Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *pikiča* »

jst sm pa zlata maturantka:) dobila sm 22točk, pri slovenščini 2dodatni.

Zdaj moram še počakati splošno maturo, ker sem opravljala še 5.predmet iz ekonomije, tko da držte pesti da bo dobr :P
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

_malena_ napisal/-a:Tud jaz sem kar zadovoljna z maturo - 20 točk sem zbrala. Ni pa mi jasno na kak način ste potem to preračunale da ste dobile 80 točk, oziroma 83... ?

ja po tabeli si zračunaš...no meni je sestra....hehe(točke)
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Sverige.

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenaa »

*pikiča* napisal/-a:jst sm pa zlata maturantka:) dobila sm 22točk, pri slovenščini 2dodatni.

Zdaj moram še počakati splošno maturo, ker sem opravljala še 5.predmet iz ekonomije, tko da držte pesti da bo dobr :P

Bravooo! :)
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

_malena_ napisal/-a:
skuštranka napisal/-a:Od kdaj pa se lahko iz poklicne na uni vpišeš? :roll:

Kot ti je že gaby_ odgovorila... ko delaš peti predmet. Pa ni potrebno zavijati z očmi :roll:

S poklicno šolo res ne vem, če lahko greš na univerzitetno študirati; moraš prej narediti še +2 (da imaš 3+2, potem pa še peti predmet na splošni maturi).

Ampak verjetno je bilo mišljeno za srednjo šolo, pri kateri pa res lahko s petim predmetom na splošni maturi prideš kar na dosti programov univerzitetnega študija.
Tako da ne ena ne druga naj ne zavija z oči, ker nobena ni imela prav. :P

Glede rezultatov... Če piše, da bojo ob 5.00, bojo res takrat (če ne bojo že prej kaj spremenili). Pri nas so lani ves čas govorili, da bojo v soboto ob polnoči, potem so pa kakšne 14 dni pred tem datumom spremenili in napisali, da bo na dan podelitve spričeval, torej v ponedeljek, ob 5.00.
Jaz sem šla gledat že malo prej, pa še ni bilo. Res so dali rezultate točno ob petih, ampak se že čez 15 minut ni dalo več pogledati, ker se je vse zablokiralo. Tako da vam svetujem, da če že boste vstale tako zgodaj, da vstanite tako, da boste ob 5.00 že pred računalnikom, ker potem vse zablokira in je treba kar čakati. :D

Čim lepše rezultate vam želim :)

Edit: Glede izračuna točk... Na dijaski.net si odprite stran, kjer so univerze, pa poiščite svojo fakulteto in pri svojem programu kliknite na kalkulator. Tam samo vneseš podatke in ti izračuna (ker ni za vse smeri enako).
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

ja pa še en haklc je...če greš na uni iz poklicne lahko da kljub petemu predmetu ne moreš gor...usak program oziroma usak fax ma u razpisu naisan kakšni so pogoji da se lahko vpišeš na njihov fax.
nekateri faxi dovoljujejo da se vpišeš s petim predmetom, drugi zahtevajo splošno maturo al pa srednjo šolo v njihovi smeri s petim predmetom....nekdo ki pa je npr naredu elektro pa ne more na predšolsko vzgojo...bi mogu na prekvalifikacije al pa maturitetni tečaj. najbol je pa v razpisu pogledat kam se lahko vpišeš pod kakšnimi pogoji.

in pa vsem hvala, saj enkrat med počitncam bom vstala zgodej...ob petih =)
lp
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

*sanja* napisal/-a:
_malena_ napisal/-a:
skuštranka napisal/-a:Od kdaj pa se lahko iz poklicne na uni vpišeš? :roll:

Kot ti je že gaby_ odgovorila... ko delaš peti predmet. Pa ni potrebno zavijati z očmi :roll:

S poklicno šolo res ne vem, če lahko greš na univerzitetno študirati; moraš prej narediti še +2 (da imaš 3+2, potem pa še peti predmet na splošni maturi).

Ampak verjetno je bilo mišljeno za srednjo šolo, pri kateri pa res lahko s petim predmetom na splošni maturi prideš kar na dosti programov univerzitetnega študija.
Tako da ne ena ne druga naj ne zavija z oči, ker nobena ni imela prav. :P

zdaj pa ti nimaš popolnoma prav. ker veš, obstajajo tudi štiriletne poklicne šole in ne samo triletne kot si ti povedala. in imaš prav, da je pri triletni potrebno narediti +2 in še potem peti predmet. pri štiriletni poklicni pa enostavno narediš peti predmet na gimnaziji in si komot sprejet na uni.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*pikiča* napisal/-a:jst sm pa zlata maturantka:) dobila sm 22točk, pri slovenščini 2dodatni.

čestitke!

kolko mate na poklicni sploh možnih točk? (vem da je meja za zlato 22 točk) in potem imate 4 predmete po pet točk in pri slo 3 dodatne, ali kako? :?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

am moja sošolka je imela 23 točk,čeprav ni vsega naredla z 5...je mela še neke dodatne točke..mislim da je dobila vse dodatne točke.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Hm.. Dodatni točki lahko dobiš samo 2 (samo pri slovenščini) in če vse 4 predmete pišeš 5, je to skupaj 22 točk. 23 ni možnih. :P Govorim pa seveda za poklicno maturo.
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

LoveLy* napisal/-a:
*hox* napisal/-a:^^ Aha. Js imam 83 pik. Upam da bo dovolj. Najvišja omejitev na mojem faxu je bila 79.8, v drugem roku pa 86, samo so jih vedno vzeli ene 10 več kot letos. :) We'll see. Js upam na najboljše. :cool:

am ja...če tako gledam sem zelo zadovolna da mam 80 pik(16 točk)...in upam da bom sprejeta...ker mislim da na faks ko sem se vpisala ni blo nikol do zaj več kot 80 pik,upam da letos tudi ne bo,pa še manj jih je vpisanih kot vsako leto do zdaj,tak da....malo se zanašam na to
lani je blo baje 77 pik,čez 80 ne sme it..hehe...džim pesti za vse da bomo uspešno sprejete...hehe

Kako ste to zračunale? Kaj si delala splošno ali poklicno maturo? Ko sem bila jaz maturantka je sošolka tudi zbrala 16 pik vendar je to zneslo skupaj malo čez 60 točk za faks.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

tabela (in navodila) za računanje točk:

http://www.vpis.uni-mb.si/Izracun/izracun_tock.htm
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*hox* napisal/-a:^^ Hm.. Dodatni točki lahko dobiš samo 2 (samo pri slovenščini) in če vse 4 predmete pišeš 5, je to skupaj 22 točk. 23 ni možnih. :P Govorim pa seveda za poklicno maturo.

um, no včeraj mi je ena kolegica rekla, da so možne 3 dodatne točke pri slo. in tudi za naše zlate maturante je pisalo, da so dosegli mejo 22 in več točk.
no, kakorkoli, v bistvu z mano to nima veze, samo zanimalo me je, kako se razlikuje od splošne mature. :)
Uporabniški avatar
_malena_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _malena_ »

Res je, pri slo so možne 3 dodatne točke.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

*hox* napisal/-a:^^ Hm.. Dodatni točki lahko dobiš samo 2 (samo pri slovenščini) in če vse 4 predmete pišeš 5, je to skupaj 22 točk. 23 ni možnih. :P Govorim pa seveda za poklicno maturo.

am je možno...ker sem vidla na lastne oči da je mela 23 točk...tak da...je res..
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica

Peony napisal/-a:
Kako ste to zračunale? Kaj si delala splošno ali poklicno maturo? Ko sem bila jaz maturantka je sošolka tudi zbrala 16 pik vendar je to zneslo skupaj malo čez 60 točk za faks.

am poklicna matura je to....
če bi na splošni maturi mela 16 pik...bi to pomenilo malo čez 60 točk...
poklicna se drugače šteje.
Zaklenjeno