Tonja ( in ostali):
"Kaj se pa človek če menit z današnjimi dedci sploh, če so pa tak sami total zafrustrirani."
Ne vem, meni se pa ne zdijo nič bolj zafrustrirani, kot punce ( na svoj način), če pa so, pa se jih da na hitro od-frustrirati.
Do katere bo tip prej pristopil, je odvisno od njega samega. ( Od tega, kako ima pošlihtane stvari v glavi, kaj ga dejansko privlači, kakšnega razpoloženja je trenutno, kaj želi od punce, kako samozavesten je,...)
Velika verjetnost je, da bo prej pogledal izstopajoče dekle, ker je že sama po sebi vpadljiva očem. To pa še ne pomeni, da mu je dejansko bolj všeč.
»
Una, ki je to kar je in jo bo celo življenje gledal tako kot je mu ni zanimiva, ker ni na njej nič, kar bi blo v momentu opazno.«
Ne bi rekla, da je čisto tako. Pri nekaterih, ki so bolj lahke glave, je, drugače pa mislim, da bi bilo to dekle prej kandidatka za resno vezo, kot ona druga. Poznam fante, ki jih »naravne ženske« tudi kar se same atrakcije tiče, bolj privlačijo, kot barbike. Za tiste pravijo, da jih pogledajo ker zelo izstopajo ali pa ker imajo res zelo poudarjene obline. Jih pa to odbija, v smislu, da bi imeli kaj z njo.
»
Una, ki je pa cela napedenana, ga pa privlači, čeprav dejansko sploh ne ve al ga bo kap ko jo bo vido brez fasade.«
Je atrakcija za pogledati. In če moški gleda žensko, še ne pomeni, da ga privlači. Tudi če mu je njeno oprsje zelo všeč, tudi ne pomeni, da ga ona privlači. Obstajajo moški, ki palijo na tak videz in tisti, ki ne. V končni fazi je ( po mojem mnenju) vseeno. Nekako se mi zdi, da pregovor iste ptice letajo v jati, dokaj drži. ( Če pa ne, pa je moški ptica druge vrste ali pa orel ali pa celo mušica, pa smo ga verjetno privabili v življenje zato, da nam nekaj pokaže na nas samih, da nas nekaj nauči,…)
Poleg vizualnega kriterija obstaja tudi kriterij inteligence. In če bi bili obe punci enako inteligentni in bi to tudi izražali na podoben način, potem bi pač prevladal kriterij zunanjega videza ( niti ne lepote, prej sposobnosti urediti se na očem privlačen način, vemo pa tudi, da imajo vsake oči svojega malarja).
Kaj je bolj prav? Nič, ker je odvisno od tega, kaj želiš. ( tako zavestno, kot tudi podzavestno)
»Torej... Lahko si, kar si. A še vedno boš bolj zažigal, če boš tak kot je večina.«
Zakaj pa rabiš zažigati? Da si filaš ego na račun občudovanja drugih?
»Tysia, pa se ti zdi, da je danes to še sploh kaj vredno? Da si to, kar si? Pa misliš, da večina ljudi sploh ve, kdo so? Če pa se pustijo zmest in se usmerjajo po smernicah, ki jih narekuje neki 3ji svet? Misliš, da pole je to človek v prvi osebi? Al je to fejkanje samega sebi, copy-paste nekega 3tjega človeka, ki je pač zdaj totalno in?«
Mislim, da je zelo pomembno, da si to, kar si. Če je že govora o partnerstvu, ravno na ta način lahko spoznaš človeka, ki ti bo »pisan na kožo«. Ker pač ne igraš. Je pa res, da boš na tak način imela manj avanturic in družbene popularnosti, če tvoj jaz ni tak, da bi bil večini družbe zanimiv. Ampak konec koncev to niti ni potrebno in niti ni nujno, da je res tako.
Če večina ljudi ve, kdo so, nimam pojma. Glede na to, kar vidim, bi lahko rekla, da bolj ne kot ja. Ali pa morda vedo, slutijo, čutijo, pa vseeno te tako močno, da bi si upali biti to.
Tudi če človek sledi modnim smernicam in je podoben večini, še ne pomeni, da ne ve, kdo je. Tu morda ( če si lahko dovolim tako odkrito mnenje) delaš krivico tistim šmekijem, ki jih že zaradi videza odpišeš. To je v osnovi isti princip, kot ga ima nekdo, ki pa avtomatsko odpiše bosance, ker so pač od ovde dole. Človek si v glavi ustvari neko sliko ( ki morda sicer ni zgrešena in je v povprečju dokaj pravilna), ki jo potem prilagaja situacijam, v katerih se znajde. To je veliko samoomejevanje. Predsodki do drugih ljudi so tudi predsodki do sebe.
Drugače pa tudi jaz opažam, da je veliko preveč ( po mojem mnenju) fejkanja in kopiranja, najlepših in najbolj popularnih. Večina se jih želi kar najbolje počutiti v svoji koži, biti občudovana, ljubljena. In morda vidijo v tem pot. Kaj pa stoji v ozadju? Med drugim, lajna jaz, pomanjkanje ljubezni do sebe. Nezaupanje vase in v svoje sposobnosti. Seveda pa ni tako v vseh primerih, sploh ne. Nekateri pač uživajo v igranju.
Aja, še glede biti to kar si…se z vidika partnerstva zelo izplača. ( Ampak tu je zopet pomembno vedeti, kaj si ljudje predstvaljajo pod »bodi to kar si«. Slednje je npr. tudi slogan medijskih lobijev, ki pa premeteno prav s tem stavkom manipulirajo z ljudmi, speljujejo vodo na svoj mlin, in jih oddaljujejo od resničnega »bodi to kar si«. Nekateri imajo tudi zelo slabo ali pa pretirano visoko samopodobo in si temu primerno ukrojijo »bodi to kar si«.)
Bodi to kar si oziroma, če ne veš kdo si, bodi tak, kot si zares želiš biti.