pri teh stvareh ni pravil..če bi se slučajno zgodilo z osebo,ki jo mam rad,bi se potrudo za mamico in otroka ,če pa bi ga po pomoti mel kr z eno je pa že drugo vprašanje
odvisno. če se zgodi ponesreči-je zame velik problem. če se pa sam odločiš to pa sma nosiš posledice, ker si prej vedel kako je. men se ne zdi normaln met otroka u srednji šoli ker pač še odraščaš in to. po 20. letu mi je najbolje. in ko končaš željeno šolo.
stevens napisal/-a:pri teh stvareh ni pravil..če bi se slučajno zgodilo z osebo,ki jo mam rad,bi se potrudo za mamico in otroka ,če pa bi ga po pomoti mel kr z eno je pa že drugo vprašanje
No pol pa odgovori zaj na to drugo vprašanje kaj bi blo če bi blo po pomoti? al pa one night stand?
Jaz poznam eno, ki je tok stara kot sem jaz. Zanosila je pri 13 letih pri prvem spolnem odnosu, otroka pa je obdržala. Pri vsem so ji pomagali starši. Uredila si je svoje stanovanje v zgornem delu hiše, ima redno zaspolitev, seveda končala šolo tako kot je treba, danes pa je srečna s partnerjem ki ga ima. Njenega sina ima rad, tako kot da bi bil njegov, kar se mi zdi od njega zelo zelo lepo. Važno je da so kot družina srečni, da se imajo radi,...
Je ena izmed redkih, ampak so tudi taki. In seveda tudi kontra od nje, poznam tudi take primere
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih. Coco Chanel
~NIA~ napisal/-a:Miss September: ni vse fora sam v tem kako nas vzgaja zahodna družba.. je treba met tud finance, dom, avto,....... če želiš met otroka? kje naj dijak dobi sredstva za plenice, hrano, kje naj dobi denar za vse stroške avtomobila da bo lahko bolnega otroka peljal k zdravniku sred noči? ni vse sam met otroka pol pa že dobivaš socialno podporo. država ne da prou velik, pol pa vsi jamrajo kako so brez denarja, da otroci čedalje več zahtevajo, da jim s plačo čistilke tega ne morjo prvoščit. po možnosti ženska še ostane samohranilka ker se fant še ni znorel in ker sta se v to spustila premlada.. kako naj otrok pri 16ih/17ih/.. ve kaj si v življenju želi, da je zrel za imet otroka? sej otroci so lepi, luškani, buci buci.. sam ta dojenček zraste, začne hodit v šolo, ima svoje potrebe, hobije, ki so (žal) povezani predvsem s financami.. niso skos mičkeni pa luškani..
Mislim, da je tole po dooooolgem času eden pametnejših tvojih postov dobro razmišljaš. Mi je všeč. In še en kasneje ko si rekla, da ne bi rada imela otroka na račun svojih staršev. Všečno, zelo. Ker sama sem namreč popolnoma istega mnenja.
Mi2 imava oba službo za nedoločen čas, svoje lastno stanovanje, avto, imava se superfinofajn, ampak o otroku še ne razmišljava. Pa stara sva več kot dovolj, jaz bom 28, mož pa je bil 30. Ampak nama se prav nič ne mudi . Sicer pa vsak naj tako kot se njemu zdi prav, a ne?
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih. Coco Chanel
Prebrala sem samo prvi dve strani teme, tako da bom mogoče samo pogrevala že povedano, ampak bom tvegala.
Niso vsi 20letniki študenti. Nekdo lahko dela poklicno šolo in se že pri osemnajstih letih redno zaposli. V primeru, da si bo stanovanje urejal naprimer v zgornjem nadstropju hiše svojih staršev, ima popolnoma vse materialne pogoje za otroka.
Ena je napisala, kako je grozno, da potem družina živi s 1000 evri na mesec. Zbudi se v realnost, ogromno slovenskih družin živi s 1000 evri na mesec, po tej logiki te ljudje sploh nikoli ne bi smeli imeti otrok.
Drugo vprašanje pa je, kaj starši mislijo, da otrok potrebuje. Meni se zdi absurdno recimo to, da nekdo reče, da še ne more imet otrok, ker si ne more privoščit enoprostorca. Mi smo pa pred 15 leti hodili štirje s Citroen AX na morje. Brez truge na strehi seveda, pa je šlo.
Meni se zdi precej huje to, da se nekdo vrže v delo, da bi lahko otroku nudil vse, pa pozabi, da otrok najbolj potrebuje njega, kot pa to, da se mali vozi v rabljenem vozičku in nima mobitela.
Problem je pomoje bolj to, da danes (od oka) 90% srednješolcev ni sposobnih skrbeti niti zase, kaj šele za podmladek, ker so egoistični in nezreli. Pa brez olepševanja, tudi jst sem, mama bi bila zaenkrat precej slaba.
Si pa upam recimo trdit, da vas je precej takih, ki so vas vzgajale najstniške mame, pa ste vse preživele. Torej smo mi ena taka usekana generacija, ki ji je smoter življenja podaljševat obdobje brezskrbnosti, kar se vidi tudi pri fenomenu večnih študentov. Čim dlje okrog hodit, žurat in ga srat, to je glavni razlog, da mlad človek ne more imet otroka, ne pa finančno stanje.
Prebrala sem samo prvi dve strani teme, tako da bom mogoče samo pogrevala že povedano, ampak bom tvegala.
Niso vsi 20letniki študenti. Nekdo lahko dela poklicno šolo in se že pri osemnajstih letih redno zaposli. V primeru, da si bo stanovanje urejal naprimer v zgornjem nadstropju hiše svojih staršev, ima popolnoma vse materialne pogoje za otroka.
Ena je napisala, kako je grozno, da potem družina živi s 1000 evri na mesec. Zbudi se v realnost, ogromno slovenskih družin živi s 1000 evri na mesec, po tej logiki te ljudje sploh nikoli ne bi smeli imeti otrok.
Drugo vprašanje pa je, kaj starši mislijo, da otrok potrebuje. Meni se zdi absurdno recimo to, da nekdo reče, da še ne more imet otrok, ker si ne more privoščit enoprostorca. Mi smo pa pred 15 leti hodili štirje s Citroen AX na morje. Brez truge na strehi seveda, pa je šlo.
Meni se zdi precej huje to, da se nekdo vrže v delo, da bi lahko otroku nudil vse, pa pozabi, da otrok najbolj potrebuje njega, kot pa to, da se mali vozi v rabljenem vozičku in nima mobitela.
Problem je pomoje bolj to, da danes (od oka) 90% srednješolcev ni sposobnih skrbeti niti zase, kaj šele za podmladek, ker so egoistični in nezreli. Pa brez olepševanja, tudi jst sem, mama bi bila zaenkrat precej slaba.
Si pa upam recimo trdit, da vas je precej takih, ki so vas vzgajale najstniške mame, pa ste vse preživele. Torej smo mi ena taka usekana generacija, ki ji je smoter življenja podaljševat obdobje brezskrbnosti, kar se vidi tudi pri fenomenu večnih študentov. Čim dlje okrog hodit, žurat in ga srat, to je glavni razlog, da mlad človek ne more imet otroka, ne pa finančno stanje.
jaz sem definitvno PROTI čeprav je mene mami mela pri 19. letih, pa čeprav sta še z atijom vedno poročena ( 15 let ), ampak taki primeri so izredno redki.. moja 2 sta oba končala srednjo šolo in tudi v življenju meni in sestri ni nikoli nič mankalo, ampak vseeno.. meni se zdi fuul smotano ko majo najstnice otroke ; nekatere so še fuul otročje in otrok da ima otroka je totaln absurd! večina je tudi takih ki srednje šole ne končajo in ja, strinjam se tudi s tem da je se je treba v najstniških sploh v študentskih letih znoret, kr mladost je treba izkoristit in jo uživat, za družino in otroke pride čas kasneje ko maš že redno zaposlitev, svoj dom in redne prihodke.. saj ne rečem ampak če nimaš 3€ za kondom al pa neke minut cajta da se sprehodiš do ginekologa po kontracepcijo, kje boš mel potem 500€ na mesec da preživiš otroka?!?
sama sm tud proti srednješolskim staršem, ne rečem tam okrog 21 leta al pa kasnej, ne pa pri 15,16..
ena punca iz naše šole je zanosla pri 16, fant ji je grozil, da jo bo ubil če ne bo naredla splava in podobne stvari in ona ga je v prepričanju, da bo ostal z njo res šla naredit. fant jo je po splavu takoj pustil in jo obtožu, da je ubila njegovega otroka (prej ji je pa grozil s smrtjo, če ga ne bi naredla)..punca je bla po tem čist na tleh, pustla je šolo, za splav ji je blo zelo žal..zdaj je ugotovila, da je bla to ena izmed pametnejših odločitev v njenem življenju, ker otroka ne bi mogla vzgajat. je brez šole, zaposlitve... in otrok bi posledično padu na rame njene mame, ki je samohranilka, skrbi za njo in njenega brata, dela pa kot čistilka.
se mi zdi, da v preteklosti to ni blo nič kaj takega, če si mel pri 16,17 otroka..zdaj pa se mi zdi da so (smo) za to še preotročji in nimamo pogojev za to. ker v večini primerov se potem tak izkaže, da ostane tista punca sama z otrokom, za katerega skrbijo njeni starši.
Jz neb nikol mela otrok, dokler neb mela neke redne službe in da bi bla finančno sploh sposobna preživljat otroka itd..
Mam pa sošolko (no zdaj ne več) ki je bla že v šoli noseča in je s precej velikim trebuhom še kr v šolo hodila itd.. stara je bla pa 16-17, potem moja bivša sošolka ima že 2 otroka. Ena bivša sošolka se je pa skos okol po fantih metala, no zdaj je pa že drugič noseča Vsi so pa govoril, da bom mela jaz prva otroke, ker sm bla starejša od njih za vsaj 2leti.Kako se je vse obrnilo..
"Life is too precious to worry about stupid things. So have fun, fall in love...Say what you want to say, do what you want to do. Regret nothing & don't let people who don't matter bring you down !!! "
stevens napisal/-a:pri teh stvareh ni pravil..če bi se slučajno zgodilo z osebo,ki jo mam rad,bi se potrudo za mamico in otroka ,če pa bi ga po pomoti mel kr z eno je pa že drugo vprašanje
No pol pa odgovori zaj na to drugo vprašanje kaj bi blo če bi blo po pomoti? al pa one night stand?
uf to bi bla pa jebena potem,dnara glih nimam za vzdrževanje,poskrbet tud ne znam niti za sebe tak da bi bla zanimiva situacija..mogoče umor pa samomor (malo heca)