muffin napisal/-a:Drgač pa ne hodt tja brez ALL, kr nimate kje kej kupt in boste po vsej verjetnosti lačni cel dan do večerje.
A pri vas v hotelu ni bilo nobene ponudbe da dobiš za doplačilo kosilo oz. ni bilo v sklopu hotela nobene "gostilne"? V našem hotelu (Vincci Djerba resort) so mel pri bazenu nek "bife", kjer si cel dan lahko kupoval hrano, drugač je pa v mestu kr dost trgovinc / gostiln. Js lačna nisem bila nikoli.

muffin napisal/-a: To ni morje, kt smo ga vajeni mnogi - greš zvečer mau na prehod, na kšno pjačko ...ne! Tle morš bit pač sam okol hotelske zgradbe, na ulici so itak večinoma domačini in js niti pomisnla nism, da bi šla zvečer na pjačo u lokal nasprot hotela, kjer so sedel sami tipi! Kr scarry je zgledal.
Glede tega se popolnoma strinjam.
muffin napisal/-a:Pa tut sporazumet se je z njimi umetnost - dobr znajo samo francosk, js pa žou ne. Sej bi se človek lahko sporazumu, če bi vsaj še en jezik znal normalno govort, npr. nemščino al pa angleščino, tko se morš pa u dveh jezikih ment naenkrat.
Res? Js sem se v hotelu z vsemi normalno pogovarjala v angleščini. Zunaj je blo pa tko - eni so znal angleško, eni italijansko (mi fajn pride da tut js znam), spet drugi so mi celo nekaj v slovenščini razlagali. Kar se tiče sporazumevanja so se pomojem maksimalno potrudili in js s tem res nisem imela problemov.