Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Hvala.. :)
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ja, a niso jutr ob 5ih rezultati? al kaj zdej govorite o čem?
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *pikiča* »

hvala!

glede poklicne mature... najvišje možno število točk je 23, za zlatega maturanta pa moraš imeti 22 ali 23 točk, in sicer use 4predmete moraš dobiti 5, dodatno pa pri slovenščini 3 točke, oz. 2, kakor jst :)

zdj morm še ekonomijo dobit, računam na 2, 3 :P

aja, glede nagrad, lani so usi zlati maturantje dobili mobitele, brisače itd. samo tisti z vsemi točkami pa še 200eurov od nlb :)

tukaj mate linka, pa se prepričajte:

http://www.mss.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/12058/5513/?type=98

http://www.mss.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/12058/5518/
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Kaj sm samo js že zdej (!) tko živčna..? :roll: :roll: :roll:
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

ej nisi... sama sem že cel teden živčna ko hudič.... tlele berem o nekih diamantnih pa zlatih maturantih, mene pa je strah, če sem sploh naredla...

pa nekaj me zanima... kdaj se sploh moramo javit na faks, kao da nesemo spričevalo, pa se vpišemo al kako to gre?... ker jaz bom šla najbrž še ta teden na morje in se en bi glih rada furala nazaj z morja.
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ mene je tud strah in me bk za zlate maturante, sam da nardim z 2 magar.
mislem da se ne hodmo nkamr upisvat ampak da šola pošlje naša spričevala in use in potem smo mi po pošti pisno obveščeni al smo sprejeti al nismo.
se mi zdi no da je tko
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

aja še neki za vse nas ki odštevamo ure.. še 13 ur in 15 minut..
baje da so bli lani in predlani rezultati že malo pred 5ih na netu.. :buhu:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

http://matura.ric.si/

a še komu napiše napačno geslo? al je to sam zato ker rezultatov še ni?!
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Kaj moremo slučajno nest spričevalo od letos u šolo (ju3) al so nrdili fotokopijo in pošljejo tisto gor? Kr js ne vem kje je spričevalo od letos (sm nekam skrila da nbi vidli stari) :D
2 leti nazaj je probala moja sestra ob 4.59 pa ni še delalo.. :roll:
Pomoje bo tko nabasana stran da nam bo 10 let nalagalo :?
~NIA~: Ja najbrž ti piše da je geslo napačno (nism šla pogledat kko je pr meni k nimam tle gesla) k niso še vnesli podatkou in s tem tudi gesla ne.
Ku se bo vleklo zadnjih 15 min :roll:
Js si tudi pravim da je dovolj da sm nrdila z 2 (sploh pa ang k je blo porazno), samo vem da če se bo to zgodilo bom razočarana in se mi tkooo ne da it višat, sploh pa slove ne :rolleyes:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
love18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love18 »

ojojoj kuk mi žiučki delajo :cry: jst res nvem kaj bom če ne naredim :( kr se mi tuuk ne da še 1x učit...tuk me je strah :cry:
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

Pri nas lani je bilo tako, da smo dobili rezultate točno ob 5ih. Piše ocena in koliko točk si dosegel pri katerem predmetu. pa ne se tako sekirat zaradi rezultatov, ker se ponavadi kriteriji še spustijo. Še posebej pri naravoslovnih predmetih. Spomnim se npr. matematike, ko sem pisala 73% pa sem dobila 4 + 2 točk... Sicer ne vem kako vam gre, ker vas ne poznam, samo pri nas je bilo tako, da smo bili vsi pozitivno presenečeni nad rezultati. npr. sošolec, ki je imel angleščino vedno 2 jo je na maturi pisal 4, točko do 5. Tako, da kar brez skrbi :)

Po objavi rezultatov imate na šolah podelitev maturitetnih spričeval. Pri nas so zlate maturante posebej našteli, ostalim pa vsakemu posebej čestitali, ocen pa niso omenjali.

V roku enega tedna mislim, da bi pa morali zvedeti kam ste sprejeti. Ponavadi, vsaj lani je bilo tako, da so ljubljančani zvedeli v ene treh dneh, drugi malo kasneje... mi smo se mi zdi po petih dneh zvedeli. Splača se mogoče po kakšnem forumu pogledati koliko je bila kje omejitev da vas ne bo tako skrbelo :)

Vpis pa je različen glede na faks na katerega se vpisujete. Ponavadi so vpisi konec avgusta, kaj morate prinesti sabo pise na vabilu na vpis, ki ga dobite po pošti, nekaj kasneje, ko že veste na kater faks ste sprejeti. To so ponavadi slike (za indeks), maturitetno spričevalo, spričevalo 4. letnika,... sem že malo pozabila. v glavnem vse vam piše :)

Upam, da sem kateri pomagala :)
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Js sm sanjala, da sm nardila maturo in sm bla reees zelo vesela... Ko sm se zbudila, je bil zame prav šok, ko sm se zavedala, da so pa to ble navsezadnje le saaanje... :?
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Js že dva dni sanjam to maturo.. :roll: dane ssm sanjala da smo se zlati maturantje (js sm bla med njimi :D ) slikali z Zverom in sm ga js povozila s traktorjem :D s tem, da sm šla na podelitev brez da bi sploh pogledla na comp (pozabla) in sm bla vsa živčna..
Vsakič ko pomislim na to me stisne v želodcu :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Jst pa začuda še čist nč nisem sanjala o maturi zadnji mesec.Haha Vanessa morš bit pa fejst huda na Zvera da si ga kr s traktorjem povozila :lach: .

Moje2 že vesta kakšni so moji nameni če ne bom sprejeta tko da sem usaj tok pomirjena ker vem da ne bosta preveč jezna name (no ja še nikol nista bla drgač.). Je mami kr sama rekla: drgač pa delat pa drug let spet probat. Ja sj druzga mi ne preostane.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Oh rezultati :pale:
Zaklenjeno