantu ne dovolim do sebe. To se zgodi predvsem takrat, ko me kakšna stvar zrealizira, iz kako različnh družin prihajava. Velikokrat se sprašujem kaj si misli o vsem tem, ali mu je sploh všeč moje okolje in moj način življenja... Strah me je, ali me bo sprejeu...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Mislim, da je lažje, če partnerja izhajata iz podobnega okolja, s podobnimi vrednotami.
Težko si predstavljam, da bi se sploh zaljubila v nekoga, ki je recimo manager, vozi Ferrarija in vsakodnevno obrača milijone na borzi.
Prav tako bi imela malo skupnega z nekom, ki dela v proizvodnji in zasluži temu ustrezno.
Verjetno pa ni nemogoče; pravljice se dogajajo. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
etny
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a etny »

kr.ena napisal/-a:Mislim, da je lažje, če partnerja izhajata iz podobnega okolja, s podobnimi vrednotami.
Težko si predstavljam, da bi se sploh zaljubila v nekoga, ki je recimo manager, vozi Ferrarija in vsakodnevno obrača milijone na borzi.
Prav tako bi imela malo skupnega z nekom, ki dela v proizvodnji in zasluži temu ustrezno.

se strinjam!!
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Where the streets have no name

Neprebrana objava Napisal/-a *little girl* »

Meni osebno je zlo čudno če tipa vzameš zaradi denarja. moja frendica mi vedno,ko koga spozna,najprej začne govorit kakšno hišo ima doma,koliko avtov majo,kakšno službo imata njegova starša itd. meni je to totalno krneki! mislim,da če bi bil z nekom zaradi denarja bi te prej ko slej minilo,prišlo bi do varanja in posledično do konca zveze. sama ne gledam na denar,tudi ne držim se "načela" da mora fant plačevati punci pijač,večeric... velikokrat sama peljem tipa ven in sama plačam,ker se mi zdi fer in ker sva pač enakopravna.
s tipom naj bi bil zaradi ljubezni ne pa zaradi denarja...se mi zdi :)
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Jaz fantov ne izbiram glede na to, koliko denarja imajo.
Se strinjam, da je bolje, če imaš nekoga iz podobnega okolja, vendar različno okolje po mojem ne bi smel biti prevelik problem.

Jaz izhajam iz delavske družine, ampak ima ati še neke vrste popoldanski s.p., tako da imamo ravno prav denarja, da lahko normalno preživimo in si privoščimo včasih še kaj več; nimamo pa toliko, da bi se preseravali.
Mislim, da bi brez problema imela fanta, ki dela v proizvodnji in imajo doma manjše prihodke kot mi. Verjetno bi mi večje "probleme" povzročal fant, ki bi izhajal iz družine, ki ima ogromno denarja. Ampak na vse se da navaditi, če se hoče.

Po mojem mnenju je bolj pomembno, da se s partnerjem ujameš v pogledu na denar; lahko sta iz istega "sloja", istega okolja, pa bo eden dobesedno razmetaval z denarjem in nič prihranil, drugega bo pa skrbelo za prihodnost in bo raje šparal...

Jaz sem taka, da z denarjem ravnam gospodarno, ga znam ceniti in ga ne razmetavam za bedarije. Si tudi jaz privoščim kakšno stvar, ki je ne bi rabila, ampak sem bolj tak tip človeka, ki gleda v prihodnost. Čeprav trenutno nimam v načrtu nobenega večjega nakupa, da bi morala šparati zanj, še vseeno denarja ne razmetavam in si mislim, da nekoč bom že potrebovala ta denar in ga raje prihranim.
Ker sem taka, bi težko shajala s fantom, ki bi bil ves čas brez denarja, ker bi ga zapravil za pijačo, kavice, drage cunje,... Če bi denar porabil za kakšno pametno zadevo, me ne bi motilo, če bi bil brez denarja, če pa bi zapravljal za bedarije, bi me pa zelo motilo.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

kr.ena napisal/-a:Mislim, da je lažje, če partnerja izhajata iz podobnega okolja, s podobnimi vrednotami.

ja, se strinjam. predvsem zato, ker bi fant, ki prihaja iz različnega okolja imel verjetno druge vrednote kot jaz. maneger v ferrariju bi verjetno ves svoj čas 'zapravljal' v delu, da bi imel še več denarja. meni pa je prva vrednota družina in ne denar, zato tudi s takim moškim ne bi mogla živeti.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Hja, to ni tako enostavna zadeva.
Moj oce ima podjetje in nismo neki revni, nismo pa strasno bogati. Recimo, da imamo malo vec denarja, da si lahko kar nekaj privoscimo. Moj pa izhaja iz delavske druzine in so vedno previdno ravnali z denarjem in nikoli brezveze razmetavali z njim. Recimo, da smo glih kontra. Zaenkrat se ni problem pri naju glede denarja. Mislim pa da bo, ker sem jaz navajena, da ko mi je nekaj vsec, bom si kupila pa ceprav potem ne bom imela vec denarja, saj mi itak ati vedno da. Problem se bo pojavil, ko bova, ce bova kdaj skupaj zivela. Jaz bom verjetno vedno taksna, kot sem, moj pa zna ravnati z denarjem in tukaj se bo pojavil problem, ker bom si jaz vedno nekaj kupovala.

Enkrat sva pa ze tudi imela debato o naslednji stvari: otroci. Jaz pravim, da valda, da pomagas financno otrokom, ce le lahko. Moj pa pravi, da zakaj bi ne vem kak dolgo financiral otroke, ce pa lahko delajo prek studenta in si zasluzijo sami, ce si hocejo kaj kupiti. Meni je oce placal vse, kar sem hotela, izpit za avto, kupil mi je avto, mi placal registracijo, zavarovanje, itd. Nikoli v zivljenju nisem delala preko studenta, moj pa si je placal izpit za avto, kupil vse avte sam in skratka vse sam. Financno je samostojen ze celo desetletje. Jaz pa ne in to ni dobro.

Mislim, da je zelo pomembno iz kaksne druzine izhajas oz. kako si vzgojen. Tudi jaz pravim, ce oba izhajata iz podobnega okolja, je stvar dosti lazja. Denar je recimo da pomemben v zvezi. Nikoli pa ne bi bila s tipom samo zaradi denarja in materialnih dobrin. To mi ne bi prineslo tistega, kar rabim od svojega fanta.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Js se ne obremenjujem z denarjm. Js gledam na to da je men tip kul da se z njim da zgovarjat, pa da se ob njemu dobr počutm.
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Foxy-Lady, tole je pa tko, kot da bi jst napisala... Z razliko da sem si avto kupila sama z denarjem, ki mi je ostajal od štipendije. Zaenkrat še ni blo nobenga problema med nama z dragim zaradi dejstva, da izhajava iz finančno različno premožnih družin... In tud jst bom svojim otrokom pomagala, če bom le lahko. Vendar na način, da bodo znali to cenit...in ne bodo presrani zarad tega :D .
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Mislim, da lahko precej vpliva na odnos, hočeš ali nočeš ima denar vpliv že zato, ker je vzgoja in posledično denar kot vrednota odvisen od tega, koliko ga je bilo v družini.

Pri nas denar ni bil nikoli problem, kar se pozna tudi pri tem, da mi večino stvari financirajo starši, za priboljške (oblačila :D ) pa pogosto dam sama, ker mi je prav brezveze, da bi jemala njihov denar za nekaj, česar ne potrebujem nujno. In tukaj nastopi ta različnost - fant zmajuje z glavo, ko kupim že deseto majico, ker mi je pač všeč, a je ne potrebujem nujno. On tega ne bi naredil nikoli, ker za marsikaj precej varčuje, da pride do tega, tudi starši nimajo toliko denarja, da bi mu dali kar za karkoli ...

Zato so nujni kompromisi. Dokler ne živiva skupaj, se mi zdi prav, da vsak s svojim denarjem ali denarjem staršev razpolaga po svoje, ko bova živela skupaj pa mislim, da imava oba podobno filozofijo tega, da vsak ohrani svojo finančno neodvisnost in imava poleg tega še nekaj skupnega. Razsipen ni nobeden od naju, se pa razlikuje najin pogled na to, kaj se 'splača' kupiti in kaj ne.
ßabyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ßabyka »

Hmm..js sm kr živčna včasih zarad tega. Sama seb vcepim u glavo, da nism dovolj dobra zanj :S Skoz si mislim,da bi raiš meu ob seb eno k bi že tut tok vlik prepotovala...k bi lah komot šla zram na smučanje..k ne bi skoz pazla kok evrov ma na računu... :S Zdi se mi, da se ne morma tuk zabavat kot bi se lah, če bi blo tu več denarja :S
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Na srečo se mi ni treba s tem ubadat oz. nisem se še srečala s tem problemom, ne v prejšnji zvezi niti zdaj. :wink:

Sem pa povsem finančno samostojna že od zadnjih par let študija, ker v bistvu sem si sama vse krila z denarjem od študentskega dela, dejansko vse. Od staršev nisem vajena, da me zalagajo z denarjem za kakršnekoli moje želje in potrebe, pa mi ni kljub temu nikoli nič manjkalo. mi je bilo samoumevno, da izhajam iz sredstev, ki si jih prislužim sama.

Približno enako je bilo tudi pri bivšem, s tem, da se je on že zelo zgodaj zaposlil in itak sam skrbel zase,
sedanji fant je pa itak starejši in pač je že izoblikovana osebnost, podobna meni tudi s tega vidika, nimava težav.
Si pa kar dosti privoščiva, on meni v hecu včasih zažuga, da moram nehat zapravljat :D , ga pa to ne spravlja ob živce, na koncu vedno reče, da je pač moj denar. jazrecimo zapravim za cunjce pa kozmetiko, on pa gre pa si kup fotiča za 800 €, pa smo tam, hehe :wink:
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

*little girl* napisal/-a:Meni osebno je zlo čudno če tipa vzameš zaradi denarja. moja frendica mi vedno,ko koga spozna,najprej začne govorit kakšno hišo ima doma,koliko avtov majo,kakšno službo imata njegova starša itd. meni je to totalno krneki! mislim,da če bi bil z nekom zaradi denarja bi te prej ko slej minilo,prišlo bi do varanja in posledično do konca zveze. sama ne gledam na denar,tudi ne držim se "načela" da mora fant plačevati punci pijač,večeric... velikokrat sama peljem tipa ven in sama plačam,ker se mi zdi fer in ker sva pač enakopravna.
s tipom naj bi bil zaradi ljubezni ne pa zaradi denarja...se mi zdi :)

Jaz se strinjam s tem postom. Ne vem zakaj bi bil denar ovira za ljubezen. Sama sem doživela oboje. Imela sem že precej revnejšega tipa od sebe in pa že tudi precej bogatejšega. Ker se s tem nisem obremenjevala, enostavno nisem občutila nobene bistvene razlike. Razen to, da sem, revnejšemu nekoliko finančno pomagala in pazila, da sem mu kupovala uporabna darila. V drugem primeru pa nisem toliko pazila kaj kupim za darilo, samo, da je bilo nekaj.
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

Ce izhajam iz sebe se mi zdi, da je precej pomembno, ali sta skupaj dva iz podobnega ali pa precej razlicnega "financnega ranga".
Doma nimamo ogromno denarja, sama delam in si vse placujem in ko sem imela fanta, pri katerem je bilo podobno glede tega sploh ni bilo problemov.
Problem je nastal, ko sem spoznala fanta, ki izhaja iz zelo premozne druzine. Se pogovarjas kaj bos pocel, kam bos sel na dopust, ... On je brez problema npr. razmisljal o Maldivih, medtem ko morem jaz krepko varcevati za kako poceni varijanto. Tudi ko sva skupaj prezivljala cas je on skoz hotel na neke vecerje, v Portoroz in podoben varijante za katere rabis dosti denarja, jaz pa si tega nisem mogla privoscit. Seveda je on vztrajal, da bo placal on, ker ima denar, ampak jaz se ob tem ne bi pocutila vredu, ce bi vedela, da mi skoz nekdo kaj placuje. In najvecji razlog, da se je najino druzenjo prekinlo je bil prav njegov denar. Ker jaz ne morem ziveti "razsipno" in niti ne zelim, da me kdo financira.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Na naju evrčki nimajo posebenga vpliva. Niti to, da živiva s skor čiddt drugačnih svetovih. Pač tko je in tko bo. Jz ne morem speremenit situacije pr njemu in on ne pr meni.
Doskrat je tko, da mi ne more privoščit nič. Zastopim. Ker me je pač peljau k sebi in sm vidla njegovo situacijo doma. In tud to sm sprejela brez problema. Če ne bi tega mogla sprejet pol bi blo brez veze use skupi.
Dejansko je pr nama kr malo zapleteno. Ampak sva sprejela obadva in to ne upliva na naju. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Odgovori