rosomah napisal/-a:Varčevanje za potovanje. Pa ne se hecat. Potem si v poziciji, ko gres samo na taka potovanja, ki so cenejsa. Ne, hvala.
Maldivi, Bali, Sejseli, Karibi, Hawai, California, Fidji, Cookovi otoki .... to so destinacije, ki niso za tiste, ki bodo potovali z regresom.
Na Maldivih sem zapravil takrat 6000 dem za enega, a to je bil vstop v lastne sanje. Enako en mesec rajskega Balija in Lomboka. Da ne govorim o treh mesecih v Californiji. itd.
Egipt in Turcija pa je destinacija za bedne sanjace, ki mislijo, da so nekaj doziveli, ce so bili nekje na tujem. Egipt me je pustil hladnega in tudi Dubaj je ena sama pescena zabit z umetno nasajenimi palmami, sem pa tam naredil dovolj posla, da sem potem lahko tri tedne cucljal pina colado in sanbuco na Maldivih. Madoogali je zakon.
Na potovanjih gledam bedne bekpekerje, ki se plazijo povsod in hodijo v boljse hotele samo na forografiranje. Bolje bi jim bilo kje na Jadranu, a kako bi se potem hvalili, da so bili kje v eksotiki. To, da so spali na trznicah pod stojnicami, pa bolj malokrat povedo.
Oprosti rosomah ampak s tem svojim prispevkom si dokazal bolj neko omejeno gledanje na svet in ne na neko razgledanost.
Skušaš sebe postaviti nad vse ostale ljudi ampak ti ne uspeva...kažeš s svojim razmišljanjem ravno obratno
Vse destinacije, ki si jih naštel v svojem prispevku so narejene večinoma umetno za jemanje ljudem denar. To so očitno storili tudi tebi(samo da se ti pač počutiš uspešnega in nekaj več sedaj, ko si se izprsil)...in zaradi tega si lastiš pravico, da vse te ljudi, ki potujejo da vidijo svet(mednje spada tudi narava, prebivalstvo avtoktono in vasice kjer običajni ljudje živijo) in ne samo ležalnik pred hišico in pljuckanje pina colade označiš za reveže in luzerje, ki so neki wonna be-ji.
Ti si neki kvazi wonna be...ki skuša izstopati od ostalih in se postaviti nad njih.
Kdo je tu bolj pristen popotnik:
1. Plačam 6000$+ za odhod na eminenten otok kjer imam svojega maserja, strežbo 24h na dan all inclusive, jakuzzi pred hišico in v hišici, plažico pred pragom, posteljo s svileno posteljnino, itd.
2. Plačam 1500$ za karto letalsko in si prej naredim načrt katera mesta želim videti in kam iti da bom videl čimveč znamenitosti in značilnosti kraja kamor potujem...s seboj bom imel 1000$ za sproti in prespal v hostlih ali pa se nekam butnik v naravo.
Mislim, da je razlika očitna...vsako tele ima svoje veselje...in če nekomu več pomeni to da spozna ljudi in se nekako poiztoveti z deželo v katero je prišel še ne pomeni, da je v luzer...prej nasprotno...
Pogledi na svet so različni in svetovi so različni...ti si pokazal s svojim razmišljanjem kakšen je tvoj pogled na svet...naj ti povem, da ti ne zavidam tega pogleda na svet...
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE