Malo pozno in malo pod dozo, a poskusimo ...
gaby_ napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a: Jaz sem ateist in si znam pozdraviti glavobol.
hm, torej če prav razumem, tebe starši dobesedno silijo, da hodiš k takim in drugačnim cerkevnim obredom?? in zakaj se jim torej ne upreš? glede na to, da svoja prepričanja lahko razložiš tudi staršem.
Kot ti je znano, so moji starši (in vsaaa družinaa) kristjani, čeprav v kolikor ugotavljam bolj slabi kristjani; ampak ok, recimo, da verjamejo v Boga in vse ostalo kar spada h krščanstvu. Zato sem bila tudi jaz, logično, vzgojena v tej veri. Zdaj pa; pojavil se je problem, ko sem jaz začela zavračati to vero, kar se je po malem dogajalo že od rane OŠ. Problem pa je bil, da takrat še nisem poznala ateizma, v bistvu nisem vedela o ničemer drugem ničesar, saj so me vedno učiti samo o krščanstvu; zaradi tega nisem znala izpodbijati te religije, čeprav sem imela resne dvome. Sedaj, po tolikem času, so se zadeve spremenile. Jaz sem ateist in starši to vedo, v kolikor si hočejo priznati. Še vedno hodim k maši za velike praznike in za pomembne dogodke (poroka, bla), ampak to samo zaradi kulture, ki je v našem okolju krščanska. Ja, hodim k maši občasno, ampak to zaradi tega, ker me okolje 'prisili', čeprav me potem glava peče, kakšne 'neresnice' (=>razlaga o možni zmoti podana nekje zgoraj) v cerkvi govorijo. Point; staršem sem se uprla in se še upiram.
gaby_ napisal/-a:sicer pa verjetnost da bog obstaja ni tako majhna. vsaj ne za tiste, ki vanj verujejo. ti si se odločila, da veruješ znanosti, enako jaz. torej je za naju obstoj boga ničen ali ga ni. kaj pa ljudje, ki verujejo v boga, v znanost pa ne? za njih bog obstaja 100%. torej ali bog je ali ga ni ne moremo deliti po nekih procentih 50:50. odvisno je samo od prepričanja. in normalno je, da bo ateist trdil, da je obstoj boga ničen.
zakomplicirala zadevo, upam da razumeš, kaj sem mislila povedati.

Ne gre se tukaj za subjektivno verjetnost, kar si ti skušala razložiti. Gre se za objektivno verjetnost.
Čeprav sem to teorijo, moram priznati, pobrala od verjetno najbolj slavnega ateista (Dawkins), on v svoji knjigi Bog kot zabloda dejansko razlaga, zakaj je obstoj boga tako majhen in to podkrepi z dokazi (dokazi, nekaj kar kristjanom krepko manjka).
Torej verjetnost obstoja boga ni odvisna od prepričanja, ampak od dejstev, ki lahko govorijo ali v prid njegovega obstoja ali v njegovo nasprotje; in večinoma so v nasprotju.
somebody napisal/-a:a veš kaj je najbolj zanimivo? so na eni univerzi spraševal znanstvenike al verujejo al ne in jih je ogromno (ne spomnm se procenta, ampak mislm d je blo čež 50% al pa vsaj tm okol) da verujejo.
Katera univerza? In verjetno se tukaj ne gre za vero v Boga, torej za teizem, ampak preprosto za 'vero' v 'nekaj', v naravo, v popolni splet naključij, mogoče celo v Darwina, kaj vem kaj. Biti veren in biti religiozen ni isto.
Pontifex Maximus napisal/-a:V Svetem Pismu je Bog najbolj točno opredeljen. Bog je Ljubezen, piše.
To je pa takšna neumnost da glava peče. Bog je Ljubezen, kako prikladno; torej je samo to?? Kje pride vmes še hoja po vodi, pričarane ribe, branje misli vseh ljudi sveta, nadzorovanje nebes in nasploh posmrtnega življenja, nebomvsegarazlagalakerbomsicertudojutri, blabla?