Tokrat je bila na vrsti relacija Fužine - vrh hriba med Javorjem in Jančami - Fužine. Žal števca na novo (no, sedaj že kak mesec in pol staro) kolo še nisem montiral, zato ne vem, kakšno pot sem opravil. Kar pa vem, je to, da je bil to moj letošnji prvi večji vzpon, kar se je poznalo v nogah po vrnitvi domov.

Kako uro so me kar orenk bolele, ampak ni pene, zdele je že ok.

Sem pa zelo zadovoljen, da sem zamenjal kolo, saj bi s prejšnjim kolesom (GORSKO kolo Merida Kalahari) zaradi manjšega okvira ter debelejših gum najbrž omagal nekje na polovici vzpona, saj bi bil UPOR preprosto prevelik. No, tokrat se je zelo dobro pokazalo, da je bil nakup treking kolesa (pa ne kakega v "super oh in sploh akciji") dobra odločitev, saj sta mi prav manjša debelina gum ter boljše prestavno razmerje omogočila, da sem na vrh prišel brez kakšne posebne zadihanosti. Za nekaj minut sem se ustavil in užival v razgleda (Zalog, Vevče, Polje...), nato pa "pičil" dol. Spust je bil tudi nekaj svojevrstnega, saj je bil ZEEEELOOOOOOOO dolg, pa zaradi peska, ki je bil na poti večino časa (pa ne posut, temveč dobesedno celotna pot iz njega), na trenutke tudi tvegan. Kdor ima za seboj že kak tak spust, ve, o čem govori. Ovinki so pri veliki hitrosti fejst zajebani, nevarnost pa potencirajo če morebitni motoristi in avtomobilisti, ki ti pridejo nasproti. Zato, folk...ne se precenjevat ter si mislt "ah, sej bom že spelu tale ovink". Raje pravočasno pritisn'te na zavore in upočasnite vožnjo...bolje biti "na dnu" pol minute ali pa minuto kasneje, pa cel, kot pa...
Anyway, po spustu je sledilo še ene 15-20 minut kolesarjenja na polno po ravnini (nisem gledal na uro

), potlej pa v Polju sladoledni vnos kalorij...p.s.: Ma so fejst bejbe v onem lokalu tm...bo še treba it.

[innocent] No, do doma me je potlej ločilo še nekaj minut vožnje, sam sm jo pa odpelu čist "uizi", k se mi ni več dal gont k prtegnen...dost za dons.
No, to je blo to.