Matura [Združena tema]
Js legeeeendaaa!!!
slovenščina: 5+2 (nepričakovano, sm si samo smislila: Ne me jebat!)
matematika: 5 (jeeeej)
španščina: 5+2 (koga?? zakon!!)
geografija: 5 (presenečenje)
kemija: 5 (pričakovano)
Skupaj torej 28 točk.
Me je prav šokiralo, ko sm pogledla... Je bil še moj tip pri meni in sva začela kr plesat ku nora kšne pol ure, ko sva zvedla rezultate
.
Na faks bom sprejeta, ker ni take velike omejitve. Španščina ima okoli 68 točk (več/manj), pedagogika pa okrog 70... Tooooo!! Konc nočne more!!

Skupaj torej 28 točk.

Na faks bom sprejeta, ker ni take velike omejitve. Španščina ima okoli 68 točk (več/manj), pedagogika pa okrog 70... Tooooo!! Konc nočne more!!
-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
Punce tiste ki ste naredile vam čestitam.
Tiste pa kakega predmeta niste pa ne obupat...ve imate vsaj šeeno možnost mi pa tega nimamo ki smo imeli popravce oz. enega še imamo...
Mene je zelo strah da sploh nebom naredila v avgustu kar moram ker aveste kje je šele februar
Od mojga brat mislim, da ni naredu angle pa še nekaj...
Tiste pa kakega predmeta niste pa ne obupat...ve imate vsaj šeeno možnost mi pa tega nimamo ki smo imeli popravce oz. enega še imamo...
Mene je zelo strah da sploh nebom naredila v avgustu kar moram ker aveste kje je šele februar

Od mojga brat mislim, da ni naredu angle pa še nekaj...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
MilkyWay napisal/-a:Js legeeeendaaa!!!![]()
![]()
Skupaj torej 28 točk.Me je prav šokiralo, ko sm pogledla... Je bil še moj tip pri meni in sva začela kr plesat ku nora kšne pol ure, ko sva zvedla rezultate
.
Wau, Milkyway, čestitam, super pridna

Čestitke tudi ostalim

^^ja pa denar ti vrnejo, če je bila res njihova napaka. Pa se kar da najdit. Še posebej pri kakšni angleščini (short answers, esej,...), pa tudi pri slovenščini. Ne vem no, večinoma so kar našli, če jim je res malo falilo do višje ocene. Pa ponavadi je fajn kakšnega profesorja sabo vzet, ki se malo bolj spozna kot če bi šla sama.
- _vampirk'ca
- Debatorica
wohohoho =) tut men je uspel=)
sicer sem bla na morju pa je mogu moj pogledat....
slovenščina: 4+1(najnajnajvečje presenečenje!!)
matematika: 3(pa tolk sm se matrala vsa 4 leta za tisto ušivo dvojko=))
angleščina: 3(okej...)
sociologija: 3(okej...)
geografija: 3(kul=))
uglavnem sem zadovoljna ker sem bla že prepričana d ne bom rndila ker me je blo tolk strah...pa šele ob devetih sm zvedla ker nism upala ob petih mojga poklicat ker sm bla tuk živčnaaaa...
dns pa v šolo na slavnostno podelitev jutr pa na morjeeeee =)
in pa...ČESTITAM vsem ki ste nrdile....
kteri pa ni uspel...pa velik sreče in res, res, res mi je žal....
sicer sem bla na morju pa je mogu moj pogledat....
slovenščina: 4+1(najnajnajvečje presenečenje!!)
matematika: 3(pa tolk sm se matrala vsa 4 leta za tisto ušivo dvojko=))
angleščina: 3(okej...)
sociologija: 3(okej...)
geografija: 3(kul=))
uglavnem sem zadovoljna ker sem bla že prepričana d ne bom rndila ker me je blo tolk strah...pa šele ob devetih sm zvedla ker nism upala ob petih mojga poklicat ker sm bla tuk živčnaaaa...
dns pa v šolo na slavnostno podelitev jutr pa na morjeeeee =)
in pa...ČESTITAM vsem ki ste nrdile....

kteri pa ni uspel...pa velik sreče in res, res, res mi je žal....
Nardila
Ampak kako
....
Slova: 3+1 ( 1% do višje ocene)
Gefa: 2 (1% do višje ocene)
Umetnostna zgodovina : 3 ( 3% do višje ocene)
Mata: 3 (lepa trojka)
Angla: 3 ( 4% do višje ocene)
Zdej ne vem..kva se mi najbolj splača it pogledat???
Aia moj je padu maturo..3 predmete
: Prou hudo mi je zanjga in tud ne vem kako se je loh to nardil, glede na to da ni meu nikol popravcev, zmer mu je kukr tok šlo, edin z mato je meu mau probleme. In zdej kr šok. On sploh ni pričakvov tega
.

Slova: 3+1 ( 1% do višje ocene)
Gefa: 2 (1% do višje ocene)
Umetnostna zgodovina : 3 ( 3% do višje ocene)
Mata: 3 (lepa trojka)
Angla: 3 ( 4% do višje ocene)
Zdej ne vem..kva se mi najbolj splača it pogledat???
Aia moj je padu maturo..3 predmete

Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 14. Jul. 2008 13:22, skupaj popravljeno 1 krat.
^^ Ja sj najbrž res.
Drgač pa tole je copy-paste z RIC-a:
Varstvo pravic kandidatov
Vpogled v izpitno dokumentacijo
Kandidat lahko v treh dneh po objavi rezultatov s priporočeno vlogo zahteva, da mu Ric omogoči brezplačni vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih. Kot dan oddaje vloge šteje poštni datum, odtisnjen na kuverti. Vloge ni potrebno pošiljati za vsak predmet posebej, le jasno naj bo navedeno, pri katerih predmetih kandidat želi vpogled.
V nekaj dneh od prejema vloge za vpogled v izpitno dokumentacijo Ric kandidata obvesti o datumu in uri vpogleda. S pisnim pooblastilom lahko vpogled namesto kandidata izjemoma opravi tudi kdo drug. Pooblastila ni potrebno notarsko overiti.
Vpogleda se lahko poleg kandidata udeleži tudi en spremljevalec, ki pa ne sme biti član DPK SM ali zunanji ocenjevalec pri tem predmetu splošne mature na tem izpitnem roku. Pregled izpitne dokumentacije za en predmet traja praviloma 1 uro. Na vpogledu dobi kandidat informacije o možnosti ugovora, navodila za pripravo ugovora na oceno in kopijo zapisnika o opravljenem vpogledu.
Ugovor
Najpozneje naslednji dan po opravljenem vpogledu lahko kandidat vloži:
obrazložen ugovor na način izračuna izpitne ocene, pri katerem se preveri, ali so bili vsi seštevki točk pravilno izračunani, ali so vsi podatki pravilno preneseni v računalniško bazo podatkov, ali so bile upoštevane morebitne prilagoditve ocenjevanja in ali je kandidat glede na doseženo število točk in potrjene meje med ocenami dobil ustrezno oceno. V postopku se ne pregledujejo izpitne pole in se ne preverja pravilnost ocenjevanja;
obrazložen ugovor na oceno, če kandidat meni, da ni bil ocenjen v skladu z veljavnimi navodili za ocenjevanje in točkovnikom. V tem postopku DK SM zaprosi za strokovno mnenje izvedenca, ki pregleda vse izpitne pole kandidata in poda mnenje o pravilnosti ocenjevanja oz. svojo oceno izpitnega izdelka kandidata.
Kandidat mora ugovoru priložiti dokazilo o plačilu stroškov ugovora, ki se mu v primeru upravičenega ugovora (tj. če se zviša ocena) vrnejo.
V obeh primerih o ugovoru odloči DK SM najpozneje v 60 dneh po prejemu vloge. Odločitev DK SM je dokončna.
Še link ker lahko klikneš bolj podrobno: http://www.ric.si/splosna_matura/rezultati/
Drgač pa tole je copy-paste z RIC-a:
Varstvo pravic kandidatov
Vpogled v izpitno dokumentacijo
Kandidat lahko v treh dneh po objavi rezultatov s priporočeno vlogo zahteva, da mu Ric omogoči brezplačni vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih. Kot dan oddaje vloge šteje poštni datum, odtisnjen na kuverti. Vloge ni potrebno pošiljati za vsak predmet posebej, le jasno naj bo navedeno, pri katerih predmetih kandidat želi vpogled.
V nekaj dneh od prejema vloge za vpogled v izpitno dokumentacijo Ric kandidata obvesti o datumu in uri vpogleda. S pisnim pooblastilom lahko vpogled namesto kandidata izjemoma opravi tudi kdo drug. Pooblastila ni potrebno notarsko overiti.
Vpogleda se lahko poleg kandidata udeleži tudi en spremljevalec, ki pa ne sme biti član DPK SM ali zunanji ocenjevalec pri tem predmetu splošne mature na tem izpitnem roku. Pregled izpitne dokumentacije za en predmet traja praviloma 1 uro. Na vpogledu dobi kandidat informacije o možnosti ugovora, navodila za pripravo ugovora na oceno in kopijo zapisnika o opravljenem vpogledu.
Ugovor
Najpozneje naslednji dan po opravljenem vpogledu lahko kandidat vloži:
obrazložen ugovor na način izračuna izpitne ocene, pri katerem se preveri, ali so bili vsi seštevki točk pravilno izračunani, ali so vsi podatki pravilno preneseni v računalniško bazo podatkov, ali so bile upoštevane morebitne prilagoditve ocenjevanja in ali je kandidat glede na doseženo število točk in potrjene meje med ocenami dobil ustrezno oceno. V postopku se ne pregledujejo izpitne pole in se ne preverja pravilnost ocenjevanja;
obrazložen ugovor na oceno, če kandidat meni, da ni bil ocenjen v skladu z veljavnimi navodili za ocenjevanje in točkovnikom. V tem postopku DK SM zaprosi za strokovno mnenje izvedenca, ki pregleda vse izpitne pole kandidata in poda mnenje o pravilnosti ocenjevanja oz. svojo oceno izpitnega izdelka kandidata.
Kandidat mora ugovoru priložiti dokazilo o plačilu stroškov ugovora, ki se mu v primeru upravičenega ugovora (tj. če se zviša ocena) vrnejo.
V obeh primerih o ugovoru odloči DK SM najpozneje v 60 dneh po prejemu vloge. Odločitev DK SM je dokončna.
Še link ker lahko klikneš bolj podrobno: http://www.ric.si/splosna_matura/rezultati/