Okužbe s klamidijo

Za dušo in telo.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Ma ne, mislla sm tko na splošno, glede na to, kar se piše po forumu....

Od sexanja, glivic, legionele itd. Pa itak vem, da ni to sam v Atlantisu, sam piše pa tok folka k da res sam zato hodjo tja, da pol loh rečejo, da so sexal tam. :bandit:
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

mene je groza it scat v teh pixijih al kaj so že (prenosni veceji). zadnč na škisovi tržnici je bil že tok polhn, da se je neki odbil.. waaa pa še temno je not.. jest sm bla čist živčna.. :? doma taprvo stvar k sm nardila sm se šla umit
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Meni se zdi da moški težje dobimo kakšne take zadeve vase ali pa nase...ženske imate večje probleme s tamalo...te stvari so bad ja...zdaj štekam zakaj nekatera dekleta sovražijo bazene...toliko manj problemov imamo mi moški da se čudim kako to da nam niste favš :nixweiss:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
ava_sa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ava_sa »

Sporočam, da je možno bakterijo klamidije dobiti v savni - parni (ne finski) ali v jacuzijih, kjer se brez kopalk ali brisače vsedeš na mesto, kjer je nekdo - okužen, sedel pred teboj. V mojem primeru to velja za Terme Olimia, verjetno pa je povsod isto. To je potrdil ginekolog, rekel pa je da v bazenih skoraj ni nevarnosti, razen če se ob robu bazene vsedeš.

Tako da vam priporočam, da se gole ne vsedate na mesta, kjer je pred vami že nekdo gol sedel, čeprav ste jih sprale z vodo!
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

^ ojoj :?
nikjer ni več varno
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DiamondLollipop »

Jah meni je logično da se gola nem neki tak vsedala ko v bistvu pred mano sedi ful folka prej. :roll: Ampak še vedno mi je malo neverjetno to da bi tak klamidijo skasiral :? :? .Ampak kaj češ, vse je možno, jas tudi grem na bazen (s šolo morem it) pa zunaj na ležalnikih (+moja brisača) sedim in sploh ne grem v vodo, poleg tega mam gor kopalke pa od nekod skasiram glivice :D samo blizu bazenom pridem pa že mam
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

ja dobr no, sam v turško savno itak ne greš z brisačo.. sam un maš da pomiješ klop.
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a succubus »

Živjo!

Vprašala bi, če je bila katera kdaj okužena s klamidijo. Jaz sem namreč imela pred 4 meseci bris, kjer so mi naredili test za vse možne spb in sem pred par dnevi izvedela, da je vse v redu, edino okužena sem s klamidijo.

Sicer ne vem, kje bi jo lahko staknila in kako dolgo jo že imam v sebi. Fant je bil na testu, ampak od tega je že dve leti. Bo pa šel ponovno. Ampak to nima veze, verjetno sem ga okužila ali on mene ali kako. Saj mi ni pomembno.

V ponedeljek moram po zdravilo. Hotela sem se že prej malo pozanimati, zato bom postavila nekaj vprašanj. Zdraviti se bo moral verjetno tudi partner, a ne? Zanima me, kako poteka zdravljenje. Zdravnik mi je rekel, da so to neke tablete. A za partnerja pol tudi tam dobim tablete ali kako? Kako je s spolnimi odnosi med zdravljenjem? Koliko časa sploh traja zdravljenje? Ste imele kakšne simptome? Po kolikšnem času so se vam pojavili?
Glede na to, da so mi komaj po 4ih mesecih sporočili rezultate ne vem več kaj je od česa. Pred kratkim so mi sporočili, da imam tudi težave s ščitnico. Imela sem kandido, ki sem jo staknila pred kakim mesecem na kopališču. Začela sem jemat kontracepcijske tabletke in danes se mi je pojavil krvav madež. Drugače sem v zadnjem tednu začela krvaveti po vsakem spolnem odnosu. Sem malo brala o tej klamidiji, da je to pri okužbi z njo možno. Drugače ne vem od česa bi naj bila ta kri. Tako da zdaj en čas ne bo več odnosov. Vsaj do ponedeljka. Pri uriniranju me peče. Že sem čisto paranoična. Tolko vsega mam na kupu.

Zanima me še, ali se to, da si okužen s klamidijo ne pokaže pri pap brisu? Glede na to, da jo mam vsaj 4 mesece (možno, da še dlje) in ker lahko povzroči spremembe na materničnem vratu, bi verjetno blo kaj narobe pri pap brisu, ali?

Prosim, če mi opišete vaše izkušnje s to okužbo.
Hvala!
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

jz sm brala da se morata oba partnerja zdravit, s eno tableto summameda, v tem času seveda ne smeta imeti spolnih odnosov....drugač sem pa zgrožena da se s klamidijo lahko okužiš v turški savni, res katastrofa, o tem niikoli nisem premišljevala, dobro, sej ne hodim pogosto v savno , sam vseeno :?

succubus-mene pa zanima kako si ti zadevo porihtala, kak zgleda ta test za klamidijo, pa tak, so pol kake težave?
hvala pa lp
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ribica_1 »

meni je naredila nek hiter test, sam je blo na srečo vse ok.
je pa blo to po obisku term, tak da.... je rekla, da naj se naslednjič kar prevenitvno zvečer, ko pridem domov, namažem z lamisilom po stopalih.....

kaj češ, imam občutek, da so ravno tisit bazenčki za razkuževanje vir vsega
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

no , tko jz sm bla full panična da mam moogč to klamidijo, ker sm mela težave s glivicam in tko...no in sm včeri bla pri ginekologinji, mi je naredila test za klamidijo, ni noben bav-bav, pač normalen ginekološki pregled, no in so rezulatati že drug dan ---> tko da sm zveda da je z mano vse v redu in da jo nimam.
sm pa vsaj pomirjena zdej, upam pa da so ti testi zanesljivi, tko da če je katera v dvomih ji predlagam testiranje.
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Naja* »

Jaz imam že od nekdaj odpor do javnih bazenov, savn ipd. Nočem pretiravat, ampak morje je recimo povsem druga stvar kot neke terme, kjer se v stoječi vodi dnevno kopa ogromno ljudi. :? Sicer valda čistijo bazene itd., ampak sem že dosti primerov slišala, da so fasali kakšne glivice in en kup virusov, ki jih niti ne poznam (izmed drugim tudi klamidijo, o kateri sem malce več šla brat ko sem zasledila to temo).
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

densy napisal/-a:mene je groza it scat v teh pixijih al kaj so že (prenosni veceji). zadnč na škisovi tržnici je bil že tok polhn, da se je neki odbil.. waaa pa še temno je not.. jest sm bla čist živčna.. :? doma taprvo stvar k sm nardila sm se šla umit

jaz sem rajši da en "vidi" mojo rit za grmovjem, kot da grem v tole scat. :stumm: pa še čakam ne. ;)

drugač pa glede bazenov. ena fajn rešitev je tudi tmpon. baje se možnost okužbe s čimerkoli zelo zmanjša, zato jaz kar lepo tampon uporabim, ko grem v bazen ali iz bazena moram pačdo wc-ja. no big deal.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Način okužbe s klamidijo

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

ava_sa napisal/-a:Jaz sumim na jacuzi v toplicah (potrdil tudi zdravnik). Je to možno? In kako nevarno se je potem kopati v javnih bazenih?

a pa nisi imela prav z nikomer spolnih odnosov? ali kako to, da sumiš jacuzi?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

jz ko sm zadnjič bila v savni (turški) in itak me je prijel tisti strah da bom kaj fasala, ko bereš pač zgodbice tle gor, no in tko vprašam sauna mojstra, kak je s tem, pa mi pokaže razkužilo, pa razkuži po vsakem programu, no pol sm se pa pomirila... :) in da je itak turška savna najbolj problematična zarad visoke vlažnosti, logično, sej se hitro razmnožujejo te glivice pa vse te bakterije....
drugač pa tiste, ki trdite da ste kej fasale v jacizijh, bi vas rada vprašala če res nobenga niste mele da ste tolk ziher, al pa ste mejbi od tipa dobile pa pač on tega noče priznat in pol ste se same prepričale da je od savne al pa jacuzija?! sam vprašam, da ne bo kera tega razumela kot napad, ali pa kaj slabega :wink:
Odgovori