aderyn napisal/-a:LP...imam težavo z lečami, pa upam, da mi lahko kdo pomaga.
odločila sem se, da bom nošenje očal kombinirala z lečami, tako da jih nosim sedaj en teden (prb. 8 ur na dan) in sicer 2-tedenske poskusne (mehke), naslednji teden pa jih grem kupit. Sem kratkovidna, dioptrijo imam na enem očesu -2.15, na drugem -2.75.
Na leče sem se hitro navadila, jih ne čutim v očesu in oko ni suho. Je pa problem pri vidu - na daleč vidim z njimi super (tako kot bi morala), se mi pa pojavi zamegljen vid pri gledanju na blizu (npr. branju, gledanju v računalniški ekran, ...) - daljnovidna seveda nisem in brez leč vidim super na blizu, z lečami pa se vse zamegli, še posebej ko berem, torej ko gledam v črke. Ne vem kakšna bi lahko bila težava, ali se moram le navaditi na leče? Sedaj jih nosim že sedmi dan, pa ni nič boljše. Govorila sem s prijatelji, pa nihče izmed niih ni imel podobnih težav, vsi so videli super z njimi.
Morda kdo ve v čem je težava, mi morda le vrsta leč ne ustreza?
^^ ojla, sama nosm leče od konca novembra in sem imela na začetku prav takšen problem kot ti ... a daleč sem videla super, na ekran, v knjigo, na note ... pa sem videla zamegljeno .... ampak je sedaj vse v redu. mislem, da se morajo oči navaditi na leče. sošolka je potrebovala 14dni da so se očke privadle na leče, jaz pa mogoče kakšen mesec. tko da mislm da je to to, sicer pa se lahko tud na okulista obnreš