*pikyca* napisal/-a:Menstruacijo mam odkar jemljem tablete, ker pač se maternica pod vplivom hormonov pripravi na oploditev, tko kot pri zdravi ženski...sam da ne pride do izločitve jajčeca...drač pa nimam problemov z jajčniki, da bi me boleli al pa kej podobnega...ker mi ne delujejo, so odpovedal....zato pa so mislili da bo potrebna odstranitev.
Ko mi je zdravnica povedla situacijo, sm samo kimala, druzga nism mogla, pa po lico so tekle solze, ko sm šla iz ordinacije pa sm eksplodirala, sploh se neki časa nism mogla pomirit, pa mimi je začela jokat, oči pa je sam gledo, nekak ni mogo dojet....kt sm že prej napisla kakš mesec mi je blo res zlo hudo, sploh nism bla prava jst. Takrat sm mela fanta, k je to ač tk tko psrejev, je reko da ga ne moti, ker si še itak ne želi otrok, kaj bo pa pol, pa še ne razmiššlja. Bedak! Zdaj pa mam drugega fanta - pravo nasprotje od prejšnega. Sm mu pa po enih 3 mescih povedala, ker se mi je zdel prov da sm iskrena, pa spoznala sm da je vredn zaupanja. Sprejev je pa res lepo, vse sm mu razložila, da ne morm met otrok, pa je reku da to pa ni fain, da sm boga, pol sm mu pa povedala da z umetno oploditvijo, z jajčecem druge ženske, lahko zanosim, me je pa pogledu pa reku lej neki pa bo mojga. Pa me objev pa dav lupčka. Jst sm mela pa kr sovzne očke. Pa večkrat se še o tem pogovarjama in nedolgo nazaj sm ga spet vprašala, kaj pa če tut z umetno oploditvijo nebo šlo, ker večkrat pride do komplikacij (sm od drugih slišala), pa je reku, da tko pač je, da on me ma rad, pa ve za mo problem in me je sprejel tako kot sm.
Pa še bol pri začetku, ko sm zvedla, pol pa smo bli zuni, pa je nanesla tema na posvojitev al pa splave, sm bla tut kr hitr spet zamišljena pa mi ni blo prijetno.
Drgač pa možnosti da bi mela svojga otroka ni, ker tut te tabletke ki jih jem, niso kontracepcijske, in ne uporabljam zaščite, pa še ni blo nč. Pa tut zdravnica mi je jasno povedala, da ne potrebujem zaščite, in da k se bom pač odločla za otroka, grem k njej pa da se začne postopek za umetno oploditev.
Kok si mogla bit pogumna da si to sprejela. Jst ne vem kakšna bi bla moja reakcija.
Uno sem odebelila zato ker je od moje frendice znanka tud dubla diagnozo da je neplodna pr ene 19letih in seveda ni uporablala zaščite..in pol enkrat je zvedla da je noseča