Menstruacija-žensko prekletstvo
missy* napisal/-a:da ne odpiram nove teme...sicer je pa obratni problem.
Jemljem KT, vendar v vseh teh letih imam M zmeraj na isti dan. M sem dobila en dan prej, kot bi morala, vendar ne zgleda kot M, le svetlorjav izcedek. Je kaj narobe?
Kt niso čudežna palčka, s katero zamahneš in m. je tukaj, ko se tebi zazdi

Logično, da je normalno, saj ti nobene kt ne garantirajo na urico natančne m., veliko je odvisno od tega kako si jih jemala celoten ciklus in že majhen zamik lahko povzroči zamik v m. Svetlorjav izcedek v času pred m. pa je itak normalen, pač predpriprava na m., ne kompliciraj.
Kot prvo, a se neda niti enega odgovora normalno napisat na tem forumu, brez da bi kdo rabil napadat?
Kot drugo pa, iste KT jemnljem ze leta in leta, zmeraj ob isti uri, nikoli nisem nobene izpustila, M sej vsa ta leta dobivala na isti dan, celo ob isti uri, in zjutraj me je mocno pikalo v jajcnikih, zato mi je cudno.
MsN, ce mislis drugic napadat, raje ne napisi nic.
In, sem poklicala G, ki je rekla, naj pridem na pregled, ker bi bilo kaj lahko narobe z jajcniki. Nikoli pred M nimam rjavega izcedka, in po 6letih jemanja KT se to naj nebi dogajalo.
Kot drugo pa, iste KT jemnljem ze leta in leta, zmeraj ob isti uri, nikoli nisem nobene izpustila, M sej vsa ta leta dobivala na isti dan, celo ob isti uri, in zjutraj me je mocno pikalo v jajcnikih, zato mi je cudno.
In, sem poklicala G, ki je rekla, naj pridem na pregled, ker bi bilo kaj lahko narobe z jajcniki. Nikoli pred M nimam rjavega izcedka, in po 6letih jemanja KT se to naj nebi dogajalo.
missy* napisal/-a:Kot prvo, a se neda niti enega odgovora normalno napisat na tem forumu, brez da bi kdo rabil napadat?
Mogoče se ti zdi to napadanje, ker si postavila meni izjemno čudno in nesmiselno vprašanje.
Tega, da te ginekologinja vabi na pregled in sumi na jajčnike pa ne razumem - razen, če nisem dojela bistva tvojega problema. Zato ga povzemam še enkrat - m. si tokrat izjemoma dobila 1 dan prej kot običajno, a ni bila kri, ampak svetlorjav izcedek? Če je tako, potem res ne vem od kod panika, četudi si prej imela na uro natančno m., ker vem iz lastnih izkušenj in izkušenj mnogih uporabnic kt, da je to, da imaš m. točno kot urica zgolj sreča, če pa pride malo prej ali kasneje, ni panike, se je pač zgodilo. Hormoni še vedno nimajo take oblasti nad tvojim telesom, da bi bila m. do sekunde natančna. Včasih je, včasih ni, špika te v jajčnikih, ker boš dobila m., kar je tudi normalno, torej res ne vem od kod kompliciranje - razen, če sem narobe razumela tvoj problem.
Lahko bi bila vesela nasveta oz. obrazložila ...
missy* napisal/-a:ker v sestih letih jemanja istih KT dobivam na isti dan M, nevem zakaj bi bilo 1x prej...mogoce se je tebi zdelo neumno vprasanje, ampak pregled je pokazal vnetje jajcnikov.
Nikoli me ne spika v jajcnikih, mama pa je imela tumorje na jajcnikih, zato moram biti na vse 10x bolj pozorna kot ti.
No, tudi prav, ampak verjetno je tole izjemna situacija, ker drugače je normalno, da te pred m. špika v jajčnikih in da m. ni točna kot urica. Da je to vnetje jajčnikov je prej nesrečno naključje kot pravilo pri tovrstni situaciji.
Pa čim prej okrevaj!

Živjo!
Stara sem 21 let. Do sedaj sem imela menstruacijo redno (na okoli 30 dni), sedaj pa mi zamuja že več kot 2 tedna. Ko bi jo mogla dobit, so bili znaki običajni (povečan apetit, mozolji), menstruacije pa ni bilo. Sedaj me že kakšen teden bolijo prsi, če se jih dotaknem (to se je dogajalo tudi prej pred M.).
Spolnih odnosov še nisem imela. Zadnji mesec me je 2x zelo bolel spodnji del trebuha. Kaj bi lahko bilo narobe, naj grem k zdravniku?
Naj povem še, da je bilo junija izpitno obdobje - stres. Moja teža je normalna, ne ukvarjam se pretirano s športom.
Stara sem 21 let. Do sedaj sem imela menstruacijo redno (na okoli 30 dni), sedaj pa mi zamuja že več kot 2 tedna. Ko bi jo mogla dobit, so bili znaki običajni (povečan apetit, mozolji), menstruacije pa ni bilo. Sedaj me že kakšen teden bolijo prsi, če se jih dotaknem (to se je dogajalo tudi prej pred M.).
Spolnih odnosov še nisem imela. Zadnji mesec me je 2x zelo bolel spodnji del trebuha. Kaj bi lahko bilo narobe, naj grem k zdravniku?
Naj povem še, da je bilo junija izpitno obdobje - stres. Moja teža je normalna, ne ukvarjam se pretirano s športom.