Mlade mamice in atiji (srednješolci)
Moja sestra je rodila pri 20ih, kar je za naše razmere seveda mlado.
Bi pa rekla takole - preden je rodila, je na gimnaziji, ki jo je obiskovala, totalno bluzila. Ponavljala je celo 4. letnik, non stop hodila v lokale, kadila travo in take scene. No. ko je pa dobila otroka, se je pa ful spremenila. Odgovorna je bolj kot večina, kar se mene tiče 30 letnic, tamala je cukrček, zdrava, vesela punčka in ji nič ne manjka. Zdej je pa sestra noseča drugič. Dela faks, skrbi za tamalo (no, pomaga ji tud fant), je taprava gospodinja pa ful se štekava.
Mislim, da je odvisno od osebe, ne od let, kako bo z otrokom.
Bi pa rekla takole - preden je rodila, je na gimnaziji, ki jo je obiskovala, totalno bluzila. Ponavljala je celo 4. letnik, non stop hodila v lokale, kadila travo in take scene. No. ko je pa dobila otroka, se je pa ful spremenila. Odgovorna je bolj kot večina, kar se mene tiče 30 letnic, tamala je cukrček, zdrava, vesela punčka in ji nič ne manjka. Zdej je pa sestra noseča drugič. Dela faks, skrbi za tamalo (no, pomaga ji tud fant), je taprava gospodinja pa ful se štekava.
Mislim, da je odvisno od osebe, ne od let, kako bo z otrokom.
ja saj, vse lepo in prav, če sta pač oba skupaj pa si pomagata in se spodbujata; ampak grozno pa se mi zdi ko gresta že v nosečnosti narazen, kaj pa potem
Pa nima otrok stikov z očkom, verjamite vem za take primere, in potem ga ati žura pa pije pa ne vem kaj še vse, kar je po eni strani pri srednješolcih čisto normalo.
vem pa za primer -one night stand-otroka. pa ga njegov oče spoloh ni hotel priznati, dokler niso naredili testov. Zdaj pa sploh ne vem, če ima z otrokom kaj stikov, mogoče te formalne stike, ampak do kakih globjih čustev pa ni prišlo

vem pa za primer -one night stand-otroka. pa ga njegov oče spoloh ni hotel priznati, dokler niso naredili testov. Zdaj pa sploh ne vem, če ima z otrokom kaj stikov, mogoče te formalne stike, ampak do kakih globjih čustev pa ni prišlo

iluzija napisal/-a:V splošnem sem bolj za to, da si partnerja naredita finančno zaledje, preden se vržeta v starševstvo, ampak marsikdaj najdemo primer, ko so 19letniki bolj zreli za starševsko vlogo, kot pa 30-in-več-letniki.
In poleg tega ne boš verjela, kako hitro se najde denar, če je treba

Jaz poznam eno punco, ki ima hčerko staro 4 leta. Nima končane ššole, dela v gostilni, kadi travo. In na koncu izjavi, da ona lahko hodi okrog, saj mama pazi na tamalo. Nisem je še vidla, da ne bi bla zadeta.
Ona je stara sedaj 22 let. In je totalno neodgovorna. In tudi njen fant je nek čudak, mu je za vse vseeno, samo da je lahko on celi dan na piru. Eh, takim bi jaz takoj otroka odvzela in ga dala v rejništvo, posvojitev.
Se pa strinjam, da pa niso vse take. Moja sestrična je rodila pri 19 letih. In je starševstvo vzela resno. S partnerjem sta še zdaj skupaj, zgradila sta si hiško, ona se je izšolala. Otrok pa je star sedaj že 14 let.

Ona je stara sedaj 22 let. In je totalno neodgovorna. In tudi njen fant je nek čudak, mu je za vse vseeno, samo da je lahko on celi dan na piru. Eh, takim bi jaz takoj otroka odvzela in ga dala v rejništvo, posvojitev.
Se pa strinjam, da pa niso vse take. Moja sestrična je rodila pri 19 letih. In je starševstvo vzela resno. S partnerjem sta še zdaj skupaj, zgradila sta si hiško, ona se je izšolala. Otrok pa je star sedaj že 14 let.

Smreka napisal/-a:iluzija napisal/-a:V splošnem sem bolj za to, da si partnerja naredita finančno zaledje, preden se vržeta v starševstvo, ampak marsikdaj najdemo primer, ko so 19letniki bolj zreli za starševsko vlogo, kot pa 30-in-več-letniki.
In poleg tega ne boš verjela, kako hitro se najde denar, če je trebaČe boš v današnjih časih čakal, da boš imel vse zaledje, lahko življenje že gre mimo
točno tako.O tem sem tudi jaz govorila.čakaš na kariero, na denar, na stanovanje, an avto, na psa..pa si star 50 in samski.potem pa jok in stok.nevem, razumem da ti je v mladih letih prioriteta sebe spravt konkretno na noge, ampak dolgoročno ti samos tanje na nogah en bo pomagalo k tisti pravi družinski sreči.
In res je, denar se najde, pač starši mal pomagajo, oblekce od kšnih sorodnikov dobiš in kej in je...razen če nisi tok fin, da otrok ne bo nosil ponošenih oblačil.Potem je pa to tvoj problem (pišem v poljubni osebi)...

Smreka napisal/-a: Če boš v današnjih časih čakal, da boš imel vse zaledje, lahko življenje že gre mimo.
Se strinjam. Prav tako s Kasiopejo in Purple.
Kdo sem jaz, da bom obsojala "neodgovorne" mladoletne starše? Odločitev za otroka je ena najbolj intimnih zadev. In vsak zase ve, kaj in kako in kdaj.
Verjetno je večina nosečnosti v najstniških letih nenačrtovanih. Ampak normalno vzgojen mladostnik bo znal prevzeti odgovornost, če se bo odločil otroka spraviti na svet (velja za oba spola).
Tisti primeri, ko pa smrklja še naprej cele noči žura, pije in menjava tipe za eno noč, pa niso toliko pogojeni s starostjo. Taka oseba tudi pri 30-ih ne bi bila idealna mati.
Vsaka starost ima dobre in slabe strani. In na živce mi gre soljenje pameti komurkoli glede tega. Ja, dajmo vsi v srednji šoli pit, žurat in seksat vsevprek (in splavljat, če se kontracepcija ponesreči), potem dajmo študirat in zraven žurat naprej, pri 25-ih bomo dobili idealno službo, prikazal se bo idealen partner, najeli bomo idealen kredit za hišico v predmestju in začeli delat otroke. Do tridesetega bomo imeli 2 ali 3 komade (več je totalno zahojeno), ime jim bo Ana, Luka in Nina (da ne bodo preveč izstopali) in bomo srečna družinica.
In zraven bomo še pljuvali po tistih, ki čakajo z otroci do 35. leta ali dlje.
Vsak ima svojo pot v življenju.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
kr.ena napisal/-a:Smreka napisal/-a: Če boš v današnjih časih čakal, da boš imel vse zaledje, lahko življenje že gre mimo.
Se strinjam. Prav tako s Kasiopejo in Purple.
Kdo sem jaz, da bom obsojala "neodgovorne" mladoletne starše? Odločitev za otroka je ena najbolj intimnih zadev. In vsak zase ve, kaj in kako in kdaj.
Verjetno je večina nosečnosti v najstniških letih nenačrtovanih. Ampak normalno vzgojen mladostnik bo znal prevzeti odgovornost, če se bo odločil otroka spraviti na svet (velja za oba spola).
Tisti primeri, ko pa smrklja še naprej cele noči žura, pije in menjava tipe za eno noč, pa niso toliko pogojeni s starostjo. Taka oseba tudi pri 30-ih ne bi bila idealna mati.
Vsaka starost ima dobre in slabe strani. In na živce mi gre soljenje pameti komurkoli glede tega. Ja, dajmo vsi v srednji šoli pit, žurat in seksat vsevprek (in splavljat, če se kontracepcija ponesreči), potem dajmo študirat in zraven žurat naprej, pri 25-ih bomo dobili idealno službo, prikazal se bo idealen partner, najeli bomo idealen kredit za hišico v predmestju in začeli delat otroke. Do tridesetega bomo imeli 2 ali 3 komade (več je totalno zahojeno), ime jim bo Ana, Luka in Nina (da ne bodo preveč izstopali) in bomo srečna družinica.
Kužka si pozabila!!! Pa karavana, da se bo vso prtljago lahko kam dalo...zanameček ne bi škodoval kovček na strehi avtomobila

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Pomoje, da so nekateri lahko dobri starši že pri 20, drugi pa še pri 40 ne bodo. Odvisno od človeka. Povprečno se mi pa zdi, da so bolj zreli tisti pri 30 kot pri 20. Jaz pri 28 še ne razmišljam o naraščaju. Trenutno tudi nimam fanta, in tudi če bi ga imela, ne bi kar navalila na otroke, ker moram prej spoznati, da je to pravi človek zame, s katerim želim živeti in si z njim ustvariti družino. Ker nočem biti z nekom samo zaradi potomcev. In tudi, če bi pravega že poznala, ne bi šlo to tako gladko, ker sem se komaj zaposlila in je problem služba. Sploh pa ni kar tako izgubiti dobro delavno mesto. Niti nimam staršev, ki bi mi lahko karkoli financirali in ne sorodnikov, ki bi mi z raznimi rabljenimi zadevami priskočili na pomoč.
V naši ulici, je ena mamica pri 22, a rajši ne govorim kako dela z otrokom, ker ona se mora kao še znoret. Na njega pazijo vsi drugi, samo ona ne. Tu mi je pa hudo za otroka, ker ima tako neodgovorno mamico.
V naši ulici, je ena mamica pri 22, a rajši ne govorim kako dela z otrokom, ker ona se mora kao še znoret. Na njega pazijo vsi drugi, samo ona ne. Tu mi je pa hudo za otroka, ker ima tako neodgovorno mamico.
kr.ena napisal/-a:Smreka napisal/-a:
in ravno to je sedaj storila, 35 let stara bratrančeva žena s katero imata tri letnega otroka.Torej?
Mislim, da vse preveč ljudi živi v neki pravljici in se zanaša na tiste srečne sneguljčaste konce.Samo veste, realnost ni pravljica, realnost lahko precej dobro užge po parkljih, če sanjaš in sanjaš in prepozno dosanjaš!
in spet, obsojanje, obsojanje, obsojanje.
spet me nekaj inpresionira.Da spet nekdo bolje ve kaj je dobro za koga.Mislm ljudje, rajš se en krog sprehodte preden take pišete.
-
- Sramežljivka
- Kraj: LJ
Meni pa se dozdeva, da je pri nas na Štajerskem (okolica Ormoža) trend imeti otroke pri 18, 19,20,21 letih. Ko grem domov mi mami zmeraj pove katera moja sošolka ali kolegica je na "novo" noseča in me ponavadi skoraj kap.. Punce se zavestno odločajo pri tej starosti, da bodo postale mame.. Ljudje se za otroke odločajo, pa nimajo ne službe in ne končane šole.. In kaj lahko sami starši temu otroku nudijo?? Čakajo na pomoč babic in dedkov..
In čez par let ostane punca mati samohranilka, brez ustrezne izorazbe itd..
Ne pravim pa, da ne morejo biti mladi starši dobri starši.. Nasprotno..
In čez par let ostane punca mati samohranilka, brez ustrezne izorazbe itd..
Ne pravim pa, da ne morejo biti mladi starši dobri starši.. Nasprotno..
Leto mlajša punca od mene je noseča in ima v avgustu rok. Nima končane šole, njen fant tudi ne, živijo bolj bogo, niso zaposleni nikjer, punca živi pri mami, fant pri svojih starših, žurajo vsak vikend, kadijo travco, pijejo ga na mrtvo itd. itd....
No in punca se ne sekira. Splavla ni (čeprav je vedno govorila, da bi splavla takoj, če bi se ji kaj takega zgodilo). Govori, da ji bo itak pomagala mama. Ja zakon! Mama, pomagi, da bom lahko še malo odrasla
... To je neodgovorno! Če vidiš, da niti za sebe ne znaš skrbet, ne verjamem, da boš lahko tudi za otroka!
No in punca se ne sekira. Splavla ni (čeprav je vedno govorila, da bi splavla takoj, če bi se ji kaj takega zgodilo). Govori, da ji bo itak pomagala mama. Ja zakon! Mama, pomagi, da bom lahko še malo odrasla

Ubogi otroci
Res se mi smilijo, da bodo prisli v tako familijo.
Jaz tudi pravim, da naj ima clovek otroka, ko se pocuti pripravljen, pa ce je to pri 20. ali 35. Vseeno pa mora biti vsaj nek vir dohodka, pa ceprav majhen. Pomembno je, da je otrok fajn vzgojen in ima zadosti ljubezni. Seveda mora biti tudi to, da dobi kaksno igraco.
Nisem zagovornik tega, da mora biti vse poslihtano, preden za zacne delat na otroku. Poznam primer tukaj iz nasih krajev, ko je ena zenska vedno govorila, da najprej "stalca pol pa kravca". Pred kratkim je dokoncala s hiso, ima sluzbo za nedolocen cas, itd. Zdaj pa pravi, da je bila nora, da je vse to cakala, da je zdaj ze prestara, da bi imela otroka. In zdaj se sploh ne bo vec trudila. Mislim, ce to ni norost, potem pa res ne vem... Nikjer ne pise, da mora biti vse do nule poslihtano, da gres otroka delat. Vsaj jaz ne bom tak. Jaz bom imela otroka, ko se bova s partnerjem pocutila pripravljena, ne glede na to, ce bova imela celo vilo, ali pa bova zivela v podnajemniskem stanovanju.
Zivljenje je res prekratko za kaj takega.

Jaz tudi pravim, da naj ima clovek otroka, ko se pocuti pripravljen, pa ce je to pri 20. ali 35. Vseeno pa mora biti vsaj nek vir dohodka, pa ceprav majhen. Pomembno je, da je otrok fajn vzgojen in ima zadosti ljubezni. Seveda mora biti tudi to, da dobi kaksno igraco.
Nisem zagovornik tega, da mora biti vse poslihtano, preden za zacne delat na otroku. Poznam primer tukaj iz nasih krajev, ko je ena zenska vedno govorila, da najprej "stalca pol pa kravca". Pred kratkim je dokoncala s hiso, ima sluzbo za nedolocen cas, itd. Zdaj pa pravi, da je bila nora, da je vse to cakala, da je zdaj ze prestara, da bi imela otroka. In zdaj se sploh ne bo vec trudila. Mislim, ce to ni norost, potem pa res ne vem... Nikjer ne pise, da mora biti vse do nule poslihtano, da gres otroka delat. Vsaj jaz ne bom tak. Jaz bom imela otroka, ko se bova s partnerjem pocutila pripravljena, ne glede na to, ce bova imela celo vilo, ali pa bova zivela v podnajemniskem stanovanju.
Zivljenje je res prekratko za kaj takega.
You want me to be something I can never ever be.
Enim pa rata vse pošlihtat...Brat od mojga fanta in njegova punca sta skupaj že (mislim da) 12 let. Pa sta uredila najprej sebi stanovanje, službo, kariero, šele potem sta dobila otroka. Ona pri 30-ih, on pri 34-ih. Hočem samo reč, da ni vse črno-belo: Ne obstajajo samo ljudje, ki čakajo predolgo in je potem prepozno za otroka, in ne obstajajo samo tisti, ki dobijo otroka prezgodi ob neurejenih razmerah