Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Angla se vam res ni treba ucit, ker je cist v izi. Ce znas govort anglesko, mal nakladat se zravn si zmagala. :D

Pa tud knjige ni treba znat na pamet. Profesorca ma tud podvprasanja, ce vi da se ti zalom, tko da ni panike. Angla je res v izi.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Lučkica napisal/-a:to kar je nardila sanja pa... če maš čas jo pa preber 2x, 3x al pa 10x da boš najbolš znala. ampak ti povem... js sm dobla 15/20 točk, pa sm pol leta nazaj sam obnovo prebrala (takrat sem mogla vedt vsebino za kontrolno in sem zabila). če pa hočeš met 20 točk je pa čist dost da enkt prebereš. pol mojih sošolcev je mel to srečo da se je pri prvih 2 vprašanjih tok razgovorilo, da jim je tista v komisiji rekla da so dost povedal in da nej grejo (ker je potekel čas).

Se strinjam s tabo. Fora je v tem, da sem jaz bolj slaba v govorjenju v angleščini, zato sem vedela, da se moram za zadnje vprašanje bolje naučiti. Če ti govorjenje ne predstavlja kakšnih posednih težav, lahko prebereš tudi samo obnovo, pa bo.
Ampak zame ne bi prišlo v poštev niti to, da bi knjigo prebrala v slovenščini, ker bi vedela, o čem govori, ampak tega ne bi znala povedati. :?

Me pa čudi, kako ste vi te knjige obravnavali pri pouku. Ker nam je profesorica celo knjigo prebrala in zraven komentirala, mi smo si pa zapisovali. In mi je bilo tudi zaradi tega lažje.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Js knjig nism prebrala, zdej sm prebrala bolj podrobne obnove in to je to.. če med letom mi je ratalo, mi bo pa ja tudi na maturi :D edino sm se en par dni nazaj malo ustrašla kr je ena izjavla da je blo treba povedat kje približno se nahaja odlomek, samo očitno pr nas ni tko k od vseh k sm jih prašala če je tor es so rekli da ne, da je dovolj če samo obnoviš odlomek in malo nasplošno poveš od knjige..
sej je res malo neumno umestit odlomek, kr ni nujno da gre folk še 1x brat knjigo pred maturo..
na srečo sm letos vidla predstavo od Chrisa in lani od Look back in anger tko da neki že mam v glavi :D
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

LiL*PrinceSS napisal/-a:jaz sem mela dans mat-VR in morm rečt da lažjega listka nebi mogla potegnit :D sem se kr smejat začela ko sem vidla kaj sem izžrebala :) simpl ko pasul :D

pol si mela zih isto k js, js sm imela res tist najlažji listk kr se je dal :D sm bla tud presrečna
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

classy napisal/-a:A pr slovi morš vedt zgradbe pesmi? Kok kitic, kok verzov, kera rima? Kaj pa ciklov? Kok pesmi ma kera zbirka, ... ? A je pr prešernu npr. pr sonetih nesreče treba vedt za vsak sonet kaj se dogaja? Al pa sonetni venec pa to?

kokr sm js slišala ostale ni blo treba, ful ne grejo v podrobnosti, saj pr ns ne
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

classy napisal/-a:A pr slovi morš vedt zgradbe pesmi? Kok kitic, kok verzov, kera rima? Kaj pa ciklov? Kok pesmi ma kera zbirka, ... ? A je pr prešernu npr. pr sonetih nesreče treba vedt za vsak sonet kaj se dogaja? Al pa sonetni venec pa to?

Ma sej pesem imaš itak dano in iz nje lahko razbereš zgradbo. Kitice, verze boš pa ja znala preštet :wink: . Glede verza in zlogov pa tko: Če je U- je to jamb (kej se jamb začne na "j" kot jama, jama pa zgleda kot U--->tko sm si js zapomnila :D ), če je -U je trohej, če je pa U-U (se mi zdi) pa je amfibrah. Pa prešteješ zloge in samo rečeš, koliko stopični je jamb/trohej/amfibrah :wink: . So pa tudi verzi, ki je po moje olje, da se naučiš... Npr. za sonet, ker je itak tisti laški enajsterec (a je res? :? ), pa da Homer piše v heksametru. Ti bo prišlo prav, če poveš vn kej bolj strokovnega :wink:
Glede zbirk ne komplicirajo, pa sej nisi računalnik, da boš vedel vse na pamet.

Pri Sonetju nesreče je treba vedet samo (čaki da grem pogledat) 1., 5. in 6. kitico. Malo o tem poveš, pa je.
Sonetni venec in njegovo zgradbo je treba poznat. Glede kitic pa (čaki grem spet pogledat :D ) pa imam js zapisano, da je treba znat 1., 7., 8., 15. kitico.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Bi mi upu kdo opisat malo odnose med Cliffom in Alison in med Cliffom in Heleno? :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

vse se preveč zanimamo za to kaj je treba vedet...vse si želimo vedet čim manj...mogle bi pa baje čim več ;) hjoj če ne bo hmal konc za vse bomo še formulo za neznanje pogruntale :P
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Jutr vsi držat pesti zame za matematiko, da izžrebam lahek listek! :D
Uporabniški avatar
princeskaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princeskaa »

tuuudi zame :wink:
What's the craziest thing you've done lately?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Ofkors da bomo držale pesti :kleeblatt: Sam ve morte pa pol zame v soboto ob 10.30.

Men se je ustavl pr kotnih funkcijah..in noče it več nč u glavo :wall: .
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Pa zame tud, jutr ob 1h in pojutrsnem ob 1h. :D
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

En neumetstn uprašanje..ampak če se katera slulčajno še kej spomne. Kok je blo pr matematki točk za: integral, verjetnost, krožnico, ptiče?
Sorite k morim s tem sam mal si točke preračunavam haha.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Mislim da za krožnico 5 točk, in za ptiče 7 točk...Za drugo pa res...Pojma nimam! Pa še to nism sigurna, če je blo res tko...

Ma dej ŽuŽa ne se tolko sekirat, kar si napisala, si napisala :) ...Popravit ne moreš nič...Ti ostane samo še čakanje na 14. julij in upanje, da je šlo vsem v napi preljubi Sloveniji slabo (na to upam tud js :wink: )
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

jutr zame 10 čez 12 molit in držat pesti in poljubljat oblake in upat d potegnem izi listek =D hvala ;) bom tut jz za vse vas ;)
komj čakam angleščino, upam na najlepšo slikco =D
Zaklenjeno