Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Jst mam tud jutr mato :heul: . Kao sem šla čez usa uprašanja in zdj ko gledam mal nazaj...sploh nimam pojma o čem se gre definicija pa nč. Mah ne vem..al nej se sekiram al ne..mah jebat ga..važn da bodo pol počitnce :freude: . Aia ok, ne še prec ker mam še slovo v pondelk.
bouhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bouhca »

a katera mogoče ve če je treba pr angli (na višjem nivoju) treba vedt tud kaj o avtorju (obdobje, dela...)? help plis :)
bouhca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bouhca »

ŽuŽa napisal/-a:Jst mam tud jutr mato :heul: . Kao sem šla čez usa uprašanja in zdj ko gledam mal nazaj...sploh nimam pojma o čem se gre definicija pa nč. Mah ne vem..al nej se sekiram al ne..mah jebat ga..važn da bodo pol počitnce :freude: . Aia ok, ne še prec ker mam še slovo v pondelk.

če te to potolaži...nam je prfoksa rekla da je ta knjiga kr neki, da se je boljš po zvezkih učit (če maš urejene seveda :D ) pa itak ni point da znaš vseee definicije na pamet ampak da ti znaš nekak uporabit to znanje in ga po svoje obnovit..good luck :flower:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Moje naloge danes pri matematiki:

1. Definirajte pojme krožnica, krog, tetiva, polmer, premer! Opišite vse medsebojne lege premice in krožnice, ki ležita v ravnini! Opišite medsebojne lege dveh krožnic v ravnini!

2. Definiraj racionalno funkcijo! Kaj so ničle in poli racionalne funkcije? Nariši graf racionalne funkcije!

3. Zapišite kvadratno enačbo! Kako jo rešimo in kaj vpliva na rešljivost kvadratne enačbe? Rešite kvadratno enačbo.
Zadnjič spremenil *hox*, dne 20. Jun. 2008 16:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

živčkam poleg slove..... :(
sovražim interpretacije in obdobja...... :? ju3 bom ziher vse zamešala....aaaahhhh....
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

uf... konc mate (še slova v pondelk!)

šlo mi je nadnaravno dobro, potegnila sm listek z eno od mojih lucky numbers (4)..
glede na to da si prašan 15 minut sm bla jst po 5ih minutah že zuni kr sm res USE znala (razn moja površnost ko sm si pisala na konceptni list pa sm kj narobe napisala)..

mela sm pa:

1. potenciranje, pravila potenciranja + reši primir
to sm mela use prou

2. kompleksna števila, opiši ravnino, kako se nariše kompleksno št.v ravnino, pol pa kako množimo z -1, kako z N številom, kako seštevamo, kako konjugiramo..

pol sm pa mela spodi dani še 2 kompleksni št., pa sm mogla narisat njuno vsoto in enga sm mogla konjugirat in narisat..
tle resimo mi je mogla mal pomagat, ma več kt 1 točko mi ne more odbit ;)

3. sm mela pa plošična med fukncijama z določenim integralom..
sm use razložila,
pol sm mogla pa še narisat y=x pa y=x^2/2 in zračunat najprej presečišča pa pol ploščino..
to je blo tud prou, sam pozabila sm napisat dx pr integralu..
tko da za tist mi lahk 1 piko max. odbijejo

juhu, kok sm happy da sm mela tok sreče ;)
še slova zdej
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

v kolkem času ste se ve naučile matematko? jz mam u pondelk pa me kr mal skrbi da ne bom zmogla, pa vse pravte kok je lahko, men se pa zdi da ne bom znala niti enga vprašanja, slova se mi zdj zdi čis lahka v primerjavi z mato, usaj hitrej sm si zapomnla :?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jst sm učeri šla skos uno knjigo, tko da sm si use podrčtala pa use prebrala..
pa še to sm pršla sam do 90. strani..
dons zjutri sm pa še od 90-125..
popoudne sm mela pa ustno
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

da bi si jz sam enkrat prebrala pa bi kr znala :?
ma sj bo, sam men se zdi da lahko še padm mato če tele ustne ne opravm dobr ker pisno mi fuuul ni šlo :(
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

^^ Ja, mene tudi skrbi matematka. Mislm, da bom sam enkrat prišla čez celo knjigo, ampak te definicije so kr neki, tko, da mislm, da bo matematika najslabša. :roll:
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

Nč vas naj ne skrbi.. do zdaj so mi še vsi rekli, da so meli fino kombinacijo vprašanj in da bi se z lahkoto manj učili :)
Tko da.. le pogumno :P
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

jaz sem danes zaključila s celotno maturo. upam na dobre rezultate 14. julija. sicer pa jaz nimam občutka, da bi se lahko manj učila, kvečjemu več (če bi želela dobiti vseh 20%). Matematike na višjem sem se učila en dan, hvalabogu dobila kombinacijo, pri kateri sem vedela vse, le pri primeru sem se zmotila in se nato popravila.
pri slovi sem dobila prav tako dobro vprašanje, avtorja nisem mela pojma od pojma. :oops: učila sem se je pa dva dni, ampak vseh avtorjev je toliko, da sem življenjepise na koncu vse po vrsi pomešala.
nem pa se nisem učila nič od nič. Pa mi je šlo od vsega še najboljše. (pa pri nemščini drugače sploh ne blestim).

sicer pa, samo da je konec. :D
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nadine napisal/-a:da bi si jz sam enkrat prebrala pa bi kr znala :?
ma sj bo, sam men se zdi da lahko še padm mato če tele ustne ne opravm dobr ker pisno mi fuuul ni šlo :(

pa sej ubistu mato sam obnavljaš.. kr itak ful stvari ti je že od prej znanih, logičnih, sam pač da je to teorija, kjer morš povedat z a-ji, b-ji, p-ji v praksi so pa to konkretne cifre..

sej ni tok, čeprov jst sm mislna da bom kr umrla..
pa fajn kombinacijo sm mela, to tud no
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

js sm pri matematki šla enkrat skoz knigo, drugič sem pa sam pogledala osnovne formule. in kaj je blo na koncu? niti ene stvari mi ni blo treba povedat. sam zračunala sm 2 nalogce in narisala 3 vektorje in to je to. dobiš 3 naloge, pri vsaki je možnih 4 točke. če je naloga tipa da morš kej zračunat, narisat, to pomeni 3 točke in 1 točka da poveš kaj si naredu. pri nas nam sicer sploh govort ni blo treba, je prfoks sam poklukov in mislm da je vsaj pol razreda doblo vse točke.
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

aja pa še to... pri slovenščini nisem vedla od avtorja popolnoma NIČ! vedla sm kdaj se je rodu in umru (k piše na listu), ostalo nič. pa tud tko nisem vedla skorej nič. pa mi je kr mal vseen, tistih 5 točk iz branja in knjižnega jezika bom dobla, ostalo pa... ni važn :)
Zaklenjeno