Nu$k@ napisal/-a:evo... s temi vajami sem si v dveh mesecih naredila rit izvajala sem jih približno 5x tedensko. http://www.youtube.com/watch?v=3YBnm2ZJNCM so mi pa tud ostale vaje ful simpatične, ampak jih ne izvajam, ker imam dovolj 3x tedensko trening.
Zaaakon vaje...Komi sm ustala, pa sm jih že nrdila...In že me vse boli ...Verjamem, da bom to delala kr vsak dan, ker so mi res všeč...
jaz pa delam povečini pilates. Sem ga za par mesecev prekinila, zdaj poleti pa moram ponovno začeti. sicer pa pomaga tudi pri hujšanju.
le veliko samodiscipline je potrebno, da po enem tednu ne prenehaš.
“Fashion does not only exists in dresses; fashion is in the air, it is brought in by the wind, one feels it coming, breathes it in, it is in the sky and on the pavement, it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
ja, pilates je super za učvrstit telo, rezultati so solidni, niso pa wow. za kaj več je treba uredit prehrano, dodat cardio, vadbo z utežmi ... sicer nekateri guruji pilatesa pravijo, da z malo pravilne vadbe lahko nadomestiš dolgotrajno vadbo z utežmi, vendar jst tega ne morem potrdit.
Pilates je še vedno osredotočen na t.i. center moči, to pa je trebuh, spodnji del hrbta, zadnjica in stegna, čeprav mislim, da zadnjica in stegna niso tako zelo obremenjeni.