Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

_vampirk'ca napisal/-a:ampak ko neham jemat tabletke morm 3 dni počakat na menstruacijo pa sm že tiste tri dni panična.....
otročki bojo ko bo čas....takrat si bova vzela čas in jih nrdila do konca v miru tako k se to nrdi :P d ne bojo kakšne napake meli :P

Pa sej si začitena med celim procesom jemanja KT. Pa tut pred, med in tik po M so možnosti zanositve res minimalne.

Se jih da še kako drugač? Do polovice? :D
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
dzabica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a dzabica »

Hja res morš met "jajca", da se greš tako metodo, če še nočeš otrok. Jaz se ne bi upala igrat. Poznam tud punco, ki je vedno jemala tabletke /in če jaz kdaj katero pozabim je ona ziher ni pozabla vzet, perfekcionistka) in ma zdaj vseeno pri svojih 23ih 3 leta staro punčko. KLJUB TABLETAM.
KO me že samo to prestraši..
Uporabniški avatar
dzabica
Sramežljivka
Sramežljivka

Hja res morš met "jajca", da se greš tako metodo, če še nočeš otrok. Jaz se ne bi upala igrat. Poznam tud punco, ki je vedno jemala tabletke /in če jaz kdaj katero pozabim je ona ziher ni pozabla vzet, perfekcionistka) in ma zdaj vseeno pri svojih 23ih 3 leta staro punčko. KLJUB TABLETAM.
Uporabniški avatar
urša**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: šiška

Neprebrana objava Napisal/-a urša** »

dzabica napisal/-a:Hja res morš met "jajca", da se greš tako metodo, če še nočeš otrok. Jaz se ne bi upala igrat. Poznam tud punco, ki je vedno jemala tabletke /in če jaz kdaj katero pozabim je ona ziher ni pozabla vzet, perfekcionistka) in ma zdaj vseeno pri svojih 23ih 3 leta staro punčko. KLJUB TABLETAM.

amm če zanosš med jemanjem tabletk je splav obvezen :? tko na nevem kako je to možno...
Uporabniški avatar
urša**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: šiška

Neprebrana objava Napisal/-a urša** »

se opravičujm... slav ni obvezen, je pa velika možnost, da je plod poškodovan... zanč sm predavala o tem pa vem, da mi je blo tko rečen, da če zanosš med jemanjem tabletk, je treba narest splav... sam sm zdj pogledala po internetu pa ne piše povsod tko...
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

js poznam eno punco pa je čist zdrava, pa je ratala kljub tabletkam, tko da ni nujn da je kj narobe z otrokom
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

mogoče je to samo pri visokodoznih tabletkah ala diane 35 ...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Na listku od Diane35 je pisalo, da zanositev ob jemanju tabletk ni razlog za terapevtski splav. (ja, ne samo, da vedno berem listke pri tabletah; celo po 5 letih se spomnim, kaj gor piše :wink: )
To je verjetno mišljeno za tiste države, ki imajo bolj strogo zakonodajo in je splav dovoljen le, če sta ogrožena mati ali otrok. No, in v tem primeru otrok očitno ni (dovolj :? ) ogrožen.

Poznam pa jaz tudi vsaj 2, ki sta zanosili ob tabletkah (ena vem, da je jemala antibiotike, ki zmanjšajo učinkovitost in ni vedela), obe sta rodili, z otrokoma je vse v najlepšem redu.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
dzabica
Sramežljivka
Sramežljivka

urša** napisal/-a:
dzabica napisal/-a:Hja res morš met "jajca", da se greš tako metodo, če še nočeš otrok. Jaz se ne bi upala igrat. Poznam tud punco, ki je vedno jemala tabletke /in če jaz kdaj katero pozabim je ona ziher ni pozabla vzet, perfekcionistka) in ma zdaj vseeno pri svojih 23ih 3 leta staro punčko. KLJUB TABLETAM.

amm če zanosš med jemanjem tabletk je splav obvezen :? tko na nevem kako je to možno...

No tud s to pončko je vse vredu... Očitno se da.
thaly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a thaly »

Vidim po anketi, da približno polovica punc nekak pozna tole "pazil bom" metodo. Jaz sem z njo še vedno zelo zadovoljna! Nobenih tablet, stranskih učinkov, nožnica je vedno navlažena in pripravljena ;) (gnekologinja mi je pojasnila da je ob jemanju tablet nožnica suha zato ker tablete preprečijo ovulacijo), imam občutek mesečnega cikla in tisti filing da poslušam svoje telo, kako se spreminja tokom meseca, bivam v skladju z njim :)

Poudarjam, da to počnem z mojim fantom, ki mu tudi 100% zaupam! In drživa se vseh pravilc, ki sem jih navedla na začetku teme.

Je pa bilo na začetku tudi mene tako strah, ali bo kaj narobe. Potem pa sem videla da vse skupaj ni tak bavbav in sem se navadila. Definitivno se splača! Ampak morate vedet s kom ste! Za kakšne avanturice definitivno še vedno kondom!

:wink:
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

Midva sva to prakticirala kar pogosto na začetku, s tem, da ni spuščal vame, v plodnih dneh sva pa obvezno s kondomom. Zdaj samo še s kondomom, ampak jih gre občutno preveč v promet. ;D Grem po tabletke nasledn teden.
xxwoman
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a xxwoman »

Jaz sem bila enkrat čisto panična, ko sem se šla to... Nisem imela tabletk in sva uporabljala kondome... Ampak enkrat se nisva videla več kot en mesec, in ko sva se, ni bilo časa za to... :D Tako da sva najprej nekaj časa brez kondoma. :? Sicer sem jaz vedela, da ne morem zanosit, ker ja bilo ravno prvi dan po koncu menstruacije, ampak potem sem bila še en mesec čisto živčna, ker sem se bala, kaj bo... pa še menstruacija mi je zamujala več kot dva tedna (zaradi živčnosti verjetno)... Tako da se tega ne grem več. Rajši uporabljam zaščito in potem mirno spim :)
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Ne, jest se tega ne bi šla..ker bi me skoz skrbelo, da kaj če sem noseča in tud med samim seksom ne bi bla sproščena, tko da...to ni zame :wink:
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

Tisti čas užitka pač ni vreden, da bi se živcirala, če le slučajno ni ki dobro pazil in sem noseča. Hvalabogu obstaja kontracepcija takšna in drugačna, da se za vsakega nekaj najde. Na tisti "bom pazil" ne zaupam nikomur.

Navsezadnje sta tud moja dva to metodo prakticirala in verjala, da dobro pazita. Pa sem čez 9 mescov na svet prišla jaz.
Uporabniški avatar
klorči
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a klorči »

Zdej se nimava pogojev za bejbija, tko da sm jst na tabletkah. Ampak pol k ni tok panike, ce zenska zanosi, se mi zdi ta metoda cist sprejemljiva in bi jo tud jst verjetn uporabljala, ker nocm bit predolg na tabletkah =)
It started over coffee, we started out as friends.. It's funny how from simple things the best things begin <3
Odgovori