Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tyasa8
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a tyasa8 »

love18 napisal/-a:
ej tnx :wink: a ti si že mela mato ustno? a mrbit veš kuk je blu prbližn kovert na miz?

ne ne jst mam ju3 mato.dans ob 14 pa slo :?
ne vm tocno kolk je blo kuvert sam lahk prasam pa pol napisem a praw :wink:
pa se kombinacije od slo. ki jih bomo meli dans vam pol povem :)
love18
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love18 »

tyasa8 napisal/-a:
love18 napisal/-a:
ej tnx :wink: a ti si že mela mato ustno? a mrbit veš kuk je blu prbližn kovert na miz?

ne ne jst mam ju3 mato.dans ob 14 pa slo :?
ne vm tocno kolk je blo kuvert sam lahk prasam pa pol napisem a praw :wink:
pa se kombinacije od slo. ki jih bomo meli dans vam pol povem :)

no super :gut: pa velik sreče pri slovk! upam da boš znala :wink:
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

*sanja* napisal/-a:^^Ne, je pomen. Vem, da so nekje našteti razlogi, zakaj ne mara rumene in rjave, ampak nimam knjige doma, tako da ne morem pogledati. Spomnim se pa, da je eden od razlogov za to, da ne mara rjave, to, da ima sošolko, ki se piše Brown (te sošolke on ne mara).
Nekje bolj na začetku je seznam, pa si poglejte.

Nam je pa prof. rekla, da ni nobenega posebnega razloga.. Pač je avtist in nekak nemara rjave in rumene barve.. Zato ne mara tud te sošolke, ker se piše Brown..
Tko kt recimo ni nobenega posebnega razloga, zakaj pomenijo rdeči avti dober dan, rumeni pa slab dan.. Tko se je odločil sam.. Tko kot se recimo eni slabo počutjo, ko je deževen dan in spet drugi odlično, ker je sončen..

No pa še to.. Jst sm mela danes matematiko.. Ful me je blo strah, ker sm vzela višji nivo in na pisnem mi tist višji nivo ni šel kej preveč dobro.. Oz. skor nič nism znala.. Učer sm se res ful mal učila.. Popoldne sem si prebrala enih 20 strani in za zvečer mi je ostalo še 100 strani.. Učit sm se začela pa okrog polnoči, ker sm prej gledala nogomet.. Na koncu sm kr hitr skoz letela..
Danes pa sm dobila.. 1. vprašanje je bil paralelogram - nariši ga.. e=6cm, f=4cm in kot med njima je 75°.. Pa sm mogla povedt še par značilnosti in oment romb, kvadrat in pravokotnik..
2. naloga je bil binomski izrek, k sm si ga lih 1 min prej pogledala.. (n-koren2)^4 .. razčleni..
3. naloga sodost/lihost funkcije, Definicijsko območje X^4 + zaloga vrednosti, kje narašča, kje pada..

Pa še to so mi takoj pomagali, ko so vidli, da se mi je ustavlo.. res ful je u easy..
Slovenščina je bla res miljonkrat težja..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Js sm tudi mela danes matematiko.. naloge sm vse rešla, samo "matematični jezik" je biu porazen :D
Mela sm pa:
1. linearno enačbo z dvemi neznankami pa sm mogla rešit in povedat kko se reši in kaj dobimo pr takih enačbah
2. ortonomirana baza, vektor, kaj je krajevni vektor, za narisat ortonomirano bazo, zračunat AB (komponente za A in B so ble podane)
3. definirat sinx in narisat graf in povedta značilnosti
Ju3 pa slova..joooj to bo tkoo porazno :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Blagor vam, k ste ze dala skoz mato. Mene je mate najbolj strah. :?
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

tmalaa napisal/-a:
*sanja* napisal/-a:^^Ne, je pomen. Vem, da so nekje našteti razlogi, zakaj ne mara rumene in rjave, ampak nimam knjige doma, tako da ne morem pogledati. Spomnim se pa, da je eden od razlogov za to, da ne mara rjave, to, da ima sošolko, ki se piše Brown (te sošolke on ne mara).
Nekje bolj na začetku je seznam, pa si poglejte.

Nam je pa prof. rekla, da ni nobenega posebnega razloga.. Pač je avtist in nekak nemara rjave in rumene barve.. Zato ne mara tud te sošolke, ker se piše Brown..
Tko kt recimo ni nobenega posebnega razloga, zakaj pomenijo rdeči avti dober dan, rumeni pa slab dan.. Tko se je odločil sam.. Tko kot se recimo eni slabo počutjo, ko je deževen dan in spet drugi odlično, ker je sončen..

Joj, zakaj nimam knjige doma! :evil:
Ker sem 100% prepričana, da je nekje bolj na začetku seznam, zakaj ne mara rjave in zakaj ne mara rumene. Za obe barvi je naštetih kakšnih 5 stvari.
A lahko prosim kdo to poišče? Ker res ne vem ali se mi sedaj že meša ali...
Tamceek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamceek »

Jaz sem tud dans mela matematiko..morem priznat da mi je kr šlo in da sem prišla vun cela nasmejana :D
Vprašanja pa sem mela (listek številak 25):
1. Zapišite množico vseh sodih celih št.,lihih celih št.,večkratnikov danega naravnega št. in vseh celih števil, ki dajo pri deljenju z naravnim št. n ostanek r + plus primer: napiši večkratnike št. 7, in št pri katerih pri deljenju z 5 ostanek 4
2. Zapišite splošno kvadratno funkcijo, Df, vse 3 oblike enačb zapisat, pomen posameznih konstant + primer: mela sem enačbo funkcije iz katere sem mogla zračunat točke kjer funkcija seka os x in os y
3. Kako izračunamo kot med grafoma funkcije in abcisno osjo? Kako izračunamo kot med grafoma funkcij f in g v presečišču + primer: zračunat kot med premicama y=x^2 in y=x

To je blo to :D
..just wanna dance, wanna go insane...
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

He says, “these are some reasons why I hate yellow and brown: Yellow-Custard, Bananas (which also turn brown), Double yellow lines, Yellow fever(which is a disease), Yellow Flowers(because I get hay fever from their pollen), and sweet corn, because it comes out when you poo and you don’t digest it so you are not really meant to eat it, like grass or leaves.) Brown-Dirt, gravy, poo, wood, Melissa Brown (who tore my astronaut painting in two.)”
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

No, to sem mislila. Sem vedela, da so razogi. Hvala Josephina :flehan: :D
smartika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a smartika »

jaz pa sem mela danes angleščino. :D sem najprej dobla listek 17... neka slikca demonstracij gor, pa kr nek odlomek iz look back in anger, 2. vprašanja niti pogledala nisem, sem kr rekla da bom menjala. potem pa sem izvlekla listek 7, kje sta bla na slikci 2 mlada leva, pa sem pač govorla o tem, kaj vidim, pa o levih kot hišnih živalih, pa o cirkusu, pa me je vprašal, če se strinjam s tem, da so živali v kretkah pa tak. potem 2. vprašanje je bil naslov kultura. pa sta ble 2 podvprašanji- 1. kam bi šla živet za 2 leti, izven evrope, in zakaj. 2. kdo je moj najljubši igralec, zakaj, in v katerem filmu igra. 3 vprašanje( glede knjige)- odlomek iz look back in anger, tam proti koncu, ko se helena in alison pogovarjata, in helena pove da bo zapustila jimmyja. pa me je vprašal kak je odnos helene, kak pa odnos alison do jimmyja. :D to bi blo to :D
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

ok, vem d so tole ful bedna mogoč clo glupa uprašanja ampak...jz mam že vsega poun kufr in sm se odločila napiflat un seznam k ga je ena objavla kao 37 uprašanj k so na slovi...
pa me zanima...ktere so književne smeri v 20.stoletju?sm brskala po uni knjigi pa nč točn ne piše...al sm pa jz že čudna...pa ktere so snovi motivi in teme v sodobnem slovenskem pripovedništvu?pa a je moderno pripovedništvo isto k pripovedništvo po 2. svetovni vojni?pa kaj je s tem razvojem kratke proze od realizma do ekspresionizma?

men se bo strgal...že tko nimam neke ful motivacije d bi se učila, zj sm zvedla d še na rock otočc ne morem it...eh :( use mi je dol padl, prosm d mi ena vsaj tole pove...hvala.
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

js sm dons mela matematko... dobla sm za narisat y=-3, x=2, pa še eno mislm da y= x+2/2. druga naloga je bla povedat kaj je enotski vektor, kdaj sta vektorja kolinearna in narisat vektor a=4, 1/2a, -2a. tretja naloga je bla pa: kaj so ničle polinoma? pa mela sm podane ničle: dvojna ničla -2, enojna ničla 1 in enojna ničla 2. vodilni koeficient je 2. pa sm mogla polinom sestavt. sm pa zamenjala listk ker sem v prvi mela neke globalne ekstreme (k neznam) pa kako se zračuna največji skupni deljitel in večkratnik. drugi so mel pa eksponentno funkcijo, funkcijo cosx,kako se računa z potencami, dokazat da se diagonale v paralelogramu razpolavlajo...
tinca malinca
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: čokoladnica

Neprebrana objava Napisal/-a tinca malinca »

Pravkar prišla domov..sem imela matko danes.
dobila pa sem:

*skladnost trikotnikov + konstrukcija trikotnika (podani sta stranici c in a in kot alfa...opišeš kako bi narisal)
*hornerjev algoritem (kje se uporavlja, razloži brez dokazovanja in dan en polinom, kjer si s hornerjevim pokazal, da ima ničlo -2)
* nedoločni integral (predpis, kakšna je vsota, razlika integralov in množenje nedoločenega integrala s številom..potem pa še en integral za izračunati)

tako sem si želelaa da nebi dobila hornerjevega algoritma..kr res nisem znala po tistem obrazcu ga napisat..brez dokazovanja..in sem potem vse drugo nardila kar je bilo pri hornerju..potem pa mi je prof rekla da to z dokazovanjem naj samo opišem kako delam v hornerjevem algoritmu..kako podpišem koeficiente in to.. :)
skladnost trikotnikov sem malo zamenjala s podobnostjo a sem nakoncu le potem vedla :oops:
pri nedoločenemu integralu pa sem se malo zmotila pri računanju..drugo je vse šlo..
mi je malo pri vseh treh nalogah še govorila kaj naj povem.. tko da upam, da bo.. nimam glih slabega filinga..lahko bi bilo hujše..
sam ko sem videla hornerjevega..sm rekla da zamenjam pa mi ni pustila :eek: :eek: sm bila čist šokirana.. :?

je pa kar nekaj sošolcev dobilo listek,kjer so bili:
*koordinatni sistem + razdalja med dvema točkama
*kompleksna števila
*racionalna funkcija..poli pa nekaj.... čist čist iziii :?

rešena tale matka končnoo.. razturajte še vse druge..saj bo :P
Sem to, kar sem.
Drugih je že tako ali tako preveč.
Tamceek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamceek »

tinca malinca napisal/-a:*skladnost trikotnikov + konstrukcija trikotnika (podani sta stranici c in a in kot alfa...opišeš kako bi narisal)
*hornerjev algoritem (kje se uporavlja, razloži brez dokazovanja in dan en polinom, kjer si s hornerjevim pokazal, da ima ničlo -2)
* nedoločni integral (predpis, kakšna je vsota, razlika integralov in množenje nedoločenega integrala s številom..potem pa še en integral za izračunati)

je pa kar nekaj sošolcev dobilo listek,kjer so bili:
*koordinatni sistem + razdalja med dvema točkama
*kompleksna števila
*racionalna funkcija..poli pa nekaj.... čist čist iziii :?

Da so moji sošolci tud meli take kombinacije :)
..just wanna dance, wanna go insane...
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

tinca malinca napisal/-a:sam ko sem videla hornerjevega..sm rekla da zamenjam pa mi ni pustila :eek: :eek: sm bila čist šokirana.. :?

Pa a to je blo že čist na začetku, ko si začela gledat al kdaj?
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Zaklenjeno