Pomen prepirov

Pomoč iz čustvenih stisk.
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Msn . . vš jst sm tak karakter, k pustim da dela kar če samo da sva skupi. In ja, vem da ni prou ... samo kaj čem, tko je. In če sva že skor 1 leto skupi.. dala use to mimo, bova še naprej. . . dokler enkrt nebo počlo.. :/ jebiga :D[/b]
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a motorola »

sem tip človeka, ki (določene) stvari (pre)dolgo drži v sebi, ko pa izbruhne nastane katastrofa. čeprav se recimo z bivšim nisva (s)kregala, ker se enostavno ne znam. in ja, eden izmed (njegovih) razlogov za konec je bil tudi ta, da od mene ni bilo odzivnosti, nekega feedbacka. ne gre se zato, da o določeni stvari ne bi imela svojega mnenja, sej ga povem, ampak vseeno ga ne mislim zagovarjati do te mere, da bi se zato bilo potrebno (s)kregat. pač povem 1x in je to to. če ga nasprotna stran sprejme, okej, če ga pa ne ... sej ima svojo glavo, svoj način razmišljanja. kdo sem jaz, da bi mu lahko vcepila nekaj svojega? in sploh, zakaj?

MsN, tudi sama ne poznam para, ki bi mi lahko bil vzor. na žalost se zadnje čase okrog mene vrtijo ljudje, ki se konstantno kregajo, za moje pojme zaradi čisto brezveznih stvari. okej, to je res subjektivno mnenje oz. moj pogled na celotno situacijo, ampak verjamem, da nas čakajo še "hujše" stvari v partnerstvu kot se nam dogajajo recimo sedaj.
in ja, po eni strani razumem tvojega fanta, ker sem tudi sama nekaj časa nazaj (pravzaprav v otroštvu/najstniških letih) imela takšno mišljenje, da se ljudje, ki se kregajo, nimajo radi. enostavno nisem razumela ljudi, ki se kregajo. ja pa zakaj, če se imate radi? sej lahko stvar razložiš na miren način, problem nastane, ko druga stran tega ne zna mirno sprejet in razume mišljenje, ki je drugačno od njenega, kot napad :? ampak sčasoma ugotoviš, da prepir tu in tam ni nič napačnega, še dobro, da ima vsak svoje mnenje in drugačne poglede. problem je le, da vsi te "drugačnosti" ne sprejmejo.

kafrca, mislim da si ti napisala, da je seks po prepiru najboljši. ne vem, če se splača tvegat in se kregat samo zaradi tega, da se lahko potem pošteno naseksam. raje izpustim kreganje in že tisti čas namenim lepšim trenutkom :D
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

MsN napisal/-a:njegova starša imata čisto specifičen odnos, o katerim mislim, da ne bi bilo prav, če razpravljam javno, ampak mislim, da sva si enotna, da nama niti odnos njegovih staršev niti mojih nista za vzor.

Popolnoma razumem :wink: Tudi nisem pričakovala, da boš njegovo zgodbo razlagala celemu svetu, temveč sem samo mislila, da glede na to da kreganje enači z neljubeznijo, da potem ni nikoli slišal svojih staršev. Kar seveda še ne pomeni, da bi jih kakorkoli vzel za vzor, ampak samo da bi opazoval določeno situacijo. Zdaj nisem prepričana oz. nisem mogoče dobro razumela. Je tvoj fant proti burnemu prepiru ali prepiru na splošno (no, saj si nihče ne želi kregat, ampak saj veš kaj mislim)? Prvi primer je razumljiv, za drugega mi pa nekako ne gre v glavo.

MsN napisal/-a:Ne gre za slabe odnose, a vseeno si želiva čisto nekaj svojega. Sama ne vem, če v bližnji okolici sploh vidim par, ki bi mi glede na odnos lahko bil za vzor.

Tudi sama si nisem nikoli postavljala kakšen par za zgled, ker js imam svojo, unikatno zvezo, v katero bom vlagala tisto, kar bom želela, in se s partnerjem pogovarjala, diskutirala na svoj pristen način. To mi odgovarja in ne potrebujem drugih, da bi vedla, kaj je prav in kaj ne. Rada vidim srečen par, še rajši vidim starejši par, ki po več desetletij še vedno uživa drug ob drugemu in se dopolnjuje.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Motorola, hvala za tvoj odgovor, ker včasih res potrebujem neko tretje mnenje, ki razume mišljenje mojega fanta, ko ga jaz ne. Na koncu koncev bom sicer jaz tista, ki bo morala začeti razumeti njegovo filozofijo, ampak včasih se mi zdi, da je edini, ki je tako alergičen na kreganje, ker v okolici vidim pare, ki se kregajo in pobotajo in iz tega ne delajo cele drame. In to, kar si opisala, je čisto njegovo vedenje se mi zdi - on pove in to je to. Jaz pa pikam, dražim, malo najedam in sem se pripravljena na smrt skregati, ker ne vem komu dokazujem ne vem kaj :? In spet ponavljam - jaz vem, da je to otročje, ampak vseeno to počnem. Kruto kot le kaj :roll:

Še en dodatek na post Kafrce - če se malo pokregaš in hitro pobotaš, res lahko strast malce naraste, ampak midva se skregava tako globoko, da je seks zadnje na kar pomisliš, ker boli (pa ne seks, ampak vsi ti pogovori :) ).

Freaky, to proti kakšnim prepirom točno je, ne vem, vem pa, da mojega stila ne prenese in se mu to zdi preveč, torej sklepam, da ne tolerira moje burnosti, čustvenosti in afektov v tem stanju.
Kar se tiče vzorov pa ne, da bi kopirala od drugih ali, da bi sveto potrebovala neko podobo, kateri bi sledila, ampak včasih si res zaželim, da bi iz okolice prejemala neke splošne smernice, kar je v zvezi sploh 'normalno' (čeprav normalno je relativno). To je moja/najina prva resna zveza in imam občutek, da se včasih v lastnih pričakovanjih izgubiva, ker imava neko fiktivno podobo, kako naj bi kaj med dvema človekoma izgledalo in sva drug do drugega precej perfekcionistična ... Če bi imela nekaj, s čimer bi naju lahko primerjala, bi lahko rekla, kje sva - je to dobro ali ni. Tako pa se na trenutke lovim in preprosto ne vem
:?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Oh, popolnoma te razumem. Pri nama sm jaz tista, ki ji je bila resna zveza tuja. Imela sem 2 kratki zvezi, če jima sploh lahko tako rečem. Vsaj z današnjega vidika se mi zdijo tisti časi precej smešni, takrat pa sem bila do ušes zaljubljena in nič tuhtala. Torej nisem mogla primerjat, lahko bi vzela za zgled moja starša, a sem že zgodaj vedela, da to ni to. Vsaj kar se tiče samega odnosa med prepirom. No, saj tudi v drugih situacijah ni ravno blesteče, vsaj v mojih očeh.

Fant je imel eno, a neravno super, resno zvezo in je veliko potegnil iz nje. Kljub temu pa se še vedno učiva skupaj. Tudi jaz sem se velikokrat (zdaj skoraj ne več) vprašala, kakšno zvezo napram drugim imava, je dobra ali ne. Zdaj to zame ni več relevantno, saj mi je pomembno, da se z njim dobro počutim in sem deležna spoštovanja ter fer odnosa, za katerega se seveda trudiva oba. Lahko delim nasvete, kaj se meni zdi prav, a vem, da bo vsak naredim, tako da bo sam najbolj užival.

Malce sem odplavala, hotela sem ti povedati, da ni pomembno, kakšni so pari okoli tebe, kakšne odnose imajo, kako se prepirajo, dokler boš ti v svoji zvezi uživala, se dobro počutila ob partnerju in se bosta spoštovala, potem je tvoja zveza dobra. Ne glede na to, kaj pravijo drugi. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

obrneš gor ali obrneš dol... preprianje kot tako nisma smisla, bolj smiselno je, če svojo teorijo ki se razlikuje od nejgove, pametno zagovarjaš... pač kot nek dvoboj... kričanje na njega ne bo nobenemu hasnlo... je pa res, da če komu v navalu čustev kaj glasneje poveš, ali pa uporabiš kakšno ne preveč ostro besedo, to niti najmanj ne pomeni, da ga nimaš rada... nespoštovanje... mogoče, če je prepir res pod nivojem... ampak da ga ne bi mela rada pa se ne strinjam, ker če ga ne bi mela rada, pol bi se ti itak jebalo za vse in se ne bi kregala...

Jaz sem od začetka glasno in jasno izražala vse kar mislim, pol ap me je moj naučo, da se naj brzdam in da se da popolnoma vse povedat tudi v normalnem tonu...

in navsezadnje meni tudi en bi pasalo, če bi se on na mene drl....

kak bi rekla... prepirati se moraš naučit... in pa moraš znat zbirat svoje bitke... dejstvo je da moraš najprej ocenit situacijo, če se za kako stavr sploh splača kregat in kako daleč si pripravljena it...

z mojim sma skup tri leta, pa se ne spomnim, da bi se ornk skregala... samo enkrat se spomnim, da sem se začela nekaj dret na njega in mi je lpo zaključo: enkrat se še zaderi pa grem domu... mislim ni mi dal kao ultimat, da me bo pustil, ampak šel bi, ker ne rabi tega poslušat... pa še prav ma... pač se poskušam brzdati, če pa mi ne rata, pa me on opozori, sicer pa na serčo do zdaj še ni blo prepira, ki bi mi ostal v spominu... tak da to je dobro :)
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

Evo, to sem pa js prepisala z ene knjige :) :
- Ljubezen ni samo čustvo in vedenje, temveč tudi odnos, v katerem se lahko izrazijo različna čustva.
- Jeza ni zavračanje, temveč zahteva po spremembi vedenja.
- Zavračanje je izraz prezira in ne jeze.
- Jeza se najbolj pogosto čuti prav do ljudi, ki jih ljubimo in so za nas pomembni.
- Včasih se moramo razjeziti na tiste, ki jih ljubimo, prav zato, ker jih ljubimo.
- Ljubezen je odnos bližine, in to pomeni, da se mora v njem dovoliti in izražati jeza.
- Jeza ni enaka sovraštvu.
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Miss September napisal/-a:Evo, to sem pa js prepisala z ene knjige :) :
- Ljubezen ni samo čustvo in vedenje, temveč tudi odnos, v katerem se lahko izrazijo različna čustva.
- Jeza se najbolj pogosto čuti prav do ljudi, ki jih ljubimo in so za nas pomembni.
- Včasih se moramo razjeziti na tiste, ki jih ljubimo, prav zato, ker jih ljubimo.
- Ljubezen je odnos bližine, in to pomeni, da se mora v njem dovoliti in izražati jeza.

Bullshit, lol.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

miteq napisal/-a:

Bullshit, lol.

Zakaj? :gruebel:
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Over the Niji

Neprebrana objava Napisal/-a BeXy »

miteq napisal/-a:

Bullshit, lol.

Kakšen lol neki, to je vse res. :P
Gost

freaky napisal/-a:Malce sem odplavala, hotela sem ti povedati, da ni pomembno, kakšni so pari okoli tebe, kakšne odnose imajo, kako se prepirajo, dokler boš ti v svoji zvezi uživala, se dobro počutila ob partnerju in se bosta spoštovala, potem je tvoja zveza dobra. Ne glede na to, kaj pravijo drugi. :wink:

Se popolnoma strinjam, na to pa malce pozabim, ko pridejo problemi in izgubim orientacijo in se tu in tam sprašujem, ali je to že kaplja čez rob, ali je 'normalno', da imava takšne težave, ali jih imajo tudi drugi ipd. Verjetno v meni zavlada tisti tipični človeški nagon - če se godi tudi drugim in meni, potem je pol manj hudo, kot če bi se dogajalo le meni :D

Srčica*, saj ne kričim, problem je, da med prepirom na kup namečem vse mogoče, kar se mi zdi v tistem trenutku narobe, potem pa vidim, da pretiravam. In težko je izbrisati že povedano, vsaj osebi, ki jo s tem prizadeneš.

Miss September, hvala za te stavke, ki pa so žal v mojih očeh le gola teorija. Tudi ljubezen je kot čustvo definirana kot skupek veselja in sprejemanja, pa jo čutiš res do vseh, do katerih čutiš tudi veselje in sprejemanje? Jaz ne, zato lahko iz tega potegnem bore malo. Ne verjamem v gole definicije določenih čustev in razpoloženj, ker so v realnem življenju le-ta mnogo več kot to. In verjetno je tudi zato težje obvladovati probeme, ki izhajajo iz čustvene ravni.
Uporabniški avatar
dasha!
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dasha! »

js nevem kaj nardit, z mojim se kregava že ceu vikend, pa nevem kaj nadit d se to konča, in vs prosm za kak nasvet..

problem je v tem, da je bil on en teden na morji s frendi. najprej mi je rekel, da gre sam za čez vikend, in da bo vsak dan poklical.. petek, sobota, nedela pa nobenga klica. ga kličem v nedeljo zvečer, pa vprašam kje je, pa reče da je še zmer na morju, pa da neve gdaj pride domov.bla sm jezna, ker bi mi loh to mal prej sporočil,ampak dobr...ponedeljek, torek, sreda, četrtk on pa nič poklical.poleg tega sva imela v sredo pol leta.bla sm čis razočarana in jezna. v petek se slišva na msnju in to se je začel. on j trdiu da ni mel denarja na mobitelu pa tko naprej.js mu nism werjela.js sm bla nesramna do njega on do mene.učeri isto.sva rekla da greva ven, in je on čakal da ga js pokličem gdaj greva, js sm pa njega čakala. zvečer se slišiva, spet samo kreganje.rekel je celo, da naj ga pustim da mi ga nebo več treba prenašat.wem da me ma rad,vedno je govoru da me nebo nikol pustu stran od sebe...ampak je zgleda pripravljen zaradi prvega prepira vse skup zaključit. res ga mam rada, in jokam že cel vikend.
rada bi da se to konča, in da bi blo vse spet kot je blo prej.je pa to najin prvi prepir v pol leta, in takega ga res ne poznam.čis drugače se obnaša do mene.
kaj naj storim? naj ga pustim na miru par dni in čakam, da se on opraviči, ali naj se mu js opravičim, ker sem mogoče pretiravala?
Gost

No, taka situacija mi je tuja, ker če se midva zmeniva, da se pokličeva, potem to vedno narediva. In, če res ni imel denarja, bi lahko prosil kakšnega prijatelja, če mu za minutko posodi telefon ali spisal en sms, da nima denarja in da se slišita, ko pride domov.

Ne vem, če je to, da te zanima kje je in kdaj pride, on pa ne pokliče in podaljšuje svoj dopust brez tvoje vednosti, sploh zveza. Ne gre za to, da bi te on moral klicati in ti poročati za vsako svojo odločitev - ne, odloča se sam kot samostojna oseba in tebe sploh ne rabi vprašati, lahko ti pa kot partner, ki mu je mar zate, pove, da bo ostal cel teden in da ne skrbi. Glede na to, da se tudi ob vrnitvi domov obnaša čudno, bi prej rekla, da se je na morju zgodilo kaj takšnega, česar zdaj s teboj ne more ravno deliti - premisli. Seveda mu gre v nos tudi to, da pride z morja, ti pa ga napadaš in gnjaviš, ampak vsega tega ne bi bilo, če bi on vmes poklical in povedal, kje je in zakaj. Vsaj jaz si zvezo tako predstavljam :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

dasha, kot prvo moram povedat, da se mi zdi tvoja reakcija pretirana in otročja. S tem, da jokaš in si cel teden vsa pasja, ne boš pri tipu nikoli nič dosegla, ker imajo en tak obramben mehanizem, da se v momentu zaprejo in s histerijo pri njih ne dosežeš nič. Samo v gostilno na pir s kolegi bo šel, ti boš pa doma jokala.

Lepo mirno mu povej, da se ni fer obnašal in da v zvezi z nekom nisi samo takrat, ko se za roke držiš ampak tudi takrat, ko sta fizično ločena in da bi bilo naslednjič lepo, če bi se ti javljal z morja in sporočil, če misli nekje ostat dlje, kot je bilo sprva rečeno.

Pri tem prepiru zdaj bo pa en od vaju moral nehat bit trmast in se začet normalno obnašat. Nrez nesramnosti, vpitja in načelnosti glede tega, kdo prvi pokliče.
Ne dopustit, da bo šel prepir tako daleč, da bosta oba že zdavnaj pozabila, zakaj se sploh prepirata, skregana bosta pa še vedno.
Uporabniški avatar
dasha!
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dasha! »

ja Msn, tut jaz sem mu rekla, da bi lahko prosil prijatelja, če mu posodi mobitel itd.
glede waranja..wem, da me nebi prevaral, če pa bi me, bi mi to powedal. tut sam je rekel da se tam ni zgodil nič takšnega, in mu popolnoma werjamem.
saj nism pričakovala, da bova non stop smsala, ker se zavedam, da ni tok poceni, sploh zanj ker si more vse sam plačevati.. sam ne razumem zakaj do zdej nikol ni imel problema s kešam na mobitelu. pa zakaj je pol večer preden je šel ubljubil, da me bo vsak dan poklical, ker mislm da mu je blo jasno kok to stane?
več ko razmišljam o vsem skupaj, slabše je...
in ja, tole kar se dogaja zadn tedn tut zame ni nobena zveza :roll:

zavedam se, da sm pretiravala, sam res nisem navajena da se tok časa ne slišiva, še manj pa tega njegovega obnašanja zadnje dni.
ja, oba sva ful trmasta in načelna.sem se pa odločila, da ga dons popolde pokličem in wprašam če ima kaj časa dons, da se pogovoriva.
Odgovori