evo, na naši oglasni deski sem zasledila tole (profesor kramberger):
Dober dan,
te dni bo na uradni spletni strani FF objavljen nov pravilnik o vpisu v višji letnik. .
Odslej ne bo več nobenega avtomatizma. Komisija za študijske zadeve bo obravnavala vsako vlogo posebej. Verjetno se bodo po oddelkih (študijskih smereh) vzpostavila določena pričakovanja, dolčene zahteve, po kateerih se bodo člani komisije odločali.
Bistveno je, da mora vsakdo *pravočasno* oddati vlogo.
Vaši predstavniki v komisiji bodo morali zato od avgusta naprej odigrati pomembno in zahtevno nalogo: poskrbeti, da se ne bodo otežili prehodi v višji letnik.
Na vprašanje, če je uvajanje novega pravilnika v juliju, manj kot 3 mesece pred koncem študijskega leta, res smiselno, sem dobil odgovor,
da so postopki in pogoji milejši kakor po dosedanjem pravilniku. Upam, da bo ta trditev potrjena - ni pa zagotovilo, da bo komisija res tako ravnala.
Razumem, da so sprejeli nov pravilnik (izhaja iz nekaterih novih aktov, ki jih je sprejela univerza). A tudi uveljavitev takih aktov bi morala biti vezana na študijsko leto. Vam bi morali biti znani pogoji za vpis v študijsko leto 2008/09 pravzaprav že 30. septembra 2007. Spremembe pa bi morale biti znane do 30. septembra 2008 in veljati šele v naslednjem študijskem letu.
Ker v novih aktih ni več govora o absolventskem stažu (v bolonjskih programih ga pač ni več), niti ni omenjen v členih, posvečenih prehodnemu obdobju, upam, da bodo nekaj naslednjih let lahko odločali tudi o tem vsaj v skladu s tradicijo in modrostjo.
Lep pozdrav,
Igor
me res zanima, kak bo vse skupaj zgledalo. pustimo se presenetit