~NIA~ napisal/-a:ja jest upam na 2 no ene pa res misljo da bojo doktorirale
Ne, sam dejansko se fuuul ukvarjate z raznoraznimi matematičnimi problemi.. Jst sm učeri ob 1h (zu3!) pogledala zadnji post in dans sm ob 13h prišla domov in sm bla tko enih 5-8 strani v zaostanku...
majchi_na napisal/-a:je rešitev 1/2 ? nevem če se to sploh sme, ampak sm nardila enačbo: ta zadeva z logaritmom=x 2^x=2/pod korenom 2 množiš s pod korenom 2 2^x * 2^(1/2)=2 2^(x+1/2)=2^1 iz tega sledi, da je x+1/2=1, če rešiš do konca dobiš x=1/2
maš prov, je pa mal lažje z enačbami: loga(x1*x2) = logax1 + logax2 loga x1/x2 = logax1 - logax2
Itaq da je lažje, pa tud isti rezultat pride, sam a je to dovoljeno?
je sigurno dovoljeno, ker je to pravilo in ga mam jaz napisano v zvezkih enih 10-krat
Pol pa Sam jst si ne bom vseh teh trikov nikol zapomnla
josephina ti kar sprašuj za naloge...to je še edino kar se mi da reševat, za kaj drugega nimam volje.
nikita, ne sanja se mi kako bi se to rešlo. če bi hoteli imet a*b bi še znala, tako pa nimam pojma.
Ne ne, js sm že mela maturo (lani) Sicer tut višji nivo, ampak z veseljem pomagam, če le znam. Pa še izgovor mam, da se ne učim za izpite Punce ne se tuk sekirat, matematika na osnovnem nivoju je res lahka, ker so samo osnove. Pa držim pesti za vas
How many years can some people exist before they're allowed to be free? The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Lej: (a+b)*(a+b)=a*a +2a*b +b*b (vse je skalarno). a*a in b*b je dolžina vektorja na kvadrat, 2a*b pa je skalarni produkt, ki ga zračunaš |a|*|b|*cos kota, ki ga oklepata. In poračunaš.
How many years can some people exist before they're allowed to be free? The answer, my friend, is blowin' in the wind.