No, za tiste, ki še kaj razmišljate o telekinezi, vam posredujem naslednji link.
Ni mi ravno jasno, zakaj pri telekinezi premikajo večinoma papirčke oziroma lahke predmete. Če prav razumem, naj bi tukaj šlo za moč misli. Torej bi misli lahko premaknile kar koli. Če premagajo gravitacijsko (in še kakšno) silo papirčka, potem lahko tudi dvignejo avto. Razen v primeru, če moč misli ustvari neko konkretno energijo, ki bi se jo dalo tudi izmeriti, kot je na primer toplota, ki jo oddaja telo. Ampak pod tem pogojem bi človeka telekiniranje utrudilo, bi mu pobralo veliko energije, razen, če ne bi bil priključen na nek drug vir energije ( kar bi mu npr. omogočalo tudi druge bonitete, npr. počasnejše staranje, manj spanja, manjše potrebe po hrani,…). Od kje pride ta energija, če je potrebna ( če ne gre za drug princip)?
g00fy_qa in nothingman, ali vama telekiniranje pobere veliko energije? Se počutita utrujena?
Če je pri telekinezi pomembna zgolj moč misli, potem ( še dobro in trapasta jaz, ki to pišem) ste omejili sami sebe s tem psiwheel-om. Ne vem, zakaj je v večini primerov, kjer je predstavljena telekineza ravno psiwheel. Če gre res za telekinezo v pomenu besede kot jo razumem jaz in verjetno še marsikdo (je pa res, da sem lahko slabo izobražena), ne bi smela biti pogojena s takimi zadevami. Zakaj ne bi začeli s premikanjem skodelic za čaj? Ali pa kakšne uporabne, nam koristne stvari?
Če je kaj na tem res, potem verjetno zaradi lastne omejitve v glavi. ( No, to itak vedno, a potencirano.)
noghingman, če si se kaj poglabljal v zadevo, ki jo izvajaš, na fizikalnem področju, katere sile misliš, da vplivajo na to? Moč, sila misli gotovo, ampak mene zanimajo bolj "trenutno poznane" sile oziroma njihovi približki?
Ps. Da vključim še malo lepote narave: Ura je 3.25 in pred približno petnajstimi minutami so se začeli prebujati ptički, ki veselo čivkajo zraven] mojega okna.
Kako je to lepa pesem. In kako zgodnji so! Ljudje bi se lahko zgledovali po naravi, tudi kar se spanja tiče. Kot pravi pregovor, hodi spat in vstajaj s kurami. Posreduje ena, ki hodi spat, ko kure vstajajo.
Ps 2: Še link do strani ScienceDaily, ki bi bila lahko dokaj kvaliteten pripomoček pri morebitnem razmišljanju.

)

No, pa začnimo.