Matura [Združena tema]
hvala!
glede poklicne mature... najvišje možno število točk je 23, za zlatega maturanta pa moraš imeti 22 ali 23 točk, in sicer use 4predmete moraš dobiti 5, dodatno pa pri slovenščini 3 točke, oz. 2, kakor jst
zdj morm še ekonomijo dobit, računam na 2, 3
aja, glede nagrad, lani so usi zlati maturantje dobili mobitele, brisače itd. samo tisti z vsemi točkami pa še 200eurov od nlb
tukaj mate linka, pa se prepričajte:
http://www.mss.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/12058/5513/?type=98
http://www.mss.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/12058/5518/
glede poklicne mature... najvišje možno število točk je 23, za zlatega maturanta pa moraš imeti 22 ali 23 točk, in sicer use 4predmete moraš dobiti 5, dodatno pa pri slovenščini 3 točke, oz. 2, kakor jst

zdj morm še ekonomijo dobit, računam na 2, 3

aja, glede nagrad, lani so usi zlati maturantje dobili mobitele, brisače itd. samo tisti z vsemi točkami pa še 200eurov od nlb

tukaj mate linka, pa se prepričajte:
http://www.mss.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/12058/5513/?type=98
http://www.mss.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/12058/5518/
ej nisi... sama sem že cel teden živčna ko hudič.... tlele berem o nekih diamantnih pa zlatih maturantih, mene pa je strah, če sem sploh naredla...
pa nekaj me zanima... kdaj se sploh moramo javit na faks, kao da nesemo spričevalo, pa se vpišemo al kako to gre?... ker jaz bom šla najbrž še ta teden na morje in se en bi glih rada furala nazaj z morja.
pa nekaj me zanima... kdaj se sploh moramo javit na faks, kao da nesemo spričevalo, pa se vpišemo al kako to gre?... ker jaz bom šla najbrž še ta teden na morje in se en bi glih rada furala nazaj z morja.
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Kaj moremo slučajno nest spričevalo od letos u šolo (ju3) al so nrdili fotokopijo in pošljejo tisto gor? Kr js ne vem kje je spričevalo od letos (sm nekam skrila da nbi vidli stari)
2 leti nazaj je probala moja sestra ob 4.59 pa ni še delalo..
Pomoje bo tko nabasana stran da nam bo 10 let nalagalo
~NIA~: Ja najbrž ti piše da je geslo napačno (nism šla pogledat kko je pr meni k nimam tle gesla) k niso še vnesli podatkou in s tem tudi gesla ne.
Ku se bo vleklo zadnjih 15 min
Js si tudi pravim da je dovolj da sm nrdila z 2 (sploh pa ang k je blo porazno), samo vem da če se bo to zgodilo bom razočarana in se mi tkooo ne da it višat, sploh pa slove ne

2 leti nazaj je probala moja sestra ob 4.59 pa ni še delalo..

Pomoje bo tko nabasana stran da nam bo 10 let nalagalo

~NIA~: Ja najbrž ti piše da je geslo napačno (nism šla pogledat kko je pr meni k nimam tle gesla) k niso še vnesli podatkou in s tem tudi gesla ne.
Ku se bo vleklo zadnjih 15 min

Js si tudi pravim da je dovolj da sm nrdila z 2 (sploh pa ang k je blo porazno), samo vem da če se bo to zgodilo bom razočarana in se mi tkooo ne da it višat, sploh pa slove ne

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Pri nas lani je bilo tako, da smo dobili rezultate točno ob 5ih. Piše ocena in koliko točk si dosegel pri katerem predmetu. pa ne se tako sekirat zaradi rezultatov, ker se ponavadi kriteriji še spustijo. Še posebej pri naravoslovnih predmetih. Spomnim se npr. matematike, ko sem pisala 73% pa sem dobila 4 + 2 točk... Sicer ne vem kako vam gre, ker vas ne poznam, samo pri nas je bilo tako, da smo bili vsi pozitivno presenečeni nad rezultati. npr. sošolec, ki je imel angleščino vedno 2 jo je na maturi pisal 4, točko do 5. Tako, da kar brez skrbi
Po objavi rezultatov imate na šolah podelitev maturitetnih spričeval. Pri nas so zlate maturante posebej našteli, ostalim pa vsakemu posebej čestitali, ocen pa niso omenjali.
V roku enega tedna mislim, da bi pa morali zvedeti kam ste sprejeti. Ponavadi, vsaj lani je bilo tako, da so ljubljančani zvedeli v ene treh dneh, drugi malo kasneje... mi smo se mi zdi po petih dneh zvedeli. Splača se mogoče po kakšnem forumu pogledati koliko je bila kje omejitev da vas ne bo tako skrbelo
Vpis pa je različen glede na faks na katerega se vpisujete. Ponavadi so vpisi konec avgusta, kaj morate prinesti sabo pise na vabilu na vpis, ki ga dobite po pošti, nekaj kasneje, ko že veste na kater faks ste sprejeti. To so ponavadi slike (za indeks), maturitetno spričevalo, spričevalo 4. letnika,... sem že malo pozabila. v glavnem vse vam piše
Upam, da sem kateri pomagala

Po objavi rezultatov imate na šolah podelitev maturitetnih spričeval. Pri nas so zlate maturante posebej našteli, ostalim pa vsakemu posebej čestitali, ocen pa niso omenjali.
V roku enega tedna mislim, da bi pa morali zvedeti kam ste sprejeti. Ponavadi, vsaj lani je bilo tako, da so ljubljančani zvedeli v ene treh dneh, drugi malo kasneje... mi smo se mi zdi po petih dneh zvedeli. Splača se mogoče po kakšnem forumu pogledati koliko je bila kje omejitev da vas ne bo tako skrbelo

Vpis pa je različen glede na faks na katerega se vpisujete. Ponavadi so vpisi konec avgusta, kaj morate prinesti sabo pise na vabilu na vpis, ki ga dobite po pošti, nekaj kasneje, ko že veste na kater faks ste sprejeti. To so ponavadi slike (za indeks), maturitetno spričevalo, spričevalo 4. letnika,... sem že malo pozabila. v glavnem vse vam piše

Upam, da sem kateri pomagala

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Js že dva dni sanjam to maturo..
dane ssm sanjala da smo se zlati maturantje (js sm bla med njimi
) slikali z Zverom in sm ga js povozila s traktorjem
s tem, da sm šla na podelitev brez da bi sploh pogledla na comp (pozabla) in sm bla vsa živčna..
Vsakič ko pomislim na to me stisne v želodcu

Vsakič ko pomislim na to me stisne v želodcu

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
^^ Jst pa začuda še čist nč nisem sanjala o maturi zadnji mesec.Haha Vanessa morš bit pa fejst huda na Zvera da si ga kr s traktorjem povozila
.
Moje2 že vesta kakšni so moji nameni če ne bom sprejeta tko da sem usaj tok pomirjena ker vem da ne bosta preveč jezna name (no ja še nikol nista bla drgač.). Je mami kr sama rekla: drgač pa delat pa drug let spet probat. Ja sj druzga mi ne preostane.

Moje2 že vesta kakšni so moji nameni če ne bom sprejeta tko da sem usaj tok pomirjena ker vem da ne bosta preveč jezna name (no ja še nikol nista bla drgač.). Je mami kr sama rekla: drgač pa delat pa drug let spet probat. Ja sj druzga mi ne preostane.