SAMOZAVEST

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Re: SAMOZAVEST

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

m_lady napisal/-a:Kako pridobiti samozavest in se ne primerjati z ostalimi puncami?? To počnem konstantno. Primerjam se s puncami, ki po moje spadajo v "elito" in imajo največ moških oboževalcev... Prav zavidam jim. A rada bi to spremenila.

Kako se sprehoditi kjerkoli pred komerkoli in verjeti v to, da si najboljši?

Pomagajte s kakšnimi nasveti.

Tkule je. Dokler se boš primerjala z ostalimi, ne moreš bit samozavestna, ker maš preveč dela z drugimi in s tem, zakaj so one take, ti pa ne. Ti si ti, one so one.
In zakaj rabiš met moške oboževalce? Se ti zdi, da več dedu ko te gleda, bolj boš samozavestna? Veš dedu ko se bo obračalo za tabo, pa ti bo žvižgalo, bolj boš samozavestna? Več dedu ko se bo sukalo okol tebe, pa bojo glupli neke brezveze, bolj boš ti samozavestna? Svašta :D .
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

cukr8 napisal/-a:^^ Hmm, pomoje je mislila zato, ker si sama tole napisala :gruebel: ...:

Miss September napisal/-a: Bojim se pogledov, mnenj okolice.. Velikokrat me je sram in med ljudmi se mi pogosto kar noge tresejo in imam občutek, da bom skupaj padla.. In tudi sem imela večkrat občutek, da nisem vredna it ven, se zabavati.. Včasih se mi še zdaj tako zdi, ampak sem tudi js (se mi zdi) pridobila z leti nekaj samozavesti (čeprav sem še mlada).. Ves čas imam občutek, da me drugi opazujejo in kritizirajo.. Samo zaradi tega tičim skos doma :?

No, razen če si pretiravala :D

Pretiravala najbrž nisem.. To se mi dogaja, samo ponavadi je tak- če sem s prijatelji nekje, se počutim kar dobro in varno, če pa sem sama, pa se počutim zelo nesigurno.. Res mi ne da miru to, skos imam to v glavi, da me nekdo obsoja itd. Js sem bila prepričana, da je vse to nesamozavest, sramežljivost.. Ampak zdej pa ne vem več.. Čeprav mi to razloži veliko tega
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

Js pa sm z leti cedalje bolj samozavestna..sj ne recem, pridejo trenutki ko sm nesamozavestna, ampak takrat se doskrat spomnem, kaksnih taksnih stvari, ki me naredijo samozavestnejso. Res je tudi, da sm prebrala ze dost knjig na to temo, sama pri sebi razscistila dolocene stvari, ce se le da, pocnem stvari, ki me veselijo, dam nase toliko, da sem zadovoljna sama z sabo :) in pomaga... :)
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

moja samozavest pa je čisto na dnu oz. gre že v minus :roll:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

[vanessa] napisal/-a:moja samozavest pa je čisto na dnu oz. gre že v minus :roll:

Moja tudi. Sploh zadnje case. Sama sebi se zdim kot najvecji debil na svetu in da nisem vredna niti ene pikice :cry:

Lepo bi bilo, da bi si lahko sel samozavest kupit v trgovino, ce bi je zmanjkalo. Ampak! Na zalost temu ni tako. :?
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Jap, tud men primanjkuje samozavesti in ja, tud sama sem gledala svoje prijateljice, kako so suhe/imajo goste lase, ki jih sama nimam, kako lepe črne oči ima neka prijateljica, medtem ko imam sama tud lepe rjave ...
Pač nismo vsi isti in nismo vsi popolni. Počas sprejemam sebe takšno kot sem, in zahvale za to gredo fantu, ki mi je vlil precejšn del samozavesti. Včasih mi ni bilo všeč, da sem dokaj visoka, zdej sem na to nora in bi bla rada še malček višja ... všeč so mi moje dokaj dolge noge, moje oči, tud obraz na čase... So pa dnevi, ko se zdim sama seb trapasta, grda, debela, zatežena.. sam pride, pa mine.

Poskušej se sprejet, takšno kot si. Poglej se v ogledalo in ne bod preveč kritična, boš vidla, da boš opazila velik stvari, ki so ti ( nevedoč ) všeč. Lahko, da neka punca, ki gre mimo tebe, gleda v neko stvar, ki na tebi iztopa in te dela popolno, sej nikol ne veš ....
Skratka, začni se imet rada in ne obremenjuj se z drugimi; kaj če bi bla jest taka in taka, imela takega fanta kot ona... Lej,če bi blo res tko, pol bi blo douhcajt. :)
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

september ... jst sem bila dolga leta taka kot ti, potem pa je kar naenkrat šlo strmo navzdol (nisem bila sposobna it na faks, v trgovino, se pogovarjat po telefonu ...). nočem te strašit, ampak pomoje je bolje začet delat na sebi, kot čakat na najhujše. če za socialno fobijo oz. anksioznost še nisi slišala, malo poguglaj. pomagaš si lahko tudi s forumom društva DAM. jst sem tudi šele pred dobre pol leta izvedela, da ima ta 'stvar' ime in se da celo pozdravit.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

kajira napisal/-a:september ... jst sem bila dolga leta taka kot ti, potem pa je kar naenkrat šlo strmo navzdol (nisem bila sposobna it na faks, v trgovino, se pogovarjat po telefonu ...). nočem te strašit, ampak pomoje je bolje začet delat na sebi, kot čakat na najhujše. če za socialno fobijo oz. anksioznost še nisi slišala, malo poguglaj. pomagaš si lahko tudi s forumom društva DAM. jst sem tudi šele pred dobre pol leta izvedela, da ima ta 'stvar' ime in se da celo pozdravit.

Ko si mi rekla za socialno fobijo, sem šla takoj brat o tem in se mi je grozno zazdelo, da je nekaj narobe z mano.. Js se veliko ukvarjam s sabo, nekateri mi pravijo, da še celo preveč.. Hvala za nasvet, ga bom upoštevala.. Mi je lažje že, ko vem, da nekdo to razume.. Kako si si pa ti pomagala? Pa ti je uspelo v tem času že tako napredovati?
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

Joj jaz pa samozavest... Včasih je bilo res hujše, do danes sem pridobila kar nekaj samozavesti, vendar sploh še nisem zadovoljna. Ne maram tiste lažne samozavesti, ki mi jo da tip kadar sem v zvezi. Seveda, ko ti en govori kako si lepa in oh in sploh, se sigurno počutiš fenomenalno. Trenutno je moja samozavest narasla za 100%, vendar mi gre na živce, ker vem, da mi lahko takoj pade. Ko bi nekdo prišel do mene in mi rekel: mater si ti grda pa bi mi padla samozavest za 150% pa pomojem se nebi mogla pogledat v ogledalo še en teden :roll: .Na živce si grem, ker mi je tako pomembno mnenje drugih in vem da, če bi bila bolj samozavestna, bi mi veliko več področij v mojem življenju bolje funkcioniralo :(

Samo gledam pozitivno: v 5 letih mi je samozavest narasla res ogromno, še 5 let pa bom samozavest serijsko :D
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

^^ Saj samozevest ni odvisna samo od zunanjega izgleda oz. od tega, ali ti kdo reče, da si lepa / grda :nixweiss: ... Še na kaj drugega se skoncentriraj...
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

ja, ja sej vem, sej trenutno imam bolj zaradi drugih stvari probleme kot pa to koliko sem lepa... se mi je zdel pač najbolj banalen primer. Naprimer drugi primer je, ko sem celo osnovno in srednjo šolo poslušala kako sem pametna in pridna pa nikoli nisem čisto verjela, nakoncu pa sem se tudi sama počutila tako kot so me doživljali drugi.. Ko pa sem prišla na faks (sem si malo težji faks zbrala) in mi kar naenkrat ni šlo več tako dobro kot včasih, moja samozavest na nuli, počutila sem se (se še vedno) kot da sem najbolj retardiran osebek in se ful z odporom spravljam učit, ker imam v glavi, da meni to ne bo ratalo :roll:

Se mi zdi da če bi bila bolj samozavestna bi mi bilo lažje tako na faksu kot v zvezi (se še učim zaupat - če bi bila bolj samozavestna ne bi dvomila v vse njegove besede pa ne bi bila tako ljubosumna na vse kar leze :roll: ) pa tudi v družbi rabim kar nekaj časa, da se sprostim...
chuby
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a chuby »

na splošno sem s svojo samopodobno zlo na psu...včasih pa se sama sebi zdim kar luštna in sem zadovoljna sama s sabo, potem pa grem ven in vidm kako so vse lepe, suhe, mogoče tudi ne tako suhe ampak še vedno lušne... sama sem bila včasih kar precej težka,nato sem shujšala, ampak moti me to, ker se mojemu telesu še vedno pozna, da je bilo preobilno...zato tud težko sprejemam komplimente, ker se zavedam, da vse kar se vidi navzven, ni tko lepo

je pa res, da ljudi najbl prvlačem s svojim smislom za humor, provokacija, šalami (tudi na svoj račun)...sam da se folk sprosti in zabava, se bolš počutm, ker vidm da so me nekak sprejel, pol pa pozabm na videz
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Jaz sem s svojim izgledom povsem zadovoljna (pa daleč od tega, da bi imela popolno postavo; ampak sem sprejela svoje telo tako, kot je in mi je tako všeč), pa se še vseeno ne počutim dovolj samozavestne. Problem je, da ko sem v novem okolju, spoznavam nove ljudi, mi je kar težko navezati stik. Saj ko nekoga spoznam, se razgovorim in me pri govorjenju ni za ustaviti :D , ampak na začetku sem pa bolj tiha, bolj opazujem situacijo.
So mi je pa prav danes več različnih ljudi, ki me je videlo vsako leto samo med poletjem (sodelavci v podjetju, kjer delam med počitnicami), reklo, da sem se zelo spremenila. Da veliko več govorim, se postavim zase...
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

hum js sm pa kr samozavestna, kot oseba full mislim kva sm :D vizualno pa tud.. sm danes sm se slikala.. tiste pasport mejhne slikce in ne morm vrjet, kakšna sm gor ratala :eek: .. se gledam v ogledalo in pogledam slikco in ne morm verjet kakšna razlika. :?
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

Miss September napisal/-a:Ko si mi rekla za socialno fobijo, sem šla takoj brat o tem in se mi je grozno zazdelo, da je nekaj narobe z mano.. Js se veliko ukvarjam s sabo, nekateri mi pravijo, da še celo preveč.. Hvala za nasvet, ga bom upoštevala.. Mi je lažje že, ko vem, da nekdo to razume.. Kako si si pa ti pomagala? Pa ti je uspelo v tem času že tako napredovati?

jst sem hitro napredovala, ker mi je psihiater predpisal antidepresive. če se zdravljenja lotiš brez kemije, je pot daljša in težja. seveda imajo ad-ji tudi stranske učinke, tako da jih ne bi priporočala za blažjo obliko socialne fobije - pri meni ni šlo drugače, ker sem bila praktično pred vrati alkoholizma in odvisnosti od pomirjeval. po drugi strani so pa tablete potuha, saj se za dobro počutje ni treba toliko trudit, vendar se po prenehanju lahko vrneš v prejšnje stanje, če vmes ne delaš dovolj na sebi (tega me je kar strah).

jst sem se tudi preveč ukvarjala s sabo. ne v smislu, d bi pol dneva preživela v kopalnici (čeprav sem bila ful nesamozavestna brez mejkapa), ampak sem nezdravo veliko analizirala svoje težave in dogodke. če so me denimo povabili ven, sem porabila več ur (ne pretiravam), za odločanje, naj grem ali ne, saj sem si želela družbe, vendar me je bilo strah, da me bo kdo kaj vprašal, omenil, da sem preveč tiho, se bom spet začela trest, ostala brez glasu, totalno zafarbala itd. grozno. če sem šla, sem se sekirala za vsako butasto stvar, ki sem jo storila/izrekla, če je bilo mogoče opazit moj strah itd., če nisem šla, sem se pa spet sekirala, da ne zmorem tega ...

kako sem si pomagala ... kot rečeno z zdravili, obiskovanjem skupine, ki jo vodi moj psihiater, s sodelovanjem na forumu, branjem gradiva, poslušanjem mp3-jev za samopomoč, sposodila sem si knjigo za avtogeni trening ... pa začela sem se ukvarjat s športom - zdaj imam več energije, sem manj zamorjena, bolj zgovorna, precej bolj zadovoljna v svoji koži. šport res dela čudeže.
Odgovori