Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

mene pa že vsi sprašujejo kdaj mislim začet izpit delat sej bom kmalu 19 stara, jst pa še cpp-ja nimam narjenega :P ... če mam pa nekakšno fobijo pred vožnjo avta :( toook me je strah da se bom mogla usest za volan in vozit, sploh me je stran da mi ne bo uspelo ovinkov in križišč prav speljat :? .. bom raje počakala še nekaj časa, mogoče me bo minilo in se bom potem odločla in začela končno izpit delat :D
Let's swim to the moon .....
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

^^ej isti strah sm imela tudi jaz...Kr neka fobija do avtov, zato sm bolj pozno začela s cpp-ji... Ko sem se prijavila na tisti cpp, sploh nisem nič razmišljala, ker če bi razmišljala, sigurno ne bi šla. In ko sm 1x začela hodit na cpp-je, je blo tega straha kr konc...
Strah je treba premagat... Če so se vsi naučili vozit, se boš tudi ti, to se ne sekiraj. Že s prvo uro vožnje boš dobila občutek za volan, za vožnjo... Navsezadnje pa je tudi inštruktor vedno ob tebi in ti lahko pomag, če je karkoli narobe.

Če je pa tko hudo, boš pa magari celo uro na poligonu, kaj te briga! :) Samo da boš ti sigurna...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Sej pomoje se vsi malo bojijo.. samo itak daš vse skozi. Js sm tudi zavlačevala in sm vedno mela kak izgovor, tko da je stari en dan poklicu (brez da bi me sploh vprašu), me vpisu in sm pač mogla it. In zdej si nekako ne predstavljam več da bi bla brez izpita, k sm ful bolj svobodna in nedovisna :D
Sej se vsi naučijo, sploh pa inštruktorji so tam s tem namenom da se naučiš. To mi je vedno govorila inštruktorca ko sm bla jezna/živčna k nism pravilno speljala itd..
Ko se je mama lotila delat izpit, je mela pol neko nesrečo z enim sodelavcem in se je pač bala, kr je misnla da se bo njej isto zgodilo.. 5 let ni hotela niti slišat da bi se učila vozit, sma pol je premagala strah.. in še dobro vozi :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Pretty_pistol
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pretty_pistol »

Kaj ma še kakšna probleme s parkiranjem, al sem sam jst tolk trda in brez občutka za razdaljo?
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Mene ni naučila bočno parkirat kr kao tega ni na izpitih.. Malo neumn razlog.. Lahko da ni na izpitih, samo znanje bočnega parkiranja pride človeku še kako prou. Tko da js tega ne znam, razn če mam čas (približno 10 min me uzame, s tem da morem vsaj 20x poravnat avto). Čene drugo mi pa gre :D
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pretty_pistol napisal/-a:Kaj ma še kakšna probleme s parkiranjem, al sem sam jst tolk trda in brez občutka za razdaljo?

Kje nimaš občutka za razdaljo? A spredi? Ja...spredi je res malo problem, še posebno pri tistih avtih (kot naš!!!), ki jim gre havba kar direktno dol in je iz sedeža sploh ne vidiš... Zato je malo problem parkirat po naprej. Mi je pa dosti lažje parkirat nazaj, ker me je inštruktor naučil posebno tehniko :wink: . Pa sej ni težko...samo ogledala gledaš (govorim o parkiranju nazaj...)
Glede bočnega pa...O tem mi je tudi rekel tehniko... In ko se 1x navadiš, gre ku šus :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

a ;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 20:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

[vanessa] napisal/-a:Mene ni naučila bočno parkirat kr kao tega ni na izpitih.. Malo neumn razlog..
Tudi mene ne, ker tega kao ne bom ''dobila'' na izpitu... In guess what?! Pa sem! :roll:
Še dobro, da nisem potem padla.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

l :roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 20:10, skupaj popravljeno 1 krat.
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

metuljčica* napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:Mene ni naučila bočno parkirat kr kao tega ni na izpitih.. Malo neumn razlog..
Tudi mene ne, ker tega kao ne bom ''dobila'' na izpitu... In guess what?! Pa sem! :roll:
Še dobro, da nisem potem padla.

men je bočno parkiranje 2 uri pred izpitam samo pokazov, pa enkrat sem probala da sm vidla da ni čiz nč teškega, ker baje zlo redko dobiš bočno parkiranje
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bubble* »

MilkyWay napisal/-a:
Pretty_pistol napisal/-a:Kaj ma še kakšna probleme s parkiranjem, al sem sam jst tolk trda in brez občutka za razdaljo?

Kje nimaš občutka za razdaljo? A spredi? Ja...spredi je res malo problem, še posebno pri tistih avtih (kot naš!!!), ki jim gre havba kar direktno dol in je iz sedeža sploh ne vidiš... Zato je malo problem parkirat po naprej. Mi je pa dosti lažje parkirat nazaj, ker me je inštruktor naučil posebno tehniko :wink: . Pa sej ni težko...samo ogledala gledaš (govorim o parkiranju nazaj...)
Glede bočnega pa...O tem mi je tudi rekel tehniko... In ko se 1x navadiš, gre ku šus :D

kakšna tehnika to? :wink:
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

bubble* napisal/-a:kakšna tehnika to? :wink:

Gledaš tiste kljukice, kjer se zalepa avto...Upam, da veš, kaj mislim. Tisto kljukico, ki se dvigne, ko je avto odklenjen in spusti, ko je avto zaklenjen...Če pa nimaš kljukic (jaz sem jih imela v avtošoli, na domačem pa ne) pa si pomagam s "približno" pozicijo teh kljukic. Bom probala malo razložit, če bo komu kaj jasno... :D (če bo znala razložit)

Parkiranje v rikverc: zberi si prosti box, kam boš parkirala... Zapelješ naravnost naprej po parkirišču, dokler kljukica ne bo na isti liniji, kot 3 črta od tvojega boxa (glej sliko, mojo umetnino :D ). Potem pa začneš takoj zavijat volan, ko greš v rikverc, in prideš točno v box...
Slika

Parkiranje naprej: Ko si na parkirišču, si poiščeš tvoj box. Poglej na sliki, kje je kljukica...Tako ko se zašartaš, začni zavijat in prideš direktno v box...
Slika

Parkiranje bočno: Se postaviš vzporedno z avtom na parkirišču in takoj ko greš v rikverc, začni zavijat. Ko je kljukica na isti liniji, kot kot od drugega avta, začni zavijat v drugo smer...
Slika

Js sm se tko hitro naučila, ker vidiš, da sploh ni tko težko...Pa upam, da vam je kej jasno, ker sm res bolj bogo narisala in razložla... :D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

milkyway, vse lepo in prav, ampak pomembna je razdalja med tvojim avtomobilom in parkiranim avtomobilom...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jochie napisal/-a:milkyway, vse lepo in prav, ampak pomembna je razdalja med tvojim avtomobilom in parkiranim avtomobilom...

No, to sm pa pozabla dodat, ampak noben ne bo šel prav zraven drugega avta ali pa dva metra proč (doro no...vsaj upam, da ne :wink: ). Ma sej občutek se dobi hitro, tko da ni nevem kakšen problem...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

veš, tisti ki bo delal dobesedno po tvojih navodilih ne bo niti gledal, kam rine, ampak bo samo štel črte ter gledal knof za zaklepanje...tako da raje ne uči krive vere....ali pa semkaj napišem svojo registracijsko ter jim zabičam: ne poskušajte tega ob mojem avtu! :D
Zaklenjeno