Menstruacija-žensko prekletstvo

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rose8 »

tako pač je. nihče nas ne vpraša, če si jo želimo...
G N R
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a G N R »

ojla cosmopolitanke :) na vas se obračam in res upam, da bi mi lahka kako pomagale, dale kakšen nasvet...

redno menstruacijo imam že 4 leta, vendar, se zelo redkokdaj zgodi, da bi imela reden cikel. ta mesec sem dobila menstruacijo 14 dni prepozno kot sm načrtovala, in to se mi dogaja vsak mesec...vsak mece je zamika kakšen teden, včasih je sploh nimam. :?
konec julija se odpravljam na morje, in nevem, kdaj naj pričakujem menstruacijo...in največji problem je v tem, da tudi tabletke za predstavitev menstruacije ne morem vzet, saj te se morejo vzeti 2 dni pred pričakovano M, kajne?

mate kakšen predlog, kak za vraga naj si preprečim M na morju? :D
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

Tabletke za prestavljanje M so cisto sranje, se bolj zje*ejo vse. Da ne govorim o moznosti zelo bolecih in mocnih M.
Itak pa nimas redne.
Ostane ti tampon, ali pa menstrualna skodelica :)
Bella*Honey
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Bella*Honey »

...
Zadnjič spremenil Bella*Honey, dne 29. Jan. 2009 18:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Bella*Honey napisal/-a:ok thank god za ene 3 tedne sm varna...
drgač pa....i hate i hate i hate menstruacija....res groza kaj mormo trpet
:? pa najslabš je k mam une faking krče...za znoret...pa k porabm trilijon vložkov za unih 5dni :roll: pa k se ne morm navadt na tampone... :lol: JAOOO

To je del tebe, je izraz ženske v tebi ... Res ne razumem punc, ki m. sovražijo. Verjamem, da je nobena ne pričaka z rdečo preprogo in salvami aplavzam ter klanjanja, ampak je več težav s tem, če je nimaš, kot če jo imaš. Proti krčom pa obstaja mnogo metod, samo pozanimati se moraš in se lahko rešiš tudi tega ...

Meni je vsak mesec bolj všeč, da imam m. Res je neprijetno, ko boli, tudi vložki znajo motiti, ampak hej, to sem jaz, del mojega telesa, ki kaže na to, da sem baba :P
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Tudi jaz se včasih jezim nad menstruacijo, sploh ko imam krče... Ampak si vedno rečem, da če je to cena za to, da bom lahko nekoč imela otroke (česar si res najbolj želim in je moj glavni ciljv življenju, da si ustvarim družino), potem bom z veseljem potrpela tistih 5 dni na mesec.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a emkica »

jest sem mela včasih tud full neredno menstruacijo. Potem pa sem dobila prvega fanta in se je nastavila na približno 35-38 dni...to je bilo takrat zame dokaj redno. Pa še takrat je kkšen mesec ni bilo. Zdaj ko pa sem po ene 3 letih spoznala zdejšnjega fanta pa se mi je normalno uredila, in sedaj jo imam na približno 25 dni. Jest pravim, da so za vse krivi hormoni. Ker ponavadi me tudi boli prvi dan. Ampak začuda samo v obdobjih ko sem pod pritiskom (faks, služba, itd.) Med počitnicami me redko boli.
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

Tiste hormonske tablete so šit.Kr js mam pol še močnejšo pa še bolj bolečo M.Ka bi js dala,da bi mela sam 4 dni M,pa da ne bi tk bolel.Tk se pa 4 dni sam po tleh od bolečin valam,vložek mejam na pol ure,pol mam pa še tak 3-4 dni manj.Itak,da je grozn,sam js tud razmišljam tk ku MsN,da je to del nas in tega pač ne mormo spremenit.Prej se sprijazneš,boljš je. :wink:
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka

jest mam tud menstro okol enga tedna :roll:
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

*urškica* napisal/-a:Tiste hormonske tablete so šit.Kr js mam pol še močnejšo pa še bolj bolečo M.Ka bi js dala,da bi mela sam 4 dni M,pa da ne bi tk bolel.Tk se pa 4 dni sam po tleh od bolečin valam,vložek mejam na pol ure,pol mam pa še tak 3-4 dni manj.Itak,da je grozn,sam js tud razmišljam tk ku MsN,da je to del nas in tega pač ne mormo spremenit.Prej se sprijazneš,boljš je. :wink:

Saj to bo minilo, ne skrbi. Mojo mami so pri tvojih letih vozili iz šole/službe v zdravstveni dom, ker je imela tako močne krče, da je komaj živela. Da ne govorim o tem, da je jedla zelo močne tablete, tudi po več hkrati, pa ji ni nič pomagalo. Potem pa se je to počasi popravilo in ima sedaj neboleče menstruacije.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

emkica napisal/-a:jest mam tud menstro okol enga tedna :roll:

Jest tud :roll:
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

Mene prvi dan boli trebuh, včasih več, včasih manj.Ampak nikol ni res ful hudo (tok,tok), popijem en lekadol in je.

Se pa tudi js sploh ne več sekiram zarad M, ker je to pač del mene in vem da more bit, proti temu pač ne moreš nič.Edino sprijazniš se lahko in je potem vse skupi lažje :wink: .
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka

mene prvi dan ponavad tolk boli, da niti mislt ne morm...sam pol pojem en ibuprofen, pa je v roku ene urce vse bolš..sam punce res ne preveč pretiravat z tableti. Ker poznam ene par primerkov k se jim je telo tolk navadl na tablete, da jim niti najmočnejše ne primejo več. Pol so pa predstavljajte kaj bo z vami k si boste enkrat kej zlomle, pa boste tablet vzele, pa ne bo nč pomagal, ker telo sploh ne zazna več tablete...ajoj
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Recimo jaz zdaj komaj čakam, da jo dobim, ker sem nehala s kt in me zanima, ali bo redna :D
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

eh, mene ko je bolel trebuh (se pred KT) med M, mi ni cisto nobena tableta pomagala :) zdaj hvalabogu ni tako boleca, me pa med M boli kriz in zaceteg stegen :? Pa se traja 7 dni :roll:
Zaklenjeno