morm rečt da me veseli da vsi tok jamrajo/mo glede višiga, pa tok da vs potolažm, en moj sošolc, najbl pametn možn je reku da mu ni šlo tko da punce ne se bat, osnovn mi je biu pa lahk, tko da bo saj to neki točk prnesl
pa ena je sprašvala glede tem za nemščino, js ji jih loh na mail pošlem
smartika napisal/-a:tut jaz sem pri množicah pozabila napisat 2 , drugače pa sem rešla tangens,enačbo,polinom,logaritem,zaporedje,lastovke in elipso. pri pravokotniku pa sem v zadnjih 5 min ugotovila, da sem nekaj narobe zračunala in ni bilo časa popravit. 3. naloga je bila krnekaj sploh nisem znala ničesar ven izrazit, verjetnosti se pa nisem niti trudla zračunat, kr niti ne vem, o čem se gre pri tej snovi
tretja je bla baje ful lahka, js sm sicer čist zaj**.sam so rekli da si sam vzel tist ekstrem kot točko pol pa naprej računov.nwm če je tko prov, sam po moje res ni blo tok kompliciran kt smo si mi delal
hehe ja sej...sem popisala celo stran konceptnega lista... pa nikak ni prišlo. sej ponavadi to, kaj zgleda najbolj zateženo rešiš v par korakih eh...jaz sem pač anti-matematik in mi ni pomoči
^^Js sm dala ekstrem v odvod funkcije, in sm zmutla neki vn. Potem sm neki vn izpeljevala in vstavla notr še ničlo. Pa mi je na koncu pršlo, da je kvadratna funckija: f(x)=-4x2-12x al neki tazga... Pa ko sm preizkušala, mi je pršlo vse prav.
Glede une logaritemske naloge, ko si mogu a zračunat... A je pršlo a=4 al a=1/4?
Kej še... *hox* sej uno je blo geometrijsko zaporedje, in ni blo aritmetično...
^^Obstaja knjiga Zbirka odgovorov na ustna vprašanja iz maturitetnega kataloga za matematiko, v katetri imaš točno vprašanje in potem zraven odgovor. In na ustnem pač dobiš eno od teh vprašanj. To so sestavili dijaki gimnazije v Novi Gorici pred nekaj leti. Mi smo lansko leto že na začetku leta to knjigo naročili in sem se samo iz tega učila in je res zelo odbra knjiga. Svetujem ti, da pogledaš v šolski knjižnici.
MilkyWay napisal/-a:^^Js sm dala ekstrem v odvod funkcije, in sm zmutla neki vn. Potem sm neki vn izpeljevala in vstavla notr še ničlo. Pa mi je na koncu pršlo, da je kvadratna funckija: f(x)=-4x2-12x al neki tazga... Pa ko sm preizkušala, mi je pršlo vse prav.
Glede une logaritemske naloge, ko si mogu a zračunat... A je pršlo a=4 al a=1/4?
Uh.. jst sm dala pa v temensko obliko.. sm ustavla teme, pa ničle.. pa sm pol a vn dobila.. pa sm pol v vseh oblikah napisala, sam se mi neki ni izšlo Sam se ne spomnm kok natančno sm dobila..
MilkyWay napisal/-a:^^Js sm dala ekstrem v odvod funkcije, in sm zmutla neki vn. Potem sm neki vn izpeljevala in vstavla notr še ničlo. Pa mi je na koncu pršlo, da je kvadratna funckija: f(x)=-4x2-12x al neki tazga... Pa ko sm preizkušala, mi je pršlo vse prav.
Uh.. jst sm dala pa v temensko obliko.. sm ustavla teme, pa ničle.. pa sm pol a vn dobila.. pa sm pol v vseh oblikah napisala, sam se mi neki ni izšlo Sam se ne spomnm kok natančno sm dobila..
Glede logaritma... 4 je rezultat.
Men se zdi, da sm js logaritem tud 4 dobla. Pač namest x sm vstajla cifro, in je prišlo nekaj na nekaj je a? Je prav tak postopek? ~Papillon~, kolk si dobla a in x pri polinomih??
pršlo je a na -3/2 = 1/8
in če u kalkulator vstaviš pride 1, tko da je zihr prou
Aaam..polinomi.. a 3. naloga?
Mah jst sm kr neki čarala in ko sm na koncu neki preverjala, se mi ni shajalo, tko da nism zihr če mam prou..
a sm dobila -1, drugo ničlo pa tud -1 (se mi zdi)
Ti/vi?