starši

Pomoč iz čustvenih stisk.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

A ti sploh veš kdo se danes šteje za nepismenega. Ne več tisti, ki ne zna pisat, kot včasih, ampak tistega, ki se ne zna slovnično izražati in dela napake. Zelo zagovarjam narečja, ki bogatijo naš jezik. Ampak v pisni obliki niso dovoljena, samo pogovorno. Lahko bi se punca, ki rabi nasvet, potrudila vsaj toliko, da bi jo razumeli. Ne da si skoraj zlomiš jezik od branja napak.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

In kaj pol sm tud jz nepismena, ker ne pišem slovnično pravilno al kaj ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

To sem jaz že kdaj rekla, da bi nerazločne tekste morali brisat.
Uporabniški avatar
Bittersweet
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bittersweet »

jagoda-malina napisal/-a:Ne bom brala vsega tega tukaj, ampak odgovorila bi na uvodno vprašanje.
Kot prvo pa ti svetujem, da se v bodoče bolj trudiš pri pisanju, ker si očitno nepismena.
Torej je problem tega, da te oče nikamor ne pusti s fantom mogoče šola?
A te ne pusti ven samo s fantom, ali tudi s kolegicami ne? Kaj ti navede kot razlog zakaj ne smeš ven? Najbrž en problem je, samo ne vem ali v tebi ali v njemu? Stara si sicer dovolj, da bi imela fanta, je pa res, da živiš še doma in najbrž ne bo moralo biti vse po tvoje.

komu je blo to namenjeno?
LOVE hurts
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Pomoje avtorici teme, ker je res nejasna v pisanju.
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objava Napisal/-a Laurica* »

Tuki še en tak primer.
V zadnjih mesecih se s svojimi starši slabo razumem. Tudi onadva se med seboj ne razumeta že par let. Jaz sama vem, da nisem nikakršen zabluzen mulc, vem kje so meje normale pri žuranju, v gimnaziji sem dobra, ko je mami v službi, pospravim po hiši da ima čim manj dela. Sej prznam da sem tu pa tam malo lena, ampak mislim da pridejo obdobja, ko nisi ravno koristen :)

V naši družini imamo pestro paleto preteklih dogodkov, ki bi jih najraje zbrisali (pretepanje med staršema, razbijanje pohištva po hiši, fotr alkoholik - zbolu za epilepsijo, živčen je... ). Vse to mi pušča posledice in še vedno razmišljam o tem in postajam depresivna. Neki časa je bla mami moja zaveznica, pred par meseci pa se ji je strgal in mi je začela brat sms-e (prebrala je ravno tistga, ku me frend vprašal kdaj ga gremo pit - tko se ponavad bolj sam reče - od takrat naprej mi ne pusti hodt v to družbo, tu pa so moji boljši frendi, moja BF rada hodi v to družbo), bognedaj da me vidi da sedim (!), očita mi da zapravim preveč keša ( s šolo smo bli za teden v španiji, 3 dni sem bla v bosni, 2 dni na morju ) ...
Skratka v vsaki malenkosti najde izgovor, da se začne name dret. Verjamem, da mi hoče dobro, da v življenu nekaj dosežem.. Ampak - v mejah normale !

Kar se je pa včeraj zgodilo, pa nikoli ne bom pozabila. Bili smo na gasilski veselici, tudi moji starši so bili, tja smo prišli posebej. Z našo družbo smo bili malce stran od dogajanja. Blo nas je ful. Tam sem se srečala s ffantom, ki mi je všeč že kake pol leta. Sicer nisva bla skupi, ampak me je sam objemu, pa za boke držu. Naši so to vidl, me odpelal domou, mami mi je rekla da sm bla vidt ko kurba (dobesedno), da kaj sramotim familijo. Ta fant je ene 3 mesce nazaj hodu z eno iz naših krajev in prejšnjo soboto so ga vidl z eno punco, ampk sta končala. Mami se mi je začela ob 3h ponoč začela dret, da kaj se družim s takimi ljudmi, da nej nardim kariero, da nimam kej mislt na fante, sploh pa ne na tazga. Zdej mi je prepovedala hodt vn sploh, ker se boji, da se bom z njim dobivala na skrivaj.
Žal mi je, da nism šla v srednjo šolo v Ljubljano, bila bi v domu.. Drugo leto grem na fax in v Ljubljano, tja se bom potem tudi preselila zaradi študija.
Glede fantov pa.. Ne vem, če si bom kdaj sploh upala koga predstavit doma, že tako mi je bil vedno to problem.
Ti moji problemi s starši so skoraj brezizhodni.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Laurica* :bussi:
Upam, da se bo situacija usaj malo popravla !
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objava Napisal/-a Laurica* »

p!ka napisal/-a:Laurica* :bussi:
Upam, da se bo situacija usaj malo popravla !

Ooooo , hvalaaa :)

No, jst tud upam da se bo.. Skušam živet lajf tako, da odmislim starše. Hvala Bogu, da imam vsaj dobro frendico, ki ji lahko zaupam in me razume, predvsem pa mi dobro svetuje. Hvala tud temu forumu seveda, ne samo da dobiš od vsakega delček pomoči , ampak že samo ko pišeš tuki gor, se ti misli bistrijo :)
Uporabniški avatar
Eli**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a Eli** »

Laurica*, v življenju se tut kej tazga lahko zgodi..nimaš kej.. Brezveze ti je pamet solit s tem, da se skušaj s starši pogovort, ker pomoje nima smisla.. Misli na to, da boš naslednje leto v Lj študirala in boš mela velik časa zase, prijatle, fante..starši te pri teh letih ne bi smel več obremenjevat s takimi stvarmi in da ti mama reče, da si kurba je žalostno, ampak to ni več tvoja stvar..so tvoji starši in na nek način jih moraš imet rada.. Skušaj zdržat, pa držimo pesti :)
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

Oprosti, jagoda-malina, ampak niti ti ne pišeš slovnično pravilno. :?
Zadnjič spremenil Miss September, dne 11. Jul. 2008 10:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
manculina*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a manculina* »

lepo povej očetu da nisi več mjhna 5 letna punčka ampak si že dost stara da sama odločaš o svojmu življenjam, kam boš šla s kom se boš družla in da znaš tut skrbet sama zase.. :)
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

Mogoč se boš v najslabšem primeru skregala al kaj.. V tem ni nič slabega. Sam kaj- itak da ti hočejo postavt doma meje.. In moral bi oni (starši, v tem primeru oče) malo popustit.. Vsaj malo.. Sej počasi se daleč pride.. In ti bi jim lahko počasi dokazala, da je vse ok.. Ni treba, da se naenkrat vse zgodi.. Se tut ne more.. Imamo pa skor vse podobn problem s strogimi starši in ga moramo rešit.. Samo ne verjamem da pade kej samo z neba, se je treba malo potrudit za to..
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
nincy87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nincy87 »

Se strinjam z missLavigne!

Jst sm mela podobne probleme z očetom! potem sm pa fanta dam prpelala pa je vidu da je čist fajn dečko in od takrat mi ne teži kam grem, ker ve da sm z njim na varnem!
:D
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

napaka
Zadnjič spremenil Marcela123, dne 02. Maj. 2009 15:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Always look on the bright side of your life.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

napaka
Zadnjič spremenil Marcela123, dne 02. Maj. 2009 15:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Always look on the bright side of your life.
Odgovori