SAMOZAVEST

Pomoč iz čustvenih stisk.
titty
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: obala

Neprebrana objava Napisal/-a titty »

punce...jst bi rbla tudi kako zdravo besedo....ženske v naši družini smo vse bl okrogle...nič za to,nimam velikih težav s tem,vendar moja mama,ki jih je v mladosti vrjetno kej slišala že za njeno postavo od mojega očeta,se je začela spravljat name.glih mal prej me je opozorila,"trebuh noter in joške vn"ma to na dougo in široko in na grd način,ker pravi da se namreč boji, na moške komentarje ki bi jih lahko slišala.to je coljala na mojega fanta.tipo,da gleda sigurno druge,ki so lepše,suhe,itd.in to poslušam že od celega začetka,ko sem z mojim fantom začela,torej tri leta.da ne govorimo kej sem vse poslušala v otroštvu...
to mam v glavi in vam povem da je vrjetno tudi fantu zmeraj slabse,ker sem vedno bolj ljubusumna in opazmi vsak njegov pogled,ki zaide na drugo.pa je lhk to ženska,ki niti malo privlačna...
njemu sem povedal...ma me ne razume...pravi,da sem mu najlepša,da je z mano in da je name ponosen.ma meni to gre skoz uho not in potem čez drugo vn :(
zmeraj skrbim da se mi kej nebi vidlo,korzeti sred pletja pod majčko,telovadim skor vsak dan,ma...nič mi ne pomaga...zame...not...v meni....res ne vem...radab bi slišala kako mnenje...ga rabim :roll:
lubii*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lubii* »

ni vse v kilogramih!sem od zime shujšala 7kg pa se počutim popolnoma enako :? ...
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Jaz sem se enostavno nehala ukvarjat s tem, kaj si drugi mislijo o meni, ker folk, ki so samo znanci (ali pa še to ne), niso nobeni sodniki, ki bi me imeli kakršnokoli pravico ocenjevati po videzu in osebnosti, ker sem kakršna sem, pa če sem jim všeč ali ne. Večina od teh "ocenjevalcev" oz. "kritikov" pa me itak sploh ne pozna, ampak samo verjamejo tistemu kar slišijo oz. me 2x vidijo in si ustvarijo dokončno sliko o meni. Zaradi mene si lahko folk, ki me ne pozna, misli o meni sto in eno stvar, ki se je razvila v njihovih omejenih glavah, ampak dokler imam jaz ljudi, ki jih imam rada in jih cenim, ne rabim potrditve od popolnih neznancev, še od znancev jih ne rabim, ker imam dovolj samospoštovanja in samozaupanja. Moja samozavest ne sega do nekih ekstremnih višav, imam pa tisto "zdravo" mero samozavesti, ki bi jo moral imeti vsak, da bi v prvi vrsti sprejel sam sebe in bi ga potem lahko sprejeli tudi drugi. Najprej moraš razčistiti sam pri sebi, da si vredu oseba in seveda tudi delati na tem, da to dejansko si. Kasneje tudi drugi opazijo tvojo energijo in pristnost. Tisti, ki pa samo besedno obračunavajo z mano (no, v bistvu poznam samo eno punco, ki mi tu pa tam spusti kakšno "bodico" v obraz, češ kako si pa danes oblečena ipd.), pa so itak samo zavistni in nič drugega. Če ne bi bili zavistni, potem tudi takšnih in podobnih opazk ne bi izustili. :roll: Ko grem v mesto valda da vidim dosti punc, ki so fajn uštimane, ampak zato ne bom sama nič manj prepričana vase ter v to, da sem vredu takšna kot sem - tudi vizualno. Kvečjemu dobim le še več spodbude, da skrbim zase in za to kako se oblečem, ker mi to pač predstavlja zabavo, ne pa stalno neko primerjanje z drugimi. Tisti, ki se nenehno primerja z nekom in tekmuje, je del bolestnosti, ki ga je obsedla in iz tega se je potrebno spraviti, če želite biti zadovoljne v svoji koži, sicer boste celo življenje videle samo tiste, ki so boljši in lepši od vas, četudi samo v vaših glavah. :wink: Raje to, da je nekdo prav tako fajn oblečen, vzemite kot nekaj pozitivnega in si recite: tale punca pa mi je dala idejo, kako lahko kombiniram oblačila! Vzemte si ga na izi. Lajf namreč. :wink:
Uporabniški avatar
cokolada93
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cokolada93 »

Jz mam tut dost problemou z samozavestjo kar mi gre zlo na žiuce. K temu da mam nizko samozavest so pripomogle tut nekatere '' prijateljice '' ker so vedno nekaj najdle na meni kar ni bilo uredu. Nekejkrat sem se malo lepše oblekla ker mi je to malo pomagalo potem pa so one vse kar sem imela oblečeno skritizerale kao ta majčka ti pa sploh ne paše pa te hlače tut ne kako si lohka to oblekla...
Teh ''prijateljic'' se zdej izogibam.
Ampak še vedno imam občutek kod da usi strmijo vame in si mislijo kok sm grda. :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

cokolada93: Js sm imela veliko problemov s samozavestjo, pa sm to poskušala vedno skriti in se delala, kot da z mano ni nič narobe. Vedno sem mislila, da se folk smeje meni, vedno se mi je zdelo, da sm tarča posmeha itd. itd. ...
Vendar če pomisliš (tako sem tudi jaz rešila ta moj "problem"): Svet se ne vrti okoli tebe/mene (v preteklosti) in nimajo vsi časa, da bojo samo tebe ogovarjali in se ti smejali. Misliš, da ljudje nimajo kaj drugega za počet, kot pa se smejat samo tebi? Ah seveda :? . Če pa jim je samo to na dnevnem redu, potem naj se ti smilijo, ker drugega niso vredni! Ker znajo viet samo druge, sebe pa nikoli! Pomisli, kaj ni bedno, da nekdo zapravlja čas za nekoga in ga nepretano opravlja? Ja, je bedno, in taka oseba je tudi bedna!

Ko se boš naslednjič zalotila s takimi negativnimi mislimi, pomisli, da je taka oseba vedno veliko slabša kot ti. In imej še to v mislih: Taka oseba opravlja in govori o drugih slabo, da bi sebe povzdignila in si sama sebi pridobila samozavest.
branchy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a branchy »

Js tud nimam lih neke samozavesti glede svojga videza ... Al pa če se kak folk začne kej smejat lih tdi k grem mimo - mam filing, ko da use to leti na mene. Sj včasih pridejo cajti, ko se ne obremenjujem s tem, sam drugič bi se pa najrajš kr nekam skrila, da me nben ne bi mogu vidit pa ocenjevat.
nony
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objava Napisal/-a nony »

Jaz sem z samozavsestjo totalno v k....,ne vem kaj naj naredim, da bo boljse...se mi zdi,da sem od vseh slabsa in slabse zgledam nisem dovolj pametna,da me vsi podcenjujejo...nonstop se obremenjujem kaj si mislijo o meni kako me kritizerajo.... :(
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

titty napisal/-a:punce...jst bi rbla tudi kako zdravo besedo....ženske v naši družini smo vse bl okrogle...nič za to,nimam velikih težav s tem,vendar moja mama,ki jih je v mladosti vrjetno kej slišala že za njeno postavo od mojega očeta,se je začela spravljat name.glih mal prej me je opozorila,"trebuh noter in joške vn"ma to na dougo in široko in na grd način,ker pravi da se namreč boji, na moške komentarje ki bi jih lahko slišala.to je coljala na mojega fanta.tipo,da gleda sigurno druge,ki so lepše,suhe,itd.in to poslušam že od celega začetka,ko sem z mojim fantom začela,torej tri leta.da ne govorimo kej sem vse poslušala v otroštvu...
to mam v glavi in vam povem da je vrjetno tudi fantu zmeraj slabse,ker sem vedno bolj ljubusumna in opazmi vsak njegov pogled,ki zaide na drugo.pa je lhk to ženska,ki niti malo privlačna...
njemu sem povedal...ma me ne razume...pravi,da sem mu najlepša,da je z mano in da je name ponosen.ma meni to gre skoz uho not in potem čez drugo vn :(
zmeraj skrbim da se mi kej nebi vidlo,korzeti sred pletja pod majčko,telovadim skor vsak dan,ma...nič mi ne pomaga...zame...not...v meni....res ne vem...radab bi slišala kako mnenje...ga rabim :roll:

Jaz se prav zgrozim ob takih primerih, ko starši svoje frustracije skozi vzgojo tako uspešno prenašajo na otroke. :? Če že od otroštva poslušaš, kako je debelost grda in za moške neprivlačna in da prava ženska nima visečega trebuha, ampak lepe joške, se bo verjetno težko odvaditi tega mišljenja. Moraš se zavedati, da kar se nam vcepi v glavo v otroških letih, kasneje težko odmislimo.
Ampak vseeno; tvoja mama nima prav. Ja, močnejša si, ampak si privlačna. Fant te ima rad tako kot si in te ne bo imel nič manj rad zaradi malo odvečnega trebuha. Sicer pa; če bi bil s tabo samo zaradi postave, te itak ne bi bil vreden. Ja? Ja.
Zdaj pa nehaj z neumnimi korzeti čez poletje, ne skrivaj svojega telesa, ampak bodi ponosna nanj. Vem, da je lažje reči kot narediti, ampak potrudi se. Športaj, ampak ne pretiravaj, kupi si lepo poletno majčko, ki ti poudari atribute, zaljubi se v svoje telo. Večina dela je čista psihologija, ampak z voljo se da.
Mami pa povej, da se ljubezen ne gradi na telesnem izgledu in da ti njeni komentarji samo uničujejo samozavest in nikakor ne pomagajo, zato se jih naj raje vzdrži.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Aiken
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Aiken »

Verjemi punca, ni vse v kilogramih in zunanjem videzu. Šteje energija, ki jo izžarevaš. Na delovnem mestu imamo več manekenk, ki ne name ne na moški del niso naredile posebnega vtisa, v nasprotju s kolegico, ki prekipeva od energije in samozavesti, ki ima precej lepotnih napak, pa se vsi kar lepijo nanjo. :cool:
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Aiken napisal/-a:Verjemi punca, ni vse v kilogramih in zunanjem videzu. Šteje energija, ki jo izžarevaš. Na delovnem mestu imamo več manekenk, ki ne name ne na moški del niso naredile posebnega vtisa, v nasprotju s kolegico, ki prekipeva od energije in samozavesti, ki ima precej lepotnih napak, pa se vsi kar lepijo nanjo. :cool:

Ker lepe ženske so zamorjene, vase zagledane in plehke, zato je samo tistim "tapovprečnim" dana čudežna energija privlačnosti in samozavesti. Kako filmsko.

Tako črno-belo slikanje res ne predstavlja nobenega dokaza ali nekega trdnega argumenta.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

^^ Mene pa bolj moti potrjevanje oz. črpanje samozavesti iz dejstva,
koliko samcev se lepi na samico :motz: :D
titty
Sramežljivka
Sramežljivka

Tamala_mrha napisal/-a:Jaz sem se enostavno nehala ukvarjat s tem, kaj si drugi mislijo o meni, ker folk, ki so samo znanci (ali pa še to ne), niso nobeni sodniki, ki bi me imeli kakršnokoli pravico ocenjevati po videzu in osebnosti, ker sem kakršna sem, pa če sem jim všeč ali ne. Večina od teh "ocenjevalcev" oz. "kritikov" pa me itak sploh ne pozna, ampak samo verjamejo tistemu kar slišijo oz. me 2x vidijo in si ustvarijo dokončno sliko o meni. Zaradi mene si lahko folk, ki me ne pozna, misli o meni sto in eno stvar, ki se je razvila v njihovih omejenih glavah, ampak dokler imam jaz ljudi, ki jih imam rada in jih cenim, ne rabim potrditve od popolnih neznancev, še od znancev jih ne rabim, ker imam dovolj samospoštovanja in samozaupanja. Moja samozavest ne sega do nekih ekstremnih višav, imam pa tisto "zdravo" mero samozavesti, ki bi jo moral imeti vsak, da bi v prvi vrsti sprejel sam sebe in bi ga potem lahko sprejeli tudi drugi. Najprej moraš razčistiti sam pri sebi, da si vredu oseba in seveda tudi delati na tem, da to dejansko si. Kasneje tudi drugi opazijo tvojo energijo in pristnost. Tisti, ki pa samo besedno obračunavajo z mano (no, v bistvu poznam samo eno punco, ki mi tu pa tam spusti kakšno "bodico" v obraz, češ kako si pa danes oblečena ipd.), pa so itak samo zavistni in nič drugega. Če ne bi bili zavistni, potem tudi takšnih in podobnih opazk ne bi izustili. :roll: Ko grem v mesto valda da vidim dosti punc, ki so fajn uštimane, ampak zato ne bom sama nič manj prepričana vase ter v to, da sem vredu takšna kot sem - tudi vizualno. Kvečjemu dobim le še več spodbude, da skrbim zase in za to kako se oblečem, ker mi to pač predstavlja zabavo, ne pa stalno neko primerjanje z drugimi. Tisti, ki se nenehno primerja z nekom in tekmuje, je del bolestnosti, ki ga je obsedla in iz tega se je potrebno spraviti, če želite biti zadovoljne v svoji koži, sicer boste celo življenje videle samo tiste, ki so boljši in lepši od vas, četudi samo v vaših glavah. :wink: Raje to, da je nekdo prav tako fajn oblečen, vzemite kot nekaj pozitivnega in si recite: tale punca pa mi je dala idejo, kako lahko kombiniram oblačila! Vzemte si ga na izi. Lajf namreč. :wink:
titty
Sramežljivka
Sramežljivka

ma jst se ne sekiram zarad olek... :roll:
jst se rada s tem igram...kombiniram,iščem kupujem,mam rada različne stile in se zmeraj potrudim pokrit moje pomankljivosti prav s tem.
rada dam nase,ker ko se v obleki dobro počutim se tudi raje na ogledalo pogledam :P
titty
Sramežljivka
Sramežljivka

g00fy_qa napisal/-a:
titty napisal/-a:punce...jst bi rbla tudi kako zdravo besedo....ženske v naši družini smo vse bl okrogle...nič za to,nimam velikih težav s tem,vendar moja mama,ki jih je v mladosti vrjetno kej slišala že za njeno postavo od mojega očeta,se je začela spravljat name.glih mal prej me je opozorila,"trebuh noter in joške vn"ma to na dougo in široko in na grd način,ker pravi da se namreč boji, na moške komentarje ki bi jih lahko slišala.to je coljala na mojega fanta.tipo,da gleda sigurno druge,ki so lepše,suhe,itd.in to poslušam že od celega začetka,ko sem z mojim fantom začela,torej tri leta.da ne govorimo kej sem vse poslušala v otroštvu...

Jaz se prav zgrozim ob takih primerih, ko starši svoje frustracije skozi vzgojo tako uspešno prenašajo na otroke. :? Če že od otroštva poslušaš, kako je debelost grda in za moške neprivlačna in da prava ženska nima visečega trebuha, ampak lepe joške, se bo verjetno težko odvaditi tega mišljenja. Moraš se zavedati, da kar se nam vcepi v glavo v otroških letih, kasneje težko odmislimo.
Ampak vseeno; tvoja mama nima prav. Ja, močnejša si, ampak si privlačna. Fant te ima rad tako kot si in te ne bo imel nič manj rad zaradi malo odvečnega trebuha. Sicer pa; če bi bil s tabo samo zaradi postave, te itak ne bi bil vreden. Ja? Ja.
Zdaj pa nehaj z neumnimi korzeti čez poletje, ne skrivaj svojega telesa, ampak bodi ponosna nanj. Vem, da je lažje reči kot narediti, ampak potrudi se. Športaj, ampak ne pretiravaj, kupi si lepo poletno majčko, ki ti poudari atribute, zaljubi se v svoje telo. Večina dela je čista psihologija, ampak z voljo se da.
Mami pa povej, da se ljubezen ne gradi na telesnem izgledu in da ti njeni komentarji samo uničujejo samozavest in nikakor ne pomagajo, zato se jih naj raje vzdrži.

sej z oblačili nimam problemou...no,z stilom se poskušam igrati,tako da pririjem pomankljivosti na meni in pokažem to kar z mojo postavo lahko pokažem :roll:
no ja,je pares da se nikdar ne oblečem dovol pokrito za nekoga :roll:
spet mamini komentarji,pokrij si rit,skrij prsa,itd. aglih na to dvoje sem ponosna :razz: joke...
ja,v glavnem to mam v glavi,poskušam se teh grdih maislih odvadit,ampak gre počasi,počasi...tud na kakega psihologa ali pa psihiatra sem pomislila,ker mi je tud zanj hudo...skoz pričakujem potrditve iz njegovih ust,pa ljubusumje iz moje strani...vem da mu ne mora bit lahko... :?
titty
Sramežljivka
Sramežljivka

Aiken napisal/-a:Verjemi punca, ni vse v kilogramih in zunanjem videzu. Šteje energija, ki jo izžarevaš. Na delovnem mestu imamo več manekenk, ki ne name ne na moški del niso naredile posebnega vtisa, v nasprotju s kolegico, ki prekipeva od energije in samozavesti, ki ima precej lepotnih napak, pa se vsi kar lepijo nanjo. :cool:

v tem se etrinjam...nisem nikoli imela problemou z fanti,da jih nebi imela pravim :wink:
nikdar se nisem rada hvalila sama sebe,sem pa imela zraven kolegice,ki so si rade same sebi in drugim okoli povedale,da so lepe in uštimane in kako so shujšale.ma konc večera,so skoraj zmeraj ostale same...jst sem pa zmeraj imela kakega fantička s katerim sem se morala ukvarjat...ali se zabavat ali pa bežat,če mi ni bil všeč :P
tako,da veramem da tisto,ki imaš v sebi...nekdo lahko vidi tud na zunaj...
Odgovori