[MaLa] napisal/-a:Nadine napisal/-a:hvala
ja jemljem logest, tko da možno da so krive tabletke
bom probala pit mal več tekočine ker je tud res da ful mal pijem
sam usen bedno k ga hoče on dat notr in ne gre in morm jz potem naprej poslint da šele potem lahko gre

hjao
Tud js sem mela enak problem, ko sem jemala logest. Probaj zamenjat tabletke - zdaj jem yasminelle pa je ful fajn, pri logestu je blo pa vse tako suho da je blo groza

Meni je pa ginekologinja zaradi teh bolečin zamenjala iz Yasminelle na Rigevidon - pač sklepanje, da je za bolečino med spolnimi odnosi kriva premajhna vlažnost, kar naj bi bilo posledica tega, da so Yasminelle hormonsko premalo močne (to naj bi pripomoglo k suhi nožnici). No, zdaj z vlažnostjo res ni problemov, pa se mi še vedno dogaja, da boli, četudi je nožnica dovolj navlažena. Sem sama spoznala, da je za to precej kriv strah pred bolečino, kar povzroči, da se mišice ne sprostijo toliko (se krčijo), da bi bilo omogočeno prodiranje brez bolečine. Tako da tistim, ki imate podobne težave, predlagam, da se spolnosti poskusite lotiti na način, ki vam ne bo predstavljal pritiskov. Velikokrat je recimo problem, ko se prehitro preide k bistvu, ko punca na to še ni pripravljena, zaradi česar se nožnica ne odpre dovolj in posledično boli. Mogoče bi bilo vredno poskusit s tem, da same dajete pobudo za seks, ampak to takrat, ko si ga močno zaželite. Torej, vzemite si tisti čas, ki ga potrebujete, da se sprostite, da vas dosežejo pravi občutki, pa bi moralo iti lažje.