V precepu

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
CvetličniPrah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska (NG)

V precepu

Neprebrana objava Napisal/-a CvetličniPrah »

Že pol leta sem na nekakšnem življenjskem razpotju in nikakor se ne morem sama odločiti naj grem levo ali desno... Prosim vzamite si čas, preberite in mi svetujte, ker ne zdržim več v trikotniku - vaš nasvet, komentar, namig bo zelo dragocen!

Vnaprej iskrena hvala.

Malo o meni:

- 26 let
- izobražena (na zelo zahtevnem področju)
- izobrazba bo nadgrajena do dr. znanosti (dr. sci)
- intelektualka na začetku obetajoče kariere
- finančno stabilna in samostojna
- samozavestna
- zunanjost nadpovprečna
- veliko prepotovala
- sem v Mensi (IQ nad 130)
- Povprečje na faksu je bilo 9
- brez težav osvojim "vsakega" fanta

Življenje mi je "dalo" na izbiro 2 moška, med katerima se nikakor ne morem odločiti:

PRVI:

PLUSKI:
- star 30 let (4 leta starejši)
- pošten, prijazen, iskren, normalno pozoren, odgovoren, razumevajoč, skrben
- iz tradicioinalne, kmečke, poštene in ljubeče družine
- zelo zdrav, športno aktiven, higieničen, ima odnos do sebe (svojega telesa)
- preprost in spontan
- fizično privlačen
- finančno "navaden smrtnik"
- moj fant zadnja 4 leta
- sex dober (pride mi skoraj vsakič)
- ima me zelo zelo rad
- njegova družina me naravnost občuduje
- moji ga imajo tudi zelo radi
- na začetku nisem bila zaljubljena vanj, vendar je najina ljubezen zrasla z vsakim dnem, imava zdravo ljubezen
- nikoli nisva imela kakšnega hujšega nesporazuma, ki bi "omajal" najino ljubezen (le manjši nesporazumčki, kreganja)

MINUSKI:
- intelektulano me ne dohaja
- težave ima z zaposlitvijo (kljub temu, da sem mu v izredno oporo)
- prihodnost z njim (najverjetneje) pomeni selitev v njegovo vas, kar meni izredno ne ugaja (ustvarjalno me bo to ubilo)
- razmišlja tradicionalno (omejeno)
- pričakovanje njegove družine je, da bom naredila vse zakramente in bila cerkveno poročena - moje mnenje o cerkvi pa je zelo zelo nestrpno in ne prenesem ničesar kar je v zvezi s to ustanovo - to bo njegove (ki so izredno verni) zelo ubilo, ko bodo izvedeli (zaenkrat sem se zadrževala, a komaj)
- prihodnost z njim pomeni zame veliko odpovedovanja
- imava nekoliko drugačne življenske cilje
- zaradi svoje trenutne zaposlitve nima veliko časa zame
- če ga pustim, ga bom zelo zelo prizadela, kot tudi njegovo družino, razočarani bodo tudi moji
- nekoliko nesamozavesten
- nekoliko preveč črnogled

DRUGI:

PLUSKI:
- izredno inteligenten, izobražen
- intelektualno se izredno ujameva
- isto mnenje o cerkvi
- izredno bogat
- izreden na veliko področjih
- karizmatičen
- do ženske je tako pozoren, da je to že preveč...
- IQ tako visok, da mu škodi
- izredno nežen in ljubeč
- izredno skrben do svoje družine in vseh, ki jih ima rad
- zelo radodaren - veliko finančnih sredstev nameni tistim, ki jih potrebujejo
- moja prihodnost z njim bi bila vrhunska, izredno nadpovprečna in finančno brezskrbna
- veliko bi potovala (in to vrhunsko - hoteli VIP 5*,...)
- finančna svoboda
- imava enake cilje
- pri karierni poti mi je v veliko pomoč in oporo
- ima zelo močne VIP (veze in poznanstva), ki so pač (žal) danes pomembni
- izredno čist / higiena taka (odnos do svojega telesa), ki je "normalni" smrtniki ne poznamo
- zame si vzame veliko časa
- zelo se zavzame za moje probleme in mi jih brez pomisleka pomaga rešiti in to v tako kratkem času, da mi včasih ni jasno kako mu to uspe
- ni mož besed, ampak dejanj
- zelo samozavesten
- je dobesedno nor name (čez dan me velikokrat pokliče, tudi ko ima sestanke z zelo pomembnimi in vplivnimi ljudmi me kar pokliče oz. se javi sredi sestanka in se pogovarja z mano normalno, tudi o takih čisto "banalnih" oz. nepomembnih stvareh...)

MINUSKI:
- 50 let (24 let starejši, vendar zelo dobro ohranjen in za svoja leta fizično ter zdravstveno nadpovprečen)
- ločen
- 3 otroci (vsi izredno dobro preskrbljeni in tudi čustveno zadoščeni v razmerjih oče-otrok, zelo dobro poskrblejno za bivšo ženo, s katero ima dober odnos - ločila sta se zato, ker ga ni mogla intelektualno in tudi drugače dohajati)
- je izredno zahteven
- nekajkrat sva se že skregala (a tudi lepo, odraslo nazaj pobotala), ker sva oba zajeb*** in noben ne popušča...dostikrat se "dajeva" kdo je pametnejši in ker se zavedava, da sva oba, hočeva drug drugemu pokazat kdo je bolj...vendar se z vsakim kreganjem nekaj naučiva drug o drugem in na tak način tudi skupaj osebnostno rasteva
- nekatera najina kreganja so dosegla že take "vrhunce", da bi "normalen" človek rekel, da nimam kaj počet z njim
- zelo zakompliciran in zatežen
- potrebuje veliko pozornosti, ki so včasih na meji sprejemljivega
- izredno občutljiv
- izredno natančen
- perfekcionist
- fizično neprivlačen
- je zelo zaščitniški do mene, včasih tako zelo, da mi "omejuje" svobodo (na kar ga seveda jasno in glasno opozorim - to je v bistvu največji "poligon" za najina kreganja)
- generacijska razlika
- če bi bila skupaj z njim, bi ljudje stereotipno mislili o meni tisto, kar se pač misli o paru bogat siv gospod in lepa mlada punca... (čeprav to nisva, bolj spominjava na par Janez Janša in Urška Bačovnik, ki sta pravgotovo skupaj zaradi neke intelektualne širine, globine)
- moji bodo težko razumeli in sprejeli takšno generacijsko razliko med nama
- nespontan

Trenutno mi srce pravi, da je PRVI pravi, vendar to je zato, ker je trenutno on v mojem srcu.

V drugega nisem še zaljubljena (trenutno le intenzivno prijateljujeva), vendar vem, da bi ga sčasoma vzljubila in ga ljubila (tako je bilo tudi s prvim - na začetku nisem čutila nič posebnega, vendar je najina ljubezen rasla z vsakim dnem).

Oba si želita resno življensko pot z mano, ki vključuje poroko, otroke in vse ostalo kar sodi zraven.

Kaj bi vi naredili v mojem primeru? Glede na moja leta bo najvrjetneje moja izbira med njima življenskega pomena.
Zadnjič spremenil CvetličniPrah, dne 11. Jul. 2008 0:15, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Jaz bi se odločila za prvega... Ammm, ne! Drugi je bolj pameten! Drugega bi! Ampak prvi je mlajši... Prvi ima manj minusov, ampak drugi ima več plusov... HM!

No, razumem tvojo dilemo :) . Ampak... Kaj pa tvoja čustva? Tudi sama sem zanalizirala pluse in minuse takoj na začetku najine zveze s fantom, ampak potem sem vse to dala na stranski tir in se povprašala po mojih čustvih, občutenjih, kadar sem z njim... Torej - kaj pa to?

Edit: ups, sem prebrala še zadnji odstavek - prej sem videla le +/- analizo. Sem mnenja, da je vsekakor pametno poslušati svoj razum, ampak včasih si precej nesrečen, če upoštevaš le-tega. Dileme so grozna zadeva (tudi moje življenje jih je polno) - definitivno boš to morala rešiti sama. Praviš, da ne veš, če bi šla levo ali desno. Kaj pa, če bi šla samo naprej??
Zadnjič spremenil iluzija, dne 07. Jul. 2008 17:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a linkica »

jaz osebno se ne bi odlocila za nobenega...

ker 'moras' najti nekoga, ki je tak kot DRUGI, vendar mlajsi... :cool:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

kakšen tretji na vidiku??? :D
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

jaz se na mnenje svojih, njegovih in katerihkoli staršev ne bi ozirala (ker si napisala, moje straše bo to ful prizadelo). pa tudi to, da bi to prvega zelo prizadelo, je samo po sebi logično. ampak, zakaj vztrajati v zvezi samo zaradi tega, ker bo fanta to prizadelo?

po napisanem sodeč je več kot očitno, da se ti odločaš med denarjem in ljubeznijo.
jaz bi izbrala prvega, ker kljub vsemu, če te drugi niti telesno ne privlači, ne vem, kako bi se vajina 'ljubezen' z drugim obnesla.

če pa tebi v življenu več pomeni denar (ki po mojem mnenju sreče ne more prinesti) je pa odločitev več kot jasna.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Glede na IQ (ki mimogrede pokaže le del tvoje inteligence, to je tiste kulturne, merljive, ki pa ni merilo za vse, kar si ti v resnici) bi lahko vedela, da pisanje + in -, ko gre za ljubezen, nima nekega učinka in si partnerja ne izberemo na podlagi tega, kdo pod črto zbere več točk, temveč na povsem drugačen način. Kakšen? Kdo ve ... Verjetno takšen, da gre za mešanico čustev in razsodnosti, nikakor ne samo z eno skrajnostjo. In na papirju se lahko ujameš s prvim, mogoče z drugim, v praksi pa zadeve potekajo malo drugače in šteje samo to - kakšen občutek ti daje moški ob tebi, kako se odziva nate, kako ti nanj, kaj si ti, ko si z njim in verjetno vsi težimo k temu, da najdemo človeka, ob katerem bomo lahko mi zares mi.

Najdi tretjega, takega, zaradi katerega ne boš pisala + in -, ker boš preprosto vedela, da se nimaš kaj odločati. Boš preprosto z njim in ti bo lepo :wink:

p.s.: In nehaj v vsakem drugem stavku poudarjati, kako pomemben je IQ ... si že slišala, da ljudje z visokim IQ pogosto trpijo, da so introvertirani, nekomunikativni, težko izražajo čustva ipd.? Vem, da je pomembno, da se dva ujameta tudi na intelektualnem področju, ampak to področje je široooko in nikakor ne zajema le inteligence.

In še tole - ne mi rečt, da sta tvoj ljubezenski ideal Janša in Urška :rofl:
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

MsN napisal/-a:Glede na IQ (ki mimogrede pokaže le del tvoje inteligence, to je tiste kulturne, merljive, ki pa ni merilo za vse, kar si ti v resnici) bi lahko vedela, da pisanje + in -, ko gre za ljubezen, nima nekega učinka in si partnerja ne izberemo na podlagi tega, kdo pod črto zbere več točk, temveč na povsem drugačen način. Kakšen? Kdo ve ... Verjetno takšen, da gre za mešanico čustev in razsodnosti, nikakor ne samo z eno skrajnostjo. In na papirju se lahko ujameš s prvim, mogoče z drugim, v praksi pa zadeve potekajo malo drugače in šteje samo to - kakšen občutek ti daje moški ob tebi, kako se odziva nate, kako ti nanj, kaj si ti, ko si z njim in verjetno vsi težimo k temu, da najdemo človeka, ob katerem bomo lahko mi zares mi.

Najdi tretjega, takega, zaradi katerega ne boš pisala + in -, ker boš preprosto vedela, da se nimaš kaj odločati. Boš preprosto z njim in ti bo lepo :wink:

pod to se pa še jaz podpišem!
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Si se potrudila z opisom in analizami. :) Ne vem kaj pričakuješ od nas. Vsak naj izbere enega, za katerega se mu zdi, da je manj slab ali boljši od prvega, potem pa ti sešteješ in dobiš rezultat? Lahko mečeš kovanec, če se že ne moreš odločiti. :razz:

Pohvalila si se kako si inteligentna, ampak očitno ti to nič ne koristi ko pride do življenjskih zadev. Meni se zdi da si se preveč omejila s tema dvema izbirama in da se ti zdi, kot da si trenutno tako daleč, da pač moraš med njima izbrati, ker ti pač biološka ura tiktaka, karkoli.

V glavnem, da bom vsaj malo uporabna ... Pusti oba, vzemi si teden dni dopusta, pojdi nekam, kjer te nihče ne pozna, izklopi telefon in - premisli. S katerim se boljše počutiš? S katerim se vidiš v prihodnosti? Se sploh s katerim?? Na dveh stolih ne moreš sedeti, ampak posamično te morda noben ne bo zdržal.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Tvoj IQ in tvoja super izobrazba bi ti morala povedat, da ni za iskat odgovora na babjem forumu, kjer je povprečna starost 20 let, največ interesa pa zbudijo najbolj plehke teme.

Ker kakorkoli obrneš, na koncu se boš morala odločiti sama. Odgovornosti ne boš morala preložiti na druge.

Sama ne bi izbrala nobenega. Prvi ima preprosto drugačen pogled na življenje, drugi pa je prestar. Sklepam, da ne iščeš atija, ampak tipa.

Torej se lepo še enkrat ozri okoli sebe in začni živet zase. Tretji bo že prišel, še prehitro. Še vedno je bilo tako, da če nisi mogel odločit med dvema, ni bil noben zate. Bolje biti sam kot v slabi družbi. ;)
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
PuNcHKaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a PuNcHKaa »

Uh jaz bi oba pustila pa si poiskala tretjo varianto. :D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

pa kaj se punce ob njen IQ spotikate??? pač punca je imela srečo kar se sebe tiče, je lepa in pametna... očitno pa nima sreče, kar se moških tiče, zato se je oglasila...

imam občutek, da bo v sloveniji težko najti kombinacijo pozitivnih lastnosti obeh tipov...mlad, pameten, bogat, itd... si razmišljala kdaj o tujini???
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jochie napisal/-a:pa kaj se punce ob njen IQ spotikate??? pač punca je imela srečo kar se sebe tiče, je lepa in pametna... očitno pa nima sreče, kar se moških tiče, zato se je oglasila...

Že, že, ampak preprosto se mi zdi ponesrečen pristop, če že v drugem stavku poveš, da je tvoj IQ večji od 130. Je to pomembno? Za tale post ni. Dovolj bi bilo, če bi napisala, da je izobražena, razgledana, talentirana, željna človeka, s katerim bo na podobni mentalni ravni ipd. No, ona je večkrat dala vedeti, kako zelo pomemben je IQ (in očitno je, da ljudi/moške presoja eksplicitno s tega stališča) in ja, meni osebno se zdijo te številke popolnoma nerelevantne in ljudje z Mense (spomnimo se Iris Mulej), ki si skoraj na čelo napišejo, da so presegli cifro 120, smešni in čustveno NEinteligentni. Podobno kot ljudje, ki med svoje glavne karakteristike štejejo črnega bmw-ja. Koji k* je to pomembno, ko gre za izbiro partnerja? Ni :P
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Jochie napisal/-a:pa kaj se punce ob njen IQ spotikate???

Verjetno, ker ga je tako poudarila, hkrati pa ji to ne pomaga pri čustveni izbiri.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Jochie napisal/-a:pa kaj se punce ob njen IQ spotikate??? pač punca je imela srečo kar se sebe tiče, je lepa in pametna... očitno pa nima sreče, kar se moških tiče, zato se je oglasila...

Spotikamo se ob tisto, ker je bilo najbolj očitno izpostavljeno. Sploh pa ima prav zagotovo veliko forumašic visok IQ, pa tega ne obešajo na veliki zvon. ;)

Poleg tega: ne obstaja "ne imeti sreče" pri izbiri partnerja. Tu si pa res sami krojimo usodo. Samo kot že omenjeno, odgovornost za to je potrebno sprejet.
Imaš, da me vikaš!
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

Glede na to, da si samostojna in finančno neodvisna, bi se jaz na tvojem mestu res odločila za nobenega.

Poznam fante na prvi način- bila sem z enim. In to, da je z vasi in nekako bolj omejeno razmišlja, sem ugotovila, da to ni to.

Drugi se pa zame konča pri točki: 'fizično neprivlačen' :D

Privošči si, uživaj življenje in mislim, da bo pravi brez konkurence že prišel na pot- čeprav tudi ob njem znaš razmišljati ali je to to... Samo privlačnost na vseh področjih bi morala odtehtati... ;)
Odgovori