Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

^^
te stoške z indeksi in študentskimi mate vsi enake.
stroški se povečajo, če maš npr. kake vaje, kjer se porabi kup enga materjala, ki ga mora faks nabavt.
zato mate tisti na naravoslovnih vedah večje položnice, tisti, ki pa boste papirje mešali (se hecam :wink: ) pa manjše.

in ponavadi se pri vpisih v višji letnik tudi cene višajo.

npr. mi mamo letost (3. letnik) vpisnino 205 €. je pa noter baje vštet avtobusni prevoz in ne vem kaj še, ker mamo dost terenskih vaj!
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Lilli* »

^^
ne bom papirjev mešala...bom merila kar zračni pritisk in opazovala vreme :lach: ..sam čudno a pol ne bomo mi (na geografiji) letos imeli nobenih vaj...no pa saj ne prehitevat časa..bomo videli ne :D

Sicer pa hvala za pojasnilo..sam res nisem vedela, da so tudi vse te stvari vštete v vpisnino. Zdaj razumem zakaj ma prijateljica na medicini 58 €
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

vaje boste ziher imeli. kolk ur pri katerem predmetu ti piše v predmetniku. če je na netu lahk tam pogledaš, drgač pa zveš pri vpisu, ker ga moraš tut vpisat v indeks.

odvisno je le, kako imate sestavljene vaje.

npr:
- pri matematiki, fiziki ponavadi zgledajo tako, da na vajah uporabljaš in računaš s formulami, ki ste jih izpeljevali pri teoriji (predavanjih)

- če pri vajah uporabljate instrumente, ki jih majo kupljene pred 100-timi leti in bodo uporabni še nadalnjih 100 let ( :lach: )- kot je naprimer barometer za merjenje zračnega tlaka, bi blo res nesramno od njih, da ti zaračunajo obrabnino :D

- spet drugo je pri vajah kemije. tam uporabljaš razne reagente in pribor, ki jih po vajah zavržeš. te stvari so ponavadi pregrešno drage. take vaje so posledično najdražje in vpisnina je na žalost primerno višja.

ok, to o vajah je že čist OT v temi za maturo, se zavedam :D
bouhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bouhca »

all*starka napisal/-a:vaje boste ziher imeli. kolk ur pri katerem predmetu ti piše v predmetniku. če je na netu lahk tam pogledaš, drgač pa zveš pri vpisu, ker ga moraš tut vpisat v indeks.

odvisno je le, kako imate sestavljene vaje.

npr:
- pri matematiki, fiziki ponavadi zgledajo tako, da na vajah uporabljaš in računaš s formulami, ki ste jih izpeljevali pri teoriji (predavanjih)

- če pri vajah uporabljate instrumente, ki jih majo kupljene pred 100-timi leti in bodo uporabni še nadalnjih 100 let ( :lach: )- kot je naprimer barometer za merjenje zračnega tlaka, bi blo res nesramno od njih, da ti zaračunajo obrabnino :D

- spet drugo je pri vajah kemije. tam uporabljaš razne reagente in pribor, ki jih po vajah zavržeš. te stvari so ponavadi pregrešno drage. take vaje so posledično najdražje in vpisnina je na žalost primerno višja.

ok, to o vajah je že čist OT v temi za maturo, se zavedam :D

po moje pa nimajo kj dost veze teli inštrumenti ker na moji položnci (gefa&soca) jasno in glasno piše da je dodatnih 30€ za zavarovanje-kao zarad terenskih vaj-pa na gradbeni je isto tk d pomoje je to to :? škandal uglavnem...kaj vse si js kupm za 65€ :cry:
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

ja pa če vam piše pa kaj komplicirate babe :wink:
lah vam je tut všteto gradivo, kopije.... pač kar si ta glavni zmislijo :roll:

bouhca, bod prpravljena na razsipavanje malega bogastva v fotokopirnici (zapiski, gradiva)...
Uporabniški avatar
Eli**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a Eli** »

Js mam vpis 5.8. pa bom ravno na morju, tko da bom pač napisala pooblastilo, pa bom očija poslala na faks. Tko mi je šla tut mami dvignt dokument od mature na šolo, ker delam, pa ne bi mogla it ven iz službe. To ne komplicirajo..
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: čokoladnica

Neprebrana objava Napisal/-a tinca malinca »

ŽuŽa napisal/-a:^^ To zvemo šele pol na koncu avgusta :( : Ker ma komisija 60 dni časa da se odloči. In zdej se mormo vpisat na un faks k smo sprejete..če nam odobrijo pritožbo smo pa avtomatsko na 1. željo sprejete :) . Joj k bi usaj.

jaz sem njim poslala mail na ric, kdaj približno naj pričakujem pošto, saj je ta 60-dnevni rok res dolgo in potem niti neveš, če naj greš na jesenski rok..in so mi odpisali, da se trudijo hitro popravljati in da dobimo nekje pred začetkom jesenskega roka.. upam, da bo še hitreje, ker lani in prejšnja leta, kolikor sem se pozanimala, so dobili hitro.. včeraj pa mi je prijateljica povedala, da so na njihovi šoli nekateri že dobili.. :roll:
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Da so eni že dobil odgovor? A to je za zihr? Kdaj so pa oddali pritožbo?
Aia in kakšni so blo odgovori? :oops:
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka

ŽuŽa napisal/-a:^^ Da so eni že dobil odgovor? A to je za zihr? Kdaj so pa oddali pritožbo?
Aia in kakšni so blo odgovori? :oops:

Ni bila 100% ampak nekaj so govorili, da bi naj dobili in da so jim odobrili točke, oddali so pa pritožbo tam po 20.juliju :o
Ma jaz vsak dan čakam to pošto..mogoče res hitreje dobijo tisti, ki so dali pritožbo za samo 1 predmet..ali pa da so jim sešteli le ponovno točke in niso popravljali nič :?
Sem to, kar sem.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Jst kukr sem brala na forumu na dijaski.net so lani dobil eni odgovore 13.8.2007, po uni konferenci al krkol je blo tisto.Druga polovica pa čez en teden, seprav okoli 19.8.2007. Tko da bo pomoje isto letos.
Če bo pa prej pa tok bolš..jst bi ful rada kr že zdj dubla.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Kaaaaj?? A so res že dobili? Ooo, kaj bi dala, da bi že ta teden prišla pošta, ker grem potem za en teden na morje in bo po možnosti ravno takrat. :roll:

Bi bilo pa super, da bi prišlo pred jesenskim rokom, da se vsaj odjaviš, če ti ravno ustrežejo in ti dodelijo pike, ki si jih želel.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Pred jesenskim bo 100%. Jst pričakujem pošto nekje med 12 in 18. avgustom. Pomoje bo takrat.
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka

kulsko..potem pa bo vendar okoli tadva datuma :) .. žuža & smotkica, javita, če dobita kaj prej :wink:
Sem to, kar sem.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Ah, ja..tole mi sploh ni všeč, da sem izvedela, ker sem postala full živčna. :roll:
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

kdaj je drugi rok vpisa?
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Zaklenjeno