»OK, Tysia, zdaj pa dovolj!
Priznaj, da obvladaš telepatijo. Povežeš se z mojimi možgani in tudi takrat, ko jaz ne mislim na neko stvar, zbrskaš ven, kaj sem hotel povedati.
Ah, ne. Ti obvladaš empatijo…«

You'll never know. Razen, če se naučiš telepatije. Monologi pa vidim, da so povšeči obema.

( Zaželjeno je sicer, da se nadaljujejo v dialog, ni pa panike če se ne, ane, he he )
Aja, sej res, kaj pa če sem jaz ti?
No, kar se tiče nothingmana ( uuu, kak se mu mora kolcati, bogi, pa za maturo se mora učiti) ga pa morda prehitro obsojamo. Ne moremo vedeti, v kakšnem okolju in stanju se je nahajal, ko je to pisal. Tudi nadpovprečno »skuliran« človek se lahko odzove za nas »neskulirano«, če se nahaja v zanj stresnem okolju. Če pa se nanj spravi še Boris…ajoj Morda pa se nam javi po maturi. Upam skoraj z vsem srcem.
»Zanimivo je, da (če je to, kar govori nothingman o uspelih poskusih telekineze res) lahko človek poseduje sposobnost telekiniranja še predno obvlada empatijo."
Zakaj pa ne? Izjeme so vedno obstajale. »Pravilna pot« po interpretaciji
mojih(popravek) možganov bi bila preko notranje rasti, dviga zavesti in potem bi take »nad« naravne sposobnosti prišle v naša življenja samodejno.
Kaj pa »prebliski«? Prepuščanje? Moč vere? Človek lahko veliko stvari doseže, preden bi bil »naravno« dovolj zrel za njih. Trenutno si to razlagam kot možnost svobodne izbire. ( O tem, koliko je svobodna, bi se tudi dalo razpravljati.)
Kaj pa t.i. bela in črna magija ( ki verjetno delujeta na moči misli; ali je nujno, da »prejemnik« to ve, pa ne vem), ki vsake toliko burita duhove? Misliš, da imajo tisti, ki to izvajajo »dovolj visoko stopnjo zavesti«?
Vprašanje pa je, kam te stvari vodijo dolgoročno gledano. Človek je žal velikokrat tekač na kratke proge.
"Zakaj se pa pogovarjam tule, če ne bi hotel vedeti ali je nekaj, kar še nisem izkusil, možno ali ne, kaj misliš? A zato, da se kregam (v negativnem pomenu besede)?"
Ne vem, to veš samo ti. Če pa pomislim samo malo logično ( in ne dajem v to tebe, ker toliko te pa spet ne poznam

), se tu lahko pogovarjaš iz več razlogov: malo iz radovednosti, kaj telekineza sploh je, kako deluje, itd; malo iz radovednosti, kakšen je ta človek, kako reagira in kje se nahaja ( zato bi(si) ga morda želel preizkusiti), malo zaradi tega, ker bi rad videl, kje se nahajaš ti ( morda celo v primerjavi z njim?),…
Da pa bi se kregal v negativnem pomenu besede...hm hm, no. Ne se delat norca.
Kaj pa je on hotel s tem povedati pa prav ne vem. Upam, da bo kdaj povedal »po resnici«. Ni nujno, da samo to, kar si ti predvidel pod možnost.
Ps. Na nothingmanovem blogu je Psi kolo omenjeno kot » PsiWheel«.
Ps 2: Če bi obvladala telepatijo bi...hm, hm No..če bi bila bolj "ne preveč pametna", se ne bi niti 5 min učila za izpite, ker bi itak vse znanje prebrala iz najbolj brihtne glave, verjetno profesorjeve.