V precepu

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
suhi2000
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a suhi2000 »

Mislim, da še nisi zrela za poroko in da lahko fantu 1 to mirno poveš. Morda bosta tako tudi lažje končala dolgo zvezo.
Skratka mislim, da če izbiraš med 1 in 2 izberi 1, ker te 2. očitno privlači le kot intelektualni izziv, ker drugače bi se mu že predala tudi telesno.
Vedi pa nekaj. Vsi ljudje, pa naj si bodo moški ali ženske, ki imajo tak vpliv kot ga ima ta oseba 2 so po naravi egoisti, ker drugače nebi prišli tako visoko. Tudi jaz bi posvojil celo afriško vas, če bi imel 20000€ plače na mesec.

Moje osebno mnenje pa je, da moški 2 sploh ni zate in ti te nesreče res ne privoščim. Fant 1 pa je lahko, če bosta glede vsega sklenila kompromis, ki pa bo na začetku videti kot da je pisan na tvojo kožo. Odselitev nekam drugam, v kraj stran od tvojih in njegovih staršev. Vsekakor ne glej vsega prek tega kaj bodo rekli drugi, ker s tem postajaš podobna fantu, ki bi se rad preselil nazaj v rodno vas. V tej zvezi sta sama in morata ostati sama pri vseh svojih odločitvah.

Vseeno pa bi bilo morda najbolje, da se s fantom razideš, zaživiš na novo, končaš doktorat in čim več potuješ in tako spoznaš kakšno novo intelektualno osebo, kot sem na primer jaz :) , ki sem imel sicer povprečje na faksu le 7,5, pa so kljub temu vse moje punce imele na maturi več kot 30točk in bodo vsaj magister, če ne tudi kaj več. Ni vse v številkah. Je pa danes težko srečati človeka, ki bi se mu ljubilo ukvarjati z razmišljanjem o čemer koli. Žal.

Zadnji odstavek sem napisal zato ker je precej očitno, da te pomankanje intelektualnega izziva moti pri sedanjem fantu in če kaj je ravno to najtežje spremeniti, ker če ne gre ne gre.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Unknown_man napisal/-a:Glede na to koliko časa že ona vodi dvojno zvezo, je tukaj veliko manj pluvanja. Čemu le a?

Mislim, da ona ni nikjer napisala, da je svojega fanta prevarala :? .

Cvetlični prah - fant ti je postavil ultimat? S kakšnim namenom?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

iluzija napisal/-a:
Unknown_man napisal/-a:Glede na to koliko časa že ona vodi dvojno zvezo, je tukaj veliko manj pluvanja. Čemu le a?

Mislim, da ona ni nikjer napisala, da je svojega fanta prevarala :? .

Cvetlični prah - fant ti je postavil ultimat? S kakšnim namenom?

Fanta ni prevarala, ampak z unim samo intenzivno prijateljuje. Glede na to, da je zapisala, da ji je izredno neprivlačen potem lahko tudi sklepaš, da ni prišlo do točke varanja.
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Intenzivno prijateljstvo pa itak ne pomeni, da vodi svojno zvezo. Tako, da tukaj ne moremo govoriti o varanju (Unknown_man?).
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

_Petra_ napisal/-a:Ti si tud mela Godino? Asica je zenska.

Kaj govoriš bedarije. Ženska je zaplankana.

In sovraži moške.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

CvetličniPrah:

Dejstvo je, da živimo zaradi sebe...in če se boš prilagajala in ozirala na druge bo problem.
Če se boš odločila za prvega se boš zaradi njega, družine in da bo mir, da ne bo prizadet. Tudi mene zmoti, če je oseba na intelektualno nizkem nivoju in da ima dosti ozek pogled na svet. S tako osebo ne bi mogel nekaj ustvariti...kajti pomembno mi je, da z osebo s katero sem v razmerju skupaj rastem tako intelektualno kot osebnostno. Torej ostati s prvim, ker sta že toliko časa skupaj, pa njegovi starši te imajo radi, pa ni slab človek in je ful srčen pa v redu. Ja je vse to ja...ampak dolgoročno verjemi, da to pelje v neizpopolnjenost s tvoje in njegove strani...saj to navsezadnje tudi sama veš...ampak si prikrivaš...ujele so te navade in ujetost v ta krog.

Drugi te privlači ker je uspešen, razgledan in inteligenten...predstavlja ti izziv...je verjetno vse to po čemer hrepeniš(malo je prestar jebemu..kaj ni vsaj 20let mlajši mater vola)...ampak ni pa ti privlačen s telesnega vidika.

Če bi bil na tvojem mestu bi odrezal prvega iz svojega življenja...preveč si se zapletla v situacijo katera ti sploh ni všeč in ne boš mogla z njim izkoristiti vse svoje vrline, ki jih imaš in ne boš zmogla uspeti v tej meri v kolikšni si želiš, ker te bo zavestno ali nezavestno zaviral na tej poti.

Drugemu bi dal pa jasno vedeti, da sva lahko samo prijatelja kaj več pač ne. Razen v primeru, da greš lahko preko tega, da je starejši od tebe(to pomeni, da te ne bo motilo kaj drugi pravijo...ko jih jeb* po domače...a ti živiš svoje življenje ali oni živijo tvoje?)...zdaj si še mlada, pa ti vizuelnost dosti pomeni...ko boš starejša te bo bolj privlačila osebnost in način razmišljanja...vizuelnost takrat sploh ne igra neke blazne vloge...lepote se navadiš v parih dneh(tednu dveh)...dva seksa pa je že dolgčas pri tretjem, če ni še kaj drugega vmes.

S prvim definitivno zaključiti zmedo, ki se dogaja...razen če si se pripravljena odreči svojemu življenju in ciljem zavoljo tega, da bodo drugi zadovoljni in boš izpadla kot kul oseba.
Za drugo osebo, pa ti ne morem svetovati...vse kar sem razbral je to, da te skrbi, da kaj si bodo drugi mislili...to se mi ne zdi neki tehten argument...prej idiotski in neprimeren za superiorno osebo kakršna si ti.
Vizuelno neprivlačen...kot sem rekel...čez čas vsak "grd" in star rata slej ko prej...ostane pa osebnost.
Odloči se ali želiš biti z njim samo prijateljica in mu to jasno povej ali pa morda kaj več. Ne vem zakaj ti je tako težko povedati svoje razmišljanje osebi zato da boš izpadla kul in ah in sploh...že nam si se predstavila kot neka super ženska...očitno si zelo zahtevna do same sebe in skušaš ugajati ljudem...vsaj po tvojem pisanju sodeč? Kaj bodo pa drugi rekli? Kaj naj naredim da si ne bodo grdo mislili o meni?
Daj malo se v roke vzemi, pa resno razmisli o vsem kar prinese naproti jutri, če se danes odločiš tako.

Skratka prva opcija odpade....druga pa je zelo pogojna. Jaz bi se odločil in sklenil prijateljski odnos z drugo osebo. Itak bo v tvojem življenju še dosti moških(glede na tvoje pisanje ti jih ne manjka)...ni ga vrag, da se ne najde med njimi tudi nekdo, ki bo nekakšna mešanica obeh v enem...če ne v Slo. pa kje drugje :wink:

Pa malo si pereščka odstriži vsaj, kar se tiče vizuelne superiornosti, ker mi gredo napihnjene žabe od kvazi lepotic res nekam...
Pa da brez težav osvojiš vsakega dečkota...to že presneto diši po prepotentnosti...spoloh v primeru, da imaš že 4 leta fanta, pa greš take pisati...
no saj konec koncu, pa itak večina ženskega spola misli, da lahko dobi seks na izi in da se moški sukajo okoli njih in da ni panike tipa najti(ampak tukaj je pa skrit cvern....kakšni tipi se vrtijo okoli njih? Ali so ti moški inteligentni ali samo gledajo kam ga bodo namočili in imajo dve joški pred sabo in ne osebo?)

Pregovor pravi:
Skromnost najbolj pristoji tistim, ki jim ne bi bilo treba biti skromen :wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
CvetličniPrah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska (NG)

Neprebrana objava Napisal/-a CvetličniPrah »

Res je - nimam dvojne veze.

Prvemu sem dala vedeti kaj me pri njemu resno bega in da bi rada za nekaj časa nekoliko "miru" - v smislu, da ne prihajam vsak vikend k njemu v vas, kot to nekako "pričakuje" - torej, da imam nekaj več časa zase, da lahko te begajoče misli, občutke pospravim v predal in grem naprej.

Seveda ga to moti in ne zdrži več tega pritiska kaj mi je itd. Na začetku je bila njegova reakcija pribl. taka: "Ah ima luno, jo bo že minilo..." Potem pa ko me ni bilo k njemu več vikendov zapored, je začel ugotavljat, da pa ni le luna... Tudi njega to žuli, ker preprosto težko razume kaj mi je in kje trenutno sva. Zato mi je dal neke vrste "ultimat", da se končno zjasnem kaj mi je in kaj hočem. Seveda je dodal, da se bo potrudil, naredil vse, da me obdrži, vendar sem mu že rekla za intelektualno sfero - sodeč na odziv, vem da me ni razumel.

Intenzivno prijateljevanje z drugim: ve za mojega fanta in to spoštuje (ne sili vame), skupaj greva npr. na kosilo, ogledava si kak koncert, balet, gledališče... z njim se lahko pogovarjam "na istem nivoju" ure in ure...

Ker sem neke vrste "intelektualka", mi je intelektualna zadovoljitev oz. potešitev pomembna. In ker tega nimam nikjer (z nikomer od tistih, ki so mi najbližje, so mi najdražji-tudi v moji, jedrni družini ne), me vleče k drugemu.

Srce pa pravi k prvemu.

Odločila se nisem še. Recimo le toliko, da v tekmi razum-srce, pri meni vedno zmaga srce. Torej je trenutno v "prednosti" prvi.
Zadnjič spremenil CvetličniPrah, dne 08. Jul. 2008 10:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Am, a se ti ta prvi tudi prilagaja ali samo od tebe pričakuje, da se boš prilagajala njemu?
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

_Petra_ napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Samo to še ... ne zanašaj se toliko na velecenjeni IQ, ker je IQ umetno skonstruiran in kot taki nima nobene prave teže, da ne začnemo še o tem, kako so IQ testi kulturno pogojeni.
Ti si tud mela Godino? Asica je zenska.

Žal ne ... :D Niti ne vem, kdo to je.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a slivica »

miteq napisal/-a:Kaj govoriš bedarije. Ženska je zaplankana.

In sovraži moške.

To je tvoje mnenje. Jaz sem povedala svoje.

g00fy_qa napisal/-a:Žal ne ... Niti ne vem, kdo to je.

Antropologinja. Na svojih predavanjih veliko govori o IQ testih in kako so v bistvu kulturno pogojeni itd. Zato sem mislila, da ti je predavala.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

A se samo meni zdi, da se ženska ne hvali? Prvo kot prvo je v drugem postu jasno razložila, zakaj je poudarila IQ. A ni lepo, da je ženska ponosna na svojo izobrazbo, znanje in inteligenco? Se je treba tega sramovati? Ma če je ženska nesamozavestana, je narobe, če pa pudari svoje dobre lastnosti, se pa že hvali. :roll: Jaz ji lahko rečem samo svaka čast, da ji je uspelo že tako veliko in to že tako zgodaj. :gut:
In vsak ima kdaj probleme z ljubeznijo, z izbiro partnerja. Po vaših postih pa bi moralio inteligentni ljudje biti brez problemov v ljubezni.

In kar se tiče + in -. Lepo je razložila, zakaj je tako napisala in namen je čisto pravi. Stvar je tako pregledna in se takoj vidi, kaj ji je na moškemu všeč in kaj ne. Nemalokrat zasledim v kakšni temi, ko svetujete, naj si naredijo seznam + in -, da se lažje odločijo. Stvar je sistematična in še zdaleč ni otročja.

In še moj nasvet: Jaz se na tvojem mestu ne bi odločila za nobenega, ker imata oba preveč -. Pri prvem je problem, da te umsko ne dohaja, kar zna biti v zvezi velik problem, še posebej, če ti je izobrazba pri partnerju izredno pomembna. Kar pa tebi je, zato se mi zdi, da bi bilo življenje s prvim zate muka. Drugi pa je preveč posesiven in ob prepiru ne zna bit popustljiv, kar pa je za zvezo tudi moteče, ker se ne more samo en v zvezi prilagajati. Najbolje je, da počakaš na tretjega. :wink:

In še velik uspehov v karieri. :wink:
Zadnjič spremenil freaky, dne 08. Jul. 2008 10:37, skupaj popravljeno 1 krat.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
CvetličniPrah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska (NG)

Neprebrana objava Napisal/-a CvetličniPrah »

V zvezi s prvim sem se doslej večinoma jaz prilagajala (vem, napaka) in ga s tem na nek način "navadila", da bom že popustila in bo obveljalo njegovo... Pripravljena sem se prilagajati tudi naprej, a ne v takšni meri.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

CvetličniPrah napisal/-a:Pripravljena sem se prilagajati tudi naprej, a ne v takšni meri.

Prilagajaj se le v takšni meri, kot se prilagaja on - oz. od situacije do situacije racionalno.

Če bi moj fant zahteval od mene, da se preselim nekam, kjer meni ne bi niti malo ustrezalo, bi kar pošteno zaropotala. Mislim, če ni pripravljen upoštevati mojih želja, ne vem, če bi si sploh želela še bit ob njem. Sklepanje kompromisov pa je ja ena večjih sestavin, ki morajo biti v zvezi.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

_Petra_ napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Žal ne ... Niti ne vem, kdo to je.

Antropologinja. Na svojih predavanjih veliko govori o IQ testih in kako so v bistvu kulturno pogojeni itd. Zato sem mislila, da ti je predavala.

Mogoče pa kdaj bo; jaz sem letos komaj končala gimnazijo. :)
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a majaoko »

Pri meni druge sploh ne pride v poštev (seveda, da je prijazen in vse skupaj če pa je 24 let starejši od tebe). Sem prepričana, da bi vsak tak dedek bil nenormalno prijazen, ker se mu seveda fajn zdi, da bi imel tako mlajšo punco in bi se okrog kazal... :tot: Če pri teh letoh nebi bil inteligenten pa tudi nevem kdaj bi lahko bil...saj je v življenju že veliko dal skozi in ima veliko izkušenj....

Za prvega pa tudi nevem če bi se odločila. Se mi zdi, da bi bila ti nesrečna z njim (če bi se morala odpovedati toliko stvarem). Mogoče na začetku še ne ampak kasneje pa sigurno. Preveč stvari te moti na njem :?

Če si tolk vredu kot praviš, boš prav kmalu dobila še več boljših ponudb!
Odgovori