Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Mene matra kako je Pink Panterka opravla na vpogledu... :oops:
Uporabniški avatar
sheeli
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: prečudovita primorska

Neprebrana objava Napisal/-a sheeli »

Mene pa zanima če gre kera v Portorož študirat na fakulteto za pomorstvo in promet?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

izzie napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:^^ Ok.

Dons je bla moja sošolka in je pr mati najdla 3 pike, pr gefi je popisala 2 strani, pr slovi je pa tud najdla 2 piki.

Joj kaj bi jst u četrtek dala za to.

Joooj, pol se da pri matematiki najt?? Jaz res ful ful ful ful ful ful hočem tisto točko.. :( Kaj veš mogoče kje/kak je našla? Če so se zmotili pri seštevanju, al kak?

Ei ne vem. Bom pa vprašala ko jo vidm na msn.
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

ŽuŽa napisal/-a:Mene matra kako je Pink Panterka opravla na vpogledu... :oops:

Joj, veš kako smešn je blo. Za vseh 5 predmetov sm rabla 40 minut, kersm bla dobesedno samo na vpogledu, pogledala kok so mi dal pr posameznem sklopu točk in šla. Edin mato je fant pogledu, k ga je zanimal kaj sm delala narobe, ker me je on inštruiru.

In zdej tko: slovo esej sm dobla 28 točk od 25, kar bi se zihr prtožla, če bi rabla pike. Soco sm pa dobla 6 točk od 20 in 11 od 20 za posamezna eseja, kar se mi je zdel ful čudn, k u šoli mi ga je prfoksa zmer ocenla za 4 al pa clo za 5, pa je tud ona ocenjevalka na maturi. In men so se zdel eseji dobri. Ma dobr, hvala bogu da je tko, da sm sprejeta na pedagoško. Gefo so ful različno ocenjeval, tud soco. Pr kšni nalog za 3 pike mi je en dal 2 piki, nekdo drug pa nulo. In pol sm dobla 1, ker potegnejo povprečje. Bedno, a kaj čš.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Jaz sem bila na vpogledu. Sem šla pogledati slovenščino in zgodovino. Pri zgodovini so se mi motili na veliko, tko da sem našla 7 pik. Pri slovenščini so mi pa tudi kr odbijali pike pri zadnji nalogi(za zgradbo in vsebino), pa še pri parih nalogah, pa pri eseju so mi full čudno ocenjevali. Sva poj pogledala vse z bratrancem(uči slovenščino) in napisala pritožbo, zdej pa upam, da bo kej iz tega.

Me pa zanima, če pozna kdo koga, ki je bil lansko leto na vpogledu in se je pritožil. Je dobil pošto o sprejetju oz. zavrniti pritožbe kamlu, ali je full čakal?
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

em.. sno vprašanje: jst pač se letos vrjetno ne bo nkamr upisala ker pač nism bla sprejeta na 1. željo (2. in 3. sm itak kr neki upisala) in me zanima kam se morm upisat da mi ne gre v k*** eno leto faxa in da mam status, a je to nek maturitetni(poklicni?) tečaj?
pa do kdaj se je treba upisat, oz. oddat prošnjo za 2. rok?
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

Uaaa, sprejeta na Akademijo za glasbo :D :jump:

^^~NIA~, mislm da je nek maturitetni tečaj kamor se vpišeš, pa maš 1 leto še status dijaka, tko da lahko delaš prek študenca, pa tud če ne hodiš na ta tečaj spljoh...
Kje in kako se prijaviš pa ne vem..
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Za maturitetni ali poklicni tečaj se prijaviš na šoli, ki izvaja ta tečaj. V Kranju sta taki npr. Ekonomska šola(pridobiš status dijaka in na koncu lahko opravljaš poklicno maturo, torej pridobiš poklic ekonomskega tehnika) in kranjska gimnazija(opravljaš maturitetni tečaj, torej na koncu ponovno pišeš splošno maturo). Prijaviti se moraš do 12. septembra(nevem a to velja za vse šole, a v Kranju vem, da je tako).

Drugi rok za prijavo na faks pa bo potekal od 20.-30. avgusta. 20.8.2008 so znana prosta mesta na fakultetah.

Am...mislim, da je to vse. :)
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
pika20
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Bled, Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a pika20 »

a je katera že dobila tadrugo pošto, to kdaj točno se more it vpisat? k mene že ful matra kdaj bo tale vpis (vem da od 25.7. do 18.8.), k bi šla rada za par dni na morje...mogoče katera srečnica že dobila?
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _malena_ »

Jaz sem dobila. Na našem faxu imamo vpis zdaj v petek (veterina), ampak je pa čisto različno od faxa do faxa, kdaj bo imel vpis...
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Lilli* »

ja jaz sem tudi danes dobila...mam pa 5. avgusta (filozofska fakulteta MB)
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

~NIA~ napisal/-a:em.. sno vprašanje: jst pač se letos vrjetno ne bo nkamr upisala ker pač nism bla sprejeta na 1. željo (2. in 3. sm itak kr neki upisala) in me zanima kam se morm upisat da mi ne gre v k*** eno leto faxa in da mam status, a je to nek maturitetni(poklicni?) tečaj?
pa do kdaj se je treba upisat, oz. oddat prošnjo za 2. rok?

jst bi ti velik bolj svetovala, da pogledaš na katerih faksih je še kej placa, in se vpišeš na en xy faks sam da maš status, naslednje leto se pa lahk prepišeš kamor želiš.

kakih maturitetnih tečajev ti lih ne predlagam, ker maš status dijaka, opravičila moraš nosit, pa zloooo dvomim da so brezplačni. nekak mam v mislih da so bolj namenjeni dijakom iz tehniških šol, ki se želijo vpisati na UNI in rabjo maturo in ne poklicno maturo.

če bi pa hotla izboljšvat maturo, se seveda lahk vpišeš na maturitetni tečaj, ampak je nesmiselno, ker maš itak že vso snov, literaturo... že doma in lahk maturo izboljšuješ na gimnaziji kamor si hodila.

mal se še pozanimaj no! :)
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Se mi zdi da maturitetni tečaji so res za plačat (tko nam je reku naš tajnik in baje da niti ni tko malo), tkod a se ti res bolj splača se vpisat na kr en x faks k nima omejitev (filozofska, strojna, elektrotehnika) in pol se naslednje leto prepišeš. Pr maturitetnih tečajih tudi pregledujejo odsotnost tko da te lahko tudi črtajo k nboš hodila.
Zakaj pa nisi hotel it višat mature?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ a da so za plačat? bad.. :/
em.. nism hotla jit višat ker glih en dan prej pridem z morja in vem da nebi nč pisala bolš, kvečjemu še slabše.. pa tud zdej sm mela pri vseh predmetih neko zlato sredino, če bi bil procent, dva bi že šla..
:/

bom pogledala kje je kej brez omejitve, pa do kdaj je treba dat prijavo za 2.rok?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kak je že un link z omejitvami
Zaklenjeno