Zakaj solze?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DrFreud »

onegirl111 napisal/-a:tudi jaz ne verjamem moškim solzam...moj bivši se je jokal in jokal....tak hudo da me je njegova mami v solzah poklicala kaj se je zgodilo...
sem nasedla tem solzam..
kaj se je zgodilo...čez en teden je postal do mene hladen..kot da mu ne pomenim nič na svetu...in zdaj nisva skupaj...
zdaj pa jaz jokam za njim.... :cry:

To, da sedaj ti jokaš za njim ne pomeni, da njegve solze niso bile iskrene. To je bolj kot ne znak, da se ti je zasmilil in si se mu potem preveč "predala". Ko je začutil "moč" pa je "odpeketal".

Moške solze so zelo resnične - ni pa nujno, da so povzane z izgubo tebe, ampak so lahko tudi izraz potlačitve njegovega ega - v smislu: "raje jaz pustim tebe, kot pa da ti mene!" Morda pač nisi bila zanimiva kot oseba, ampak zgolj kot nedosegljiv "objekt". Ko je to dobil, pa je počasi "spakiral" ...
Jaz imam vedno prav.Slika
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

DrFreud napisal/-a:Danes sem prebral na tem forumu (sicer je bilo objavljeno že lep čas nazaj), da je ena zjutraj tipa vprašala kaj bi za zajtrk, pa ji je zamrmral burek in se obrnil stran (verjetno zaspal naprej) in ona se je žrla, češ, "kaj zdaj to pomeni", na koncu pa je celo pozabla burek kupit. Katastrofa!

Se spomnim tega in sem prepričana, da je bil to hec :D .

Sicer pa moške solze - pri svojem fantu sem jo za trenutek zaznala le enkrat (po pol leta najine zveze) pa še to je bila minimini solzica. Razlog? En zelo resen pogovor o najini zvezi in s to solzico mi je dokazal, da mu ni vseeno za naju. Torej ja - verjamem moškim solzam, če le niso pretirano izražene :) - v nasprotnem primeru bi mi dal že občutek, da se je preveč vživel v svojo "igro".
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

iluzija napisal/-a:
DrFreud napisal/-a:Danes sem prebral na tem forumu (sicer je bilo objavljeno že lep čas nazaj), da je ena zjutraj tipa vprašala kaj bi za zajtrk, pa ji je zamrmral burek in se obrnil stran (verjetno zaspal naprej) in ona se je žrla, češ, "kaj zdaj to pomeni", na koncu pa je celo pozabla burek kupit. Katastrofa!

Se spomnim tega in sem prepričana, da je bil to hec :D .

Ja, ja ... tudi jaz mislim, da je bil to hec. Moj "point" je bil ta, da se to dejansko dogaja. Ampak ne - "dej, prinesi mi burek", ampak bolj slošno, npr. Tip reče nekaj, ker mu v tistem trenutku dol visi, punca pa ne dojame, da mu dol visi in potem analizira, premleva ... In takšnih poznam kar nekaj.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja, itak, to je res. Vsaj sama sem taka, da moram vse zanalizirat. Ampak kaj na koncu ugotovim? Da je tipčku popolnoma vseeno in se niti malo ne obremenjuje z določeno situacijo, kot se sama. Takrat neham s premlevanjem. Vsaka punca bi potemtakem morala poznat mejo, kjer se nekaj neha - se mi zdi, da je to en rezultat določene zrelosti (ma nasplošno je tole sekiranje pokazatelj, koliko je nekdo čustveno zrel - priznam, da jaz še niti približno nisem pa si niti ne želim bit, dokler to ne bo resno ogrozilo moje splošne psihične stabilnosti).
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

iluzija napisal/-a:Vsaka punca bi potemtakem morala poznat mejo, kjer se nekaj neha - se mi zdi, da je to en rezultat določene zrelosti (ma nasplošno je tole sekiranje pokazatelj, koliko je nekdo čustveno zrel - priznam, da jaz še niti približno nisem pa si niti ne želim bit, dokler to ne bo resno ogrozilo moje splošne psihične stabilnosti).

Jaz tu ne bi govoril o "zrelosti" ampak o "samokontroli". To pa predvsem zato, ker vem, da se da to kontrolirati, ampak je v to potrebno vložiti veliko truda.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

"Samokontrola" je v mojem slovarju enaka "zrelosti" oz. JE element zrelosti.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

DrFreud napisal/-a:
onegirl111 napisal/-a:tudi jaz ne verjamem moškim solzam...moj bivši se je jokal in jokal....tak hudo da me je njegova mami v solzah poklicala kaj se je zgodilo...
sem nasedla tem solzam..
kaj se je zgodilo...čez en teden je postal do mene hladen..kot da mu ne pomenim nič na svetu...in zdaj nisva skupaj...
zdaj pa jaz jokam za njim.... :cry:

To, da sedaj ti jokaš za njim ne pomeni, da njegve solze niso bile iskrene. To je bolj kot ne znak, da se ti je zasmilil in si se mu potem preveč "predala". Ko je začutil "moč" pa je "odpeketal".

Moške solze so zelo resnične - ni pa nujno, da so povzane z izgubo tebe, ampak so lahko tudi izraz potlačitve njegovega ega - v smislu: "raje jaz pustim tebe, kot pa da ti mene!" Morda pač nisi bila zanimiva kot oseba, ampak zgolj kot nedosegljiv "objekt". Ko je to dobil, pa je počasi "spakiral" ...

Pri meni je ta trenutek popolnoma ista situacija... DrFreud mislm da maš totalno prov.
xxwoman
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a xxwoman »

Jaz tudi nisem prepričana, če bi rajši verjela njegovim besedam al dejanjem/ nebesednim znakom... Če se tip obnaša, kot da je popolnoma zaljubljen, pa ti govori, da ni... Je možno, da se hoče samo delat nedosegljivega (to namreč svetuje svojim prijatlom, če imajo težave s puncami) al je večja verjetnost, da si jaz samo domišljam, da vsi tisti zaljubljeni pogledi in objemi kaj pomenijo?
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a keri »

DrFreud napisal/-a:
Ampak z ušesi sem pa zastrigel, ko sem prebral to, da te ima v pesti. Čeprav večina problemov izhaja prav iz tega, da ima večina tipov ženske "v pesti" - ampak to je zgolj zato, ker se jim pustite! Danes sem prebral na tem forumu (sicer je bilo objavljeno že lep čas nazaj), da je ena zjutraj tipa vprašala kaj bi za zajtrk, pa ji je zamrmral burek in se obrnil stran (verjetno zaspal naprej) in ona se je žrla, češ, "kaj zdaj to pomeni", na koncu pa je celo pozabla burek kupit. Katastrofa! A res mislite, da delate dobro, če klečeplazite pred tipi? Kako za hudiča te lahko ima "v pesti", če se mu ti ne pustiš? Ampak če se pa pustiš ... heh, potem je pa druga pesem. Ampak ta pesem se večinoma konča tragično.

Tipu ne smeš dat vedet, da ima moč. Ko mu daš moč, mu daš kontrolo nad sabo. Ko ima to - ve, da lahko dela kar hoče, ker si tako ali tako, po njegovem mnenju (ki ga seveda ne bo povedal) "odvisna" od njega ...

pap*

Hmmmmm, ne vem če je glih vse tako črno-belo. Misli da je totalno zgrešeno v zvezi nekaj kalulirat da partner ne bo mislu da te ima pod kontrolo.....delaj tako kot čutiš...vsaka veza je po svoje edinstvena, vsak človek je karakter zase in nekaj posploševat kaj je dobro v vezi in kaj ni je brezveze....
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

keri napisal/-a:Hmmmmm, ne vem če je glih vse tako črno-belo. Misli da je totalno zgrešeno v zvezi nekaj kalulirat da partner ne bo mislu da te ima pod kontrolo.....delaj tako kot čutiš...vsaka veza je po svoje edinstvena, vsak človek je karakter zase in nekaj posploševat kaj je dobro v vezi in kaj ni je brezveze....

Tvoj primer je šolski primer, kako se podrediti. Tip ima močan karakter in on je nepodredljiv (poznam take - bojda spadam mednje :D :oops: ), kar pa ne pomeni, da ne moreta imeti odličnega odnosa. Ampak v tem primeru to ne pomeni, da se mu moraš podredit, ampak da mu moraš (p)ostati enakopravna. Ne smeš poskušat ga nadvladat! Tako se začnejo problemi. V takem primeru: razum v roke in čim manj mu dat vedet, da on ni glavni. Naj misli da je glavni, ampak vsake toliko pa se lahko narediš, kot da ti je "ravno". Ne mu non-stop dopovedovat kako hudo ti bo če ga ne bo več, ne mu dopovedovat, kako je on svetla točka ... To mu lahko namigneš ... Vsake toliko pa naredi nekaj, kar ga bo malo "podžgalo" (pa ne delat neumnosti) ... na tak način boš ugotovila ali mu resnično ni vseeno ... to je dober test :wink: :D

Drugače pa - nikakor ni vse črno-belo. Ampak če bi svet videli tako, bi bilo vse lažje ... in tudi hitreje najdemo rešitev, ker je bolj jasno prikazana ...
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

DrFreud napisal/-a:
keri napisal/-a:Hmmmmm, ne vem če je glih vse tako črno-belo. Misli da je totalno zgrešeno v zvezi nekaj kalulirat da partner ne bo mislu da te ima pod kontrolo.....delaj tako kot čutiš...vsaka veza je po svoje edinstvena, vsak človek je karakter zase in nekaj posploševat kaj je dobro v vezi in kaj ni je brezveze....

Tvoj primer je šolski primer, kako se podrediti. Tip ima močan karakter in on je nepodredljiv (poznam take - bojda spadam mednje :D :oops: ), kar pa ne pomeni, da ne moreta imeti odličnega odnosa. Ampak v tem primeru to ne pomeni, da se mu moraš podredit, ampak da mu moraš (p)ostati enakopravna. Ne smeš poskušat ga nadvladat! Tako se začnejo problemi. V takem primeru: razum v roke in čim manj mu dat vedet, da on ni glavni. Naj misli da je glavni, ampak vsake toliko pa se lahko narediš, kot da ti je "ravno". Ne mu non-stop dopovedovat kako hudo ti bo če ga ne bo več, ne mu dopovedovat, kako je on svetla točka ... To mu lahko namigneš ... Vsake toliko pa naredi nekaj, kar ga bo malo "podžgalo" (pa ne delat neumnosti) ... na tak način boš ugotovila ali mu resnično ni vseeno ... to je dober test :wink: :D

Drugače pa - nikakor ni vse črno-belo. Ampak če bi svet videli tako, bi bilo vse lažje ... in tudi hitreje najdemo rešitev, ker je bolj jasno prikazana ...

Po napisanem sodeč sklepam, da si prebral uni ta dolgi post, ki sem ga potem zbrisala :D

Ja sej si v bistvu vse povedal....to je to, ja. V tem odnosu sem se naučila biti modra (ne uspeva mi vedno ampak je vedno bolje) in mu ne kontriram za vsako ceno ker se potem sam kregava. Včasih sem raje tiho in si mislim svoje, naredim po svoje (v tem primeru nastopi trenutek ko mu gre to na živce in mi zabrusi da itak naredim vedno po svoje), v glavnem pa mu ne skušam (več) dokazovati kako on ni glavni in kako me nima v oblasti. In odkar tako delam se velik bolje razumeva in več unga ko je jači˝. pa imam tak občutek,da je to tudi on opazil, da sem raje modro tiho kot da se prerekam z njim in ga to ful pomiri in postane ves krotek in potem se lahko zmeniva vse....
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

keri napisal/-a:Po napisanem sodeč sklepam, da si prebral uni ta dolgi post, ki sem ga potem zbrisala :D

Jup, sem prebral :D

keri napisal/-a:Včasih sem raje tiho in si mislim svoje, naredim po svoje (v tem primeru nastopi trenutek ko mu gre to na živce in mi zabrusi da itak naredim vedno po svoje)

Ko ti zabrusi kaj takšnega moraš bit zelo umirjena in pazit kaj rečeš nazaj. Ti trenutki so ful delikatni in so odvisni od situacije do sitacije. Dejstvo pa je, da moraš ostati mirna in samozavestna. V takšnih trenutkih pod nobenim pogojem ne smeš eksplodirat ali mu karkoli pod nos metat. V takšnem primeru mu na nekoliko vehementen način povej zakaj si naredila tako-in-tako, po tem pa se v nobenem primeru ne opravičuj. To pa zato, ker je on kriv, da si naredila "po svoje" in tega se moraš zavedati! V takšnih situacijah krivde NIKOLI ne pripisuj sebi (poznam ful punc, ki to v zaljubljenem stanju delajo), ker to se da s pridom izkoriščati ...

keri napisal/-a:mu ne skušam (več) dokazovati kako on ni glavni in kako me nima v oblasti.

Ne smeš mu dokazovat, da on ni glavni, ampak MORAŠ mu pa dokazat in jasno pokazat, da te nima v oblasti! Dokazat mu moraš, da se svet zate vrti tudi brez njega (pa četudi to morda ni tako) ...

keri napisal/-a:In odkar tako delam se velik bolje razumeva in več unga ko je jači˝.

To je verjetno zato, ker si ti popustila in je on zmagal v tej igri "ko je jači". To nikakor ni narobe ... samo dokazat mu moraš, da te nima v oblasti ...
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

[quote="DrFreud"

To je verjetno zato, ker si ti popustila in je on zmagal v tej igri "ko je jači". To nikakor ni narobe ... samo dokazat mu moraš, da te nima v oblasti ...[/quote]

:D Ma mislim da mi ni potrebno nič dokazovati, ker kakor sem že povedala, sem tak karakter da sem trmasta in odločna in ne šmirglam dosti kaj mi drugi pravijo ma furam po svoje. V tej vezi sem se spremenila do te mere, da mu ne dokazujem da imam prav (kar drugače rada počnem) in se ne prerekam z njim, ampak sem raje tiho in naredim po svoje. Npr. zdej trenutno je pri nama aktualna tema nakupa mojega avta.....on me prepričuje naj si ga ne kupim, naj imam tega še naprej ker je škoda denarja za avte in naj raje šparam za stanovanje, jaz vem svojo, sem se mal pozanimala in preučila razne opcije in nov avto bo definitivno padu, pa če se po trepalnicah meče.... :twisted: ma kr vidim kako ga to grize, še posebej ker mu ni uspelo me prepričat da je ta nakup nesmiseln...ma ko se bo vozil v novem avtku bo po moje sam tiho in bo predel ko mucka :D
Uporabniški avatar
DrFreud
Komunikatorka
Komunikatorka

keri napisal/-a: :D Ma mislim da mi ni potrebno nič dokazovati, ker kakor sem že povedala, sem tak karakter da sem trmasta in odločna in ne šmirglam dosti kaj mi drugi pravijo ma furam po svoje. V tej vezi sem se spremenila do te mere, da mu ne dokazujem da imam prav (kar drugače rada počnem) in se ne prerekam z njim, ampak sem raje tiho in naredim po svoje. Npr. zdej trenutno je pri nama aktualna tema nakupa mojega avta.....on me prepričuje naj si ga ne kupim, naj imam tega še naprej ker je škoda denarja za avte in naj raje šparam za stanovanje, jaz vem svojo, sem se mal pozanimala in preučila razne opcije in nov avto bo definitivno padu, pa če se po trepalnicah meče.... :twisted: ma kr vidim kako ga to grize, še posebej ker mu ni uspelo me prepričat da je ta nakup nesmiseln...ma ko se bo vozil v novem avtku bo po moje sam tiho in bo predel ko mucka :D

:lach: :D :zustimm:
Odgovori