Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Jah sam kaj je razlika med pavziranjem pa ponavljanjem?? Ker če pavziraš avtomatsko ponavljaš ker itak ne nardiš letnika.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Če pavziraš, nimaš statusa študenta, kar na nekaterih faksih pomeni, da moraš za opravljanje izpita plačati.

Če pa ponavljaš, se ti pa status ohrani. Vendar lahko tekom študija ponavljaš samo enkrat. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Jah ne vem kaj je fora pavziranja pol ker itak nimaš statusa..delat pa pol tud ne morš prek študenca a ne?? Da bi pa eno leto bla vpisana nekam pa da ne bi hodila pa tud ne vem no če se splača.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

A če si zlat dobiš 500e??? :eek: :eek: Fak!! Če bi to vedla bi se pa res učila (nimam omejitve skor nč, itak bom sprejeta), ker bi pomoje lahko bla (mi vsi rpedmeti dost ležijo). Aaaaaaa. Že pr tekmovanju za španščino sm se zajebala ker se mi zjutri ni dal ustat za na državno, pa bi verjetno bla 1. in dobila bon za 500e za učenje španščine v španiji. Ampak se tolažm, da mogoče pa le nebi bla 1. :D (čeprov sm skor zihr da bi bla). Jooooj, a če grem drug let izbolšvat pa sm zlata, a tud dobim kej? :D (sej drgač mi keš ne pomen preveč, sam trenutno mam res krizoooo, pa bi teh 500e fajn prov pršlo :D)
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Ja če pavziraš imaš še vedno šanso, da se lahko prepišeš ali pa ponavljaš. Res ne moreš delati prek študenta, lahko pa se prijaviš na zavod in si lahko vseeno najdeš službo, poleg tega ti pa še teče delovna doba. :wink:
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Uf to od statusa ša nism vedla.. :roll: Me je malo zamorilo k itak vem da bom ponavljala letnik več ku 1x :D
A ni tko da tudi na faksih preverjajo odsotnosti in lahko letiš če te ni na predavanjih?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Čist je to odvisno od faksa. Na našm je bila pr enm predmetu potrebna 75% prisotnost, če ne nisi mogel opravljati izpita. Tko so rekli, mogoče so na koncu mal čez prste pogledal. :P

Po novem bolonjskem sistemu naj bi se preverjala prisotnost na predavanjih (pri nas se je, kot sem že povedala, samo pri enem - do zdaj), ne verjamem pa, da te lahko kar vržejo s faksa. Verjetno "samo" izpita ne moreš opravljati. :wink:
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Shimmie_ »

Če ne nardiš mature al pa jo greš izbolšvat je še ena šansa da se ne vpišeš kr nekam. Ena moja kolegica je zajeb** neki z vpisom, pa je bla sprejeta sam na izredno, kar pa ni hotla it...

U glavnem ta šansa je taka, d se mogoče vpišeš na maturitetni tečaj, zdj ni važn al na tečaj kjer delaš tapravo-gimnazijsko maturo, al pa sam poklicno maturo. S tem si podalšaš status dijaka za en let, lhk delaš prek študenta itd. In kar je najbl važn, ne gre ti en let na faksu zarad pavziranja al pa ponavljanja.

Če pavziraš sevede nimaš statusa študenta,se prav ne morš delat prek študenta. Jst poznam dost folka, k pavzira, zdj al dela na črno, al pa se pogodbeno zaposijo. Sicer pa možnosti more bit dost, kr kar precej folka pavzira.

Kar se pa tiče preverjanja prisotnosti na predavanjih. Tud na našmu faksu so preverjal tko pr enmu, al pa pr dveh predmetih. Itak sam veš al kj odneseš od predavanja in se ti splača hodt, al ti je pa živ dolgčas bit tm zato... Važn je predvsem to, d v roku oddaš seminarske naloge in podobne zadolžitve. Kreditne točke za prisotnost ti pa tko al tko pol povsod dajo če nardiš vse obveznosti.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Kaj pa če že delaš nekje prek študentskega servisa in šele pole začneš pavzirat.. moreš nehat delat al lahko nadaljuješ?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

^^To je pa odvisno, kako se zmeniš z delodajalcem. Njim je sigurno bolje, če nekdo dela preko študentskega servisa, kot pa če je zaposlen (študentje nimamo plačanega dopusta, kadarkoli te lahko pošljejo domov...).
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

Jagodkaa napisal/-a:a mogoče katera ve kdaj gremo lahko pogledat v lj svoje pole?

nam so rekli, da jih pošljejo iz ljubljane na šolo, pa da lahko pogledaš pole nekak v roku treh dneh... ne vem čisto točno...

če pa se pritožiš, pa plačaš
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
ssaaby
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a ssaaby »

Mene pa zanima, če maš retzultat na maturi en predmet samo 40% (torej naj ne bi bilo dost za dve) in vse ostale nad oceno 3...a ti res pol unga ta slabga ''šenkajo'' dve?
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

ssaaby napisal/-a:Mene pa zanima, če maš retzultat na maturi en predmet samo 40% (torej naj ne bi bilo dost za dve) in vse ostale nad oceno 3...a ti res pol unga ta slabga ''šenkajo'' dve?

O tem smo si razjasnile pojme nekaj strani nazaj. Mal pobrskaj, pa boš tudi ti na tekočem ;)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Shimmie_ napisal/-a:Če ne nardiš mature al pa jo greš izbolšvat je še ena šansa da se ne vpišeš kr nekam. Ena moja kolegica je zajeb** neki z vpisom, pa je bla sprejeta sam na izredno, kar pa ni hotla it...

U glavnem ta šansa je taka, d se mogoče vpišeš na maturitetni tečaj, zdj ni važn al na tečaj kjer delaš tapravo-gimnazijsko maturo, al pa sam poklicno maturo. S tem si podalšaš status dijaka za en let, lhk delaš prek študenta itd. In kar je najbl važn, ne gre ti en let na faksu zarad pavziranja al pa ponavljanja.

Če pavziraš sevede nimaš statusa študenta,se prav ne morš delat prek študenta. Jst poznam dost folka, k pavzira, zdj al dela na črno, al pa se pogodbeno zaposijo. Sicer pa možnosti more bit dost, kr kar precej folka pavzira.

Kar se pa tiče preverjanja prisotnosti na predavanjih. Tud na našmu faksu so preverjal tko pr enmu, al pa pr dveh predmetih. Itak sam veš al kj odneseš od predavanja in se ti splača hodt, al ti je pa živ dolgčas bit tm zato... Važn je predvsem to, d v roku oddaš seminarske naloge in podobne zadolžitve. Kreditne točke za prisotnost ti pa tko al tko pol povsod dajo če nardiš vse obveznosti.

Sam verjetno če ne hodiš pol na ta maturitetni tečaj te najbrž lahko vržejo iz šole?? Al je to čist tko hodiš-ne hodiš? Ker ni glih fajn da pol sred leta izgubiš status dijaka.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Shimmie_ »

Ta moja kolegica se tud prkazala ni na enmu predavanju. S šole so ji parkrat poslal obvestila se mi zdi, enkrat je pa pol s šole dubla pošto, d so jo izpisal.
Preveč neopravičenih. Ampk tle je važn predvsem to, da se status dijaka ohran. namreč, ne morš sred leta ostat kr brez statusa, če ti velja do konc avgusta. Tud šole ne sporočajo študentskim servisom kdo je izključen pa kdo ni

Ji je pa to možnost povedala šolska svetovalna delavka, tko d če mate take probleme je se mi zdi najbolš da se na svetovalno službo obrnete, vam bojo tm vse bl natančn razložil kaj in kako. :lol:
Zaklenjeno